Odejít od manžela?

197
10.11.16 20:36

Odejít od manžela?

Ahoj. Jsem v pěkným srabu a chtěla bych názor někoho nezávislého. Budu vděčná, když mi sem někdo napíše vlastní zkušenost.

Je mi 25 let, jsem vdaná za manžela o 2 roky mladšího, máme dvě děti (3 a 1 rok). Už od druhého těhotenství to mezi námi nefunguje. Manžel nikdy s ničím nepomohl, a jen co přišel z práce, hned šel zase pryč. Buď nějakej kšeft nebo kamarádi. Nikdy neřekl, kdy se vrátí. Choval se dost arogantně. Věděl, že mě má jistou, bydlíme u jeho rodičů v generačním domě, já mám rodičák jen 5 000 Kč, nemám kam jít. Taky mi párkrát připomněl, že se dvěma dětmi by mě žádnej chlap nechtěl. Starší dceru si za celé 3 roky vzal ven 3×, jinak nechtěl, neměl zájem.

Jinak jsme měli i světlé chvilky. Jenže ve mně se tohle postupně hromadilo, až se stalo, že jsem se koncem léta zamilovala do někoho jiného. On o všem ví, zná mou situaci doma. Chce, abych byla šťastná a pochopí, když se rozhodnu pro rodinu. Zároveň by byl ale nejšťastnější, kdybych se nastěhovala i s holkama k němu. Holky miluje. Chová se k nim hezky, hraje si s nimi. Ke mně se chová krásně, máme společné zájmy, vaříme oba zdravě, máme stejný názor na výchovu. Celé dny si píšeme a když to jde, tak se i vídáme.

Manžel o všem ví. Najednou si uvědomil svou chybu a najednou všechno jde. Pomáhá mi doma, bere si holky ven a říká, jak ho to naplňuje. Že nechce přijít o rodinu, že si to uvědomil. Chce jít do manželské poradny zachránit náš vztah. Zároveň mi ale říká, jak jsem naivní, jestli si myslím, že to ten druhej myslí vážně a že by nezvládl, kdