Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
to že někdo změní styl a život přece není důvod k rozchodu. sama musíš vědět jestli váš vztah za to stojí a ty s nm chceš být nebo ne. přijde mi že hledáš důvod k rozchodu…
sama za sebe musíš vědět jestli jsi šťastná a ochotná změny v jeho životě akceptovat nebo ne a podle toho se rohodnout
Duvod se rozejit to urcite neni,chlapi jsou po narozeni ditete vetsinou uplne jini,ten muj kdysi sportoval a ted je radsi s malou doma a je vic unaveny z prace.Zkus ho inspirovat,popovidat si s nim o tom a navrhnout nejakou akci.Treba ted nema myslenky na sve zaliby nebo ho neco trapi.
Nevím, nevím, ale nebude v tom nějaká milenka? Když píšeš, že změnil i styl muziky, tak to už je co říct. Na druhou stranu ale nechci nahlodávat červíka pochybnosti. Jak dlouho jste spolu? Hlídá si mobil, chodí často pryč? Důvod rozchodu to možná zatím není, může to být dočasné, ale…
lovesmile píše:
Nevím, nevím, ale nebude v tom nějaká milenka? Když píšeš, že změnil i styl muziky, tak to už je co říct. Na druhou stranu ale nechci nahlodávat červíka pochybnosti. Jak dlouho jste spolu? Hlídá si mobil, chodí často pryč? Důvod rozchodu to možná zatím není, může to být dočasné, ale…
Jenže už nemáme prostě nic společného. Nic. Milenka nejspíš ne, nemá na milenku čas. Z práce jde ihned domů a ven s přáteli nechodí, to spíš kamarád přijde sem k němu.
Anonymní píše:
Jenže už nemáme prostě nic společného. Nic. Milenka nejspíš ne, nemá na milenku čas. Z práce jde ihned domů a ven s přáteli nechodí, to spíš kamarád přijde sem k němu.
já pořád nějak nechápu co ti vadí? že poslouchá jinou hudbu? že nemáte stejné koníčky? a to jste dřív měli? pokud nelítá nikde po hospodách nebo za babama a je s tebou doma tak buď snad ráda ne?
Co by za tlo jina dala,bud rada,ze nechodi po hospodach.Treba je radsi s vama doma,jak rikam,podle me nema myslenky na sve zaliby.Kdyz si s nim o tom nepromluvis,nic se nedozvis,tady Ti asi neporadime co ho zmenilo.
paola white píše:Anonymní píše:já pořád nějak nechápu co ti vadí? že poslouchá jinou hudbu? že nemáte stejné koníčky? a to jste dřív měli? pokud nelítá nikde po hospodách nebo za babama a je s tebou doma tak buď snad ráda ne?
Presne tak.
Vás by takový vztah naplňoval, kdyby jste neměli nic společného? Jen si pokecat o práci a nic víc? ![]()
Víš myslím si, že předtím jste byli dva a teď jste tři a tvůj přítel samozřejmě chce být zodpovedný otec, který se stará
Já bych si sním promluvila,co by si ráda, ale nesmíš zapomenout, že již to nebude nikdy stejné jako předtím. Každý se mění někdo k lepšímu a někdo horšímu. CHlapi se většinou potřebují trochu srovnat, neboj ono to po čase bude zase jiné.
lovesmile píše:
Vás by takový vztah naplňoval, kdyby jste neměli nic společného? Jen si pokecat o práci a nic víc?
Vlastně o to mi jde. My jsme nikdy neposlouchali stejnou muziku, ale měli jsme nějaké koníčky a nebo věci, o kterých jsme spolu mluvili. Sice doma je, ale k čemu mi to je, když s námi není a prostě jen hraje svoje střílecí hry. To je jako by byl venku… To samý s filmama, chce se dívat jen na horory a nebo filmy typu Vetřelec, kde se střílí a samozřejmě stahuje už jen to a musím se na to dívat s ním. Nebaví mě takový filmy. Změnil i svůj pohled na svět a názory, prostě všechno… Není to ten člověk, se kterým sem chtěla být, ale úplně jinej člověk a nemůže za to narození dítěte. ![]()
Je jen jedna rada promluv si sním co by si chtěla ty a co by chtěl on. Pokud by nechtěl tak si to napište na papír a pak si to vzájemně předejte. Důležité je vztahu mluvit a to i o maličkostech. ![]()
lovesmile píše:
Vás by takový vztah naplňoval, kdyby jste neměli nic společného? Jen si pokecat o práci a nic víc?
upřímně kdyby si tohle řekl můj muž tak už je ze mě svobodná matka. můj svět se scvrknul na porody, dětský oblečení, plínky a těhotenský neduhy… ![]()
my ani nic moc společného nemáme. každý má svoje koníčky, svoje přátele, ale ve vztahu je nám pěkně a milujeme se. takže za mě ano náš vztah mě naplňuje i když moc společného nemáme
Musím ještě dodat vztah je o kompromisu.
Nikdo nikomu do hlavy nevidí a o tom je holt ta komunikace. ![]()
lovesmile píše:
Nemame moc spolecnych zajmu,hlavni zajem jsou deti,je to zajem nas obou a mame se radi,i kdyz neni moc doma a nebo spi po praci.Vim,ze je blizko a ze nas ma rad.Takze asi tak.
Píšu anonymně, nechci aby věděl, že sem o nás píšu. Jde o to, že se přítel hrozně změnil. A ne jen v těch věcech, co se ve vztahu předpokládá (že je míň sexu a něhy), ale úplně ve všem. A to i ve věcech, co měl rád, co od života chtěl. Ať je to jen oblíbený film a nebo styl muziky, hobby… Všechno se změnilo a i to, že nechce další dítě a předtím chtěl dvě děti. Už nemáme nic společnýho a je to úplně jinej člověk než kterého jsem potkala. Já chápu, že se člověk mění, ale všechno změnit za tak krátkou dobu?? Asi mi nic neporadíte, vím. S tím nic neudělám, ale je to pro vás důvod se rozejít? Máme malinké dítě.