Manželstvo ako sebenaplňující proroctvo?

24.1.12 09:34

Manzelstvo ako sebanaplnujuce proroctvo?

V jednej diskusii som sa dozvedela, ze mam dokonale manzelstvo, pretoze hovorim svojmu chlapovi ze mam doma dokonaleho chlapa.
Myslite ze to plati aj naopak? Ked niekto opakuje ze kazde druhe manzelstvo sa rozpadne, tak ze sa rozpadne aj to jeho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10905
24.1.12 09:43

Asi to nestačí samo o sobě, ale vliv to určitě má. Protože to, co říkáš, má vliv jak na něj, tak na tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
24.1.12 09:53

ano myslím,že když si uvědomuji klady svého partnera co nejčastěji a ještě mu říkám,že o nich vím (oboustranně) je to pro vztah nejlepší ,,zalévání,,
víte že o manželství je nutné se starat jako o květinu :mrgreen:
takže za tohoto předpokladu,když to nebudu dělat a popř. naopak neustále budu vytýkat co zas neudělal na 100% může jít manželství do háje

• Citovat
  • Upravit
6358
24.1.12 10:00

Já si myslím že to, s čím jdu do vztahu ten vztah může do určité míry ovlivnit. Pokud jdu do vztahu třeba s tchýní už s tím, že tchýně jsou strašné megery a mrchy, tak už to ovlivní můj pohled na tu osobu a mohu potom vyzařovat negativní energii, nebo prostě být od začátku třeba bezdůvodně protivná a tím vztah i pokazit.

To samé u vztahů s mužem - pokud do vztahu půjdu s tím, že manželství nemá cenu, je to jen cár papíru, stejně se každej druhej rozvádí apod… tak mám asi velkou šanci se toho taky dočkat.

Jasně že to není vždy pravda, ale to co si myslím, ovlivňuje moje chování, které pak může vést k výsledku o kterém jsem byla už od začátku přesvědčena…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
24.1.12 10:16
Bábi Zlopočasná píše:
V jednej diskusii som sa dozvedela, ze mam dokonale manzelstvo, pretoze hovorim svojmu chlapovi ze mam doma dokonaleho chlapa.

Tak to mu řekni, ať se okamžitě pakuje domů, protože tam musíš mít toho mojeho :lol: :mrgreen: . Popravdě si myslím, že to vliv má - když to vezmu podle sebe, tak ráda slyším, že ten můj ve mně něco vidí a že jsem pro něj ta nejlepší ženská. Kdyby doma celé dny skuhral o rozvodech, tak začnu přemýšlet, proč myslí na takové věci, že zřejmě není úplně spokojený. Pokud bych nad tím negativním přemýšlela já, tak začnu hledat chlup na úplně všem, všímat si těch negativních věcí,… Ale já jsem šťastná, hledím na ty lepší stránky života a mám šťastné manželství i život.

Souhlasím se všemi příspěvky nade mnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
24.1.12 11:27

Myslím, že to může mít vliv. Je to nějaký postoj, co má člověk v sobě a může mít vliv např. na to, jestli bude problémy chtít řešit a vyřešit nebo se radši rovnou rozvede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
24.1.12 11:47

Nejen sebenaplňující, ale i sebedefinující :)
Pokud tvrdím, že mám super manželství a věřím tomu, tak přejdu věci, které jiný člověk může považovat za hrůzu (když pominu extrémy jako domácí násilí apod.)
Prostě někdo má super manželství, i když sex není jako za svobodna a chlap zapomíná na narozeniny, případně občas zapaří s kamarády - a někdo trpí, když nedostane obden pugét a hold své kráse…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
24.1.12 12:10

Podle mě si nikdo, kdo vstupuje do manželství, nemyslí, že se jeho manželství rozpadne. Každý věří, že to jeho vydrží. Spíš asi po společně prožitých letech lidé zjistí, že něco neustojí, ale jiný by to třeba ustál. Ale samozřejmě, když si budete pořád říkat, on mě opustí kvůli té jeho krásné kolegyni, protože já ho nejsem hodna, tak to se samozřejmě podepíše na sebevědomí a i na přístupu k tomu vztahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
24.1.12 12:24
Lonette píše:
Podle mě si nikdo, kdo vstupuje do manželství, nemyslí, že se jeho manželství rozpadne. Každý věří, že to jeho vydrží. Spíš asi po společně prožitých letech lidé zjistí, že něco neustojí, ale jiný by to třeba ustál. Ale samozřejmě, když si budete pořád říkat, on mě opustí kvůli té jeho krásné kolegyni, protože já ho nejsem hodna, tak to se samozřejmě podepíše na sebevědomí a i na přístupu k tomu vztahu.

jak již bylo řečeno v předchozí diskuzi -pokud má manžel/ka pocit,že manželství je na kulový má se rozvést a pak začínat nový vztah. Pak by nikdo nemohl říkat ,že za rozpad rodiny může milenka/milenec.

