Přítel vše vyúčtovává

Anonymní
11.11.16 12:11

přítel vše vyúčtovává

Prosím anonymně

Chodím cca dva roky s přítelem, nebydlíme spolu. Když někam jedeme, buď cestu platím já (jedeme mým autem) anebo se to musí vyúčtovávat - přesně napůl. Když jsem chodila s předchozím, tak na tohle jsem nebyla zvyklá, cesty platil on, případně jsme se na útraty skládali, ale tak nějak přirozeně. tenhle mi řekne, plať a pak to vyúčtujeme. Anebo něco zaplatí a účtenku mi dá, že to mám započítat.
Občas potřebuju koupit něco technického domů (vím, že do mého) - třeba roháček na záchod za 80 Kč - on nad tím nemávne rukou, ale nechá si to zase zaplatit. Blbých 80 Kč. Já po něm taky nechci peníze, když mu vozím jídlo, když víc vařím.

Řešily jste něco podobného? Jsou to známky lakomce?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1414
11.11.16 12:15

Ty blaho, ten by letěl :) to He strašný, u nás to funguje úplně spontánně většinou vše teda platí chlap domácnost jako elektřina vida atd platí přítel já zase nakupuju jídlo on mi na to jídlo ještě přihodí.. Restaurace téměř vždy muž někdy ja ptz mám stravenky. Ale počítat něco na půl to je masakr. S naftou je to stejně koupi ten kdo zrovna má prázdno, prostě to jde tak nějak samo nenásilně. Ještě jsme problém ani hádku vůči penězům neměli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31802
11.11.16 12:17

To bych asi nedala, čekala bych, že se to bude jenom zhoršovat. Pak budeš na mateřské a budeš dostávat vyměřené kapesné a jemu budeš předkládat účtenky :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1238
11.11.16 12:19

Bude hůř, šla bych od toho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.11.16 12:20

Nebyla bych s ním :) Už když mě chlap nechal zaplatit na prvním rande tak už jsem se s ním víckrát nesešla. Tak nějak u mě klesl. Když není ochotný něco zaplatit ze začátku, co bude až budeš na mateřské? Odkázaná víceméně na něj a jeho peníze.
A tím nechci říct že jsem zlatokopka. Domácnost a všechno táhneme spolu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Liz
2064
11.11.16 12:20

Kamarádka měla podobného. Palatili si na půl i útratu v hospodě. Nikdy ho to nepřejde, takový lidi s tebou tohle pojedou i když budeš mít jen mateřskou a on 100 tis. plat. Já bych to nekousla. Můj manžel platil kafe i za moje kamarádky když jsme někam šli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9950
11.11.16 12:21

„To potěš koště“ :mrgreen:..možná bych pochopila ze začátku vztahu, no ale po 2 letech :roll: asi bych se zamyslela, jestli to má smysl..já bych to tedy těžce nesla, nepotřebuji tedy, aby mi chlap platil..možná, aby si tomu zabránila, nenakupuj s ním věci, které potřebuješ jen pro sebe či do svého domu :D..ale to by si jen slepě zavírala před už danou skutečností oči :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.11.16 12:22

To je nářez tedy. Já jsem ted bez peněz a za měsíc budu rodit a to mě přítel řekl, že mě pošle peníze na účet z jeho výplaty, abych mohla zaplatit svoje platby. To mě řekl, že pošle 10tis. 8o, to je víc než potřebuju. Na to sem mu řekla, že zbytek je na jídlo. Že mě je to hodně blbý brát od něj takové peníze, ale pokud žijem spolu a čekáme rodinu, tak myslím, že jednou dám já a jednou on. Pokud mám, tak dám a nežádám, vrátíš mě to.

• Citovat
  • Upravit
13331
11.11.16 12:23

Holky, ale ono je to celé o domluvě. U nás doma dělám účetní já. Cokoliv, kdekoliv utratíme, nebo necháme tam peníze, tak se zapisuje. Je to lepší, než potom na konci měsíce řešit, kam peníze zmizly. A když chlap třeba přijde s tím, že chce něco koupit do dílny, tak mu na rovinu řeknu, jestli na to je, nebo není. Zabrání se tím potom situaci, že budou chybět třeba peníze na jídlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
11.11.16 12:23

To je strašnej chlap, ruce pryč od něj, to bych nezkousla. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
11.11.16 12:25

To je teda pecka. Takovho bych nesnesla. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.11.16 12:29

Tuhle potřeboval někam dát na dva dny psa a nadával paní, že 20 km jedna cesta (odvoz) je daleko a draho. Tak mu chudák slevila asi 200 Kč za pobyt. Místní psí hotely byly o stovku na den dražší, tak byl vytočený. Jenže na druhou stranu jde sám nebo se svou sestrou do restaurace a dá si tam jídlo za 300 Kč (jedno jídlo). A jde třeba dvakrát týdně. Na večeři taky občas jdeme, útrata je ale tak max 400 Kč za oba.
Anebo si objedná nějakou mikinu. co stejně nepotřebuje, na internetu, aby měl pátý nákup, protože od šestého e-shop poskytuje slevu ne 2%, ale 3%. Což je nic.

Nevím, jestli mi nebliká světýlko, proto se ptám.

• Citovat
  • Upravit
18
11.11.16 12:29

To zírám, necháš si to líbit? Ty po něm chceš peníze za vyprání, uvaření a jiné co doma děláš? Podílí se na úklidu - koupí jar atd… NEBLBNI!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
11.11.16 12:30

A jaký k tomu ma důvod? Ma málo peněz? Ja to moc nechápu :nevim: a nebyla bych s nim rozhodne ani měsíc natož dva roky

@chipsa to ano, ale to je plánování společného vedení domácnosti - ale dělit napůl každou cestu a řešit 80 korun za drobnost - to nechápu. Zvláště pokud se nechá frajer zadarmo vozit 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
11.11.16 12:31
@Tichošlápek píše:
A jaký k tomu ma důvod? Ma málo peněz? Ja to moc nechápu :nevim: a nebyla bych s nim rozhodne ani měsíc natož dva roky@chipsa to ano, ale to je plánování společného vedení domácnosti - ale dělit napůl každou cestu a řešit 80 korun za drobnost - to nechápu. Zvláště pokud se nechá frajer zadarmo vozit 8o

U nás to máme tak, že oba platíme co je třeba a potom se to zapíše do deníčku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí