Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Přítel mamánek
Ahojka, s přítelem už jsme spolu 6 let, už jsme se několikrát rozešli, a ted spolu bydlíme od května. Když jsme to spolu dali zase do kupy tak jeho máma mu řekla že už mě tam nechce nikdy vidět u ní. Tak jsem si říkala to něák zvládneme. Ale netušila jsem že ten můj je až takový mamánek. Vůbec se za mě ještě nepostavil, jezdí si tam každou neděli na celý den, jakoby nic. A hraje to na dvě strany. Tolikrát mi i lže. Mrzí mě že se mi poslední době vůbec nevěnuje, je pořád v práci a nebo u mámi. Začínám litovat toho že jsem se k němu vrátila, ale zpět k mím rodičům nemůžu. a nemám kam jít, a jsem jak pták v kleci. Mám strašné deprese z toho, a už nevím co dělat. Když mu něco říkám tak mu to je úplně jedno. Kamarádky mi říkají že mě má už hodně jistou proto se vůbec nesnaží. Strašně ho miluju, ale už nevím jak dál…Stojí mi za to takový chlap, který se mě ani nezastane??
nebo ten právý ještě někde čeká??
@Bellinečka
mě by za to teda nestál, od chlapa čekám oporu a zastání
Pokud už teď cítíš, že vám zásadní věci neklapu, asi by to chtělo si s přítelem v klidu promluvit a říct, co ti vadí, a samozřejmě aby měl prostor i on se vyjádřit. Pokud cítíš, že za tebou nestojí v hlavních záležitostech, asi by bylo lepší se od něho odpoutat a začít žít vlastní život
A depresím se nepoddávej. Já taky měla podobného chlapa, neposlouchal, co říkám, v podstatě se mě taky nezastal, neustále jsem ho omlouvala, zůstávala s ním, a teď? Máme malou holčičku, do zadku mě kopnul on, a já nemám kam jít. Vystup ze vztahu za včasu, nebo to přijde o mnohem později a mnohem horší pád.
Jo a taky jsem měla „mamánka“ a „babánka“, „tetínka“, prostě chlapa, který zůstal dítětem a ostatní z jeho rodiny ho v tom ještě podporovali a podporují. ´Tak si s tím tvým sedni a vyjasni váš vztah. A pokud by opravdu projevil nezájem o řešení a mluvení o problémech, a utekl za maminkou, z mého pohledu je na čase začít žít svůj vlastní život a postupně se osamostatnit.
Já už se s ním právě pokoušela už několikrát bavit, a příjde mi jak kdyby mě vůbec neposlouchal… Asi máte pravdu, ale mám ho ráda a nevím jak to překonám, bude to bolet ![]()
@Bellinečka Počkej, až bude odpočatý, v dobré náladě, uvař něco dobrého, s v klidu si o tom popovídejte. Uvidíš, co se z toho vyklube, a na čem jsi. POkud by na tebe hodil bobek, a dělal jakoby nic, nechtěl se bavit, tak bych si v duchu řekla, že jsem ráda, na čem jsem, a začala plánovala osamostatnění. Nevěš ještě hlavu, třeba ho zrovna ten rozhovor nakopne a dojde mu to. Uvidíš no.
@Bellinečka Úplně stejně tě bude bolet to, pokud s ním zůstaneš a nic se nezmění. Vždyť si představ, že bys s ním pak třeba měla prcka, jak to budete praktikovat s návštěvama u babičky? Jak jí pak vysvětlíte, že k ní ty nesmíš? Myslím, že pokud s ním není už teď řeč, proč ztrácet další čas.
Takový chlap by mi za to nestál, ještě spolu nemáte velké závazky, nechtěla bych s ním být. Já jsem opora manželovi a on na oplátku mě. Navíc teda mamánek bude nejspíš do konce života a asi by mi hráblo, až by přišli děti… ![]()
Pokud už teď se cítíš jako v kleci a máš deprese, co bude za pár let? Zkus si s ním promluvit a podle toho uvidíš… ale když už teď ti lže? Nesnesla bych ani teď, kdyby mi muž lhal.
@Bellinečka píše:
Já už se s ním právě pokoušela už několikrát bavit, a příjde mi jak kdyby mě vůbec neposlouchal… Asi máte pravdu, ale mám ho ráda a nevím jak to překonám, bude to bolet
Tak ono bolet tě možná za pár let bude víc, když zjistíš, že je to ještě horší…
Takový chlap ti za to opravdu nestojí.
Kamarádka měla to samé, chodili spolu, vzali se a po dvou letech rozvedli. Teď už má jiného, má syna a je moc spokojená. Neboj se, ten pravý na tebe určitě ještě někde čeká ![]()
A chceš mít s takovým partnerem děti? Dokážeš si to s ním představit?
@Bellinečka píše:
Přítel mamánek
Ahojka, s přítelem už jsme spolu 6 let, už jsme se několikrát rozešli, a ted spolu bydlíme od května. Když jsme to spolu dali zase do kupy tak jeho máma mu řekla že už mě tam nechce nikdy vidět u ní. Tak jsem si říkala to něák zvládneme. Ale netušila jsem že ten můj je až takový mamánek. Vůbec se za mě ještě nepostavil, jezdí si tam každou neděli na celý den, jakoby nic. A hraje to na dvě strany. Tolikrát mi i lže. Mrzí mě že se mi poslední době vůbec nevěnuje, je pořád v práci a nebo u mámi. Začínám litovat toho že jsem se k němu vrátila, ale zpět k mím rodičům nemůžu. a nemám kam jít, a jsem jak pták v kleci. Mám strašné deprese z toho, a už nevím co dělat. Když mu něco říkám tak mu to je úplně jedno. Kamarádky mi říkají že mě má už hodně jistou proto se vůbec nesnaží. Strašně ho miluju, ale už nevím jak dál…Stojí mi za to takový chlap, který se mě ani nezastane??nebo ten právý ještě někde čeká??
No, děti nemáte tak bych to asi zkusila jinde, v jiné diskusi píšeš o nějakém Lukášovi, tak uvidíš, třeba to bude ten pravý
tenhle za to asi nestojí, co s chlapem který lže a nelze se na něj spolehnout.