• Citovat
  • Upravit
2693
24.1.12 15:00
jak již bylo řečeno v předchozí diskuzi -pokud má manžel/ka pocit,že manželství je na kulový má se rozvést a pak začínat nový vztah. Pak by nikdo nemohl říkat ,že za rozpad rodiny může milenka/milenec.

To už potom záleží na každém člověku, jak se svým životem naloží. Vím, že jsi přirovnávala manželství ke smlouvě a ono opravdu je smlouvou, problém je, že smlouvy se ruší a vypovídají hodně lehce, nejsou v nich city. To v manželství jsou, proto si myslím, že to je jeden z důvodů, proč to často tak lehce nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
24.1.12 15:12
Lonette píše:
jak již bylo řečeno v předchozí diskuzi -pokud má manžel/ka pocit,že manželství je na kulový má se rozvést a pak začínat nový vztah. Pak by nikdo nemohl říkat ,že za rozpad rodiny může milenka/milenec. To už potom záleží na každém člověku, jak se svým životem naloží. Vím, že jsi přirovnávala manželství ke smlouvě a ono opravdu je smlouvou, problém je, že smlouvy se ruší a vypovídají hodně lehce, nejsou v nich city. To v manželství jsou, proto si myslím, že to je jeden z důvodů, proč to často tak lehce nejde.

jenomže o to jde,pokud si najdeš milence ,nerozhoduješ pouze o svém životě,ale i o manželově a případných dětí.Proto by vždy měla být ukančena minulost,abys mohla žít budoucnout

• Citovat
  • Upravit
2693
24.1.12 15:27
sophinka píše:
Lonette píše:
To už potom záleží na každém člověku, jak se svým životem naloží. Vím, že jsi přirovnávala manželství ke smlouvě a ono opravdu je smlouvou, problém je, že smlouvy se ruší a vypovídají hodně lehce, nejsou v nich city. To v manželství jsou, proto si myslím, že to je jeden z důvodů, proč to často tak lehce nejde. jenomže o to jde,pokud si najdeš milence ,nerozhoduješ pouze o svém životě,ale i o manželově a případných dětí.Proto by vždy měla být ukančena minulost,abys mohla žít budoucnout

Samozřejmě to ovlivní více lidí, pokud se to ten druhý partner dozví. Ale někdy se stane, že ten jeden to ukončit chce, má jinou představu o budoucnosti třeba už s vyhlídnutým jiným partnerem, ale ten druhý se bude snažit to manželství zachránit. Tady hrajou city velkou roli - to jsem měla zejména na mysli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.1.12 16:08

Takze s tym suvisi aj to, ked si hovorim „nikdy nehovor nikdy na neveru“, tak sa vlastne sama dopredu psychicky pripravujem na to, ze si toho milenca najdem? A teda naplnim tu statistiku rozvodov, ktorej som si tak dobre vedoma cele manzelstvo?

Inak povedane - ked si hovorim „nevera nikdy“ je vacsia pravdepodobnost ze to ustojim, ako ked si hovorim „nikdy nehovor nikdy“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
24.1.12 16:25
Bábi Zlopočasná píše:
Takze s tym suvisi aj to, ked si hovorim „nikdy nehovor nikdy na neveru“, tak sa vlastne sama dopredu psychicky pripravujem na to, ze si toho milenca najdem? A teda naplnim tu statistiku rozvodov, ktorej som si tak dobre vedoma cele manzelstvo?Inak povedane - ked si hovorim „nevera nikdy“ je vacsia pravdepodobnost ze to ustojim, ako ked si hovorim „nikdy nehovor nikdy“?
:palec:
  • Citovat
  • Upravit
2693
24.1.12 17:00

Myslím, že se na to asi rozhodně nepřipravuješ, záleží hodně na povaze člověka, někdo se na to nepiřpravuje, pak neodolá, někdo odolá, někdo to vyloženě vyhledává. Těžko říct.:))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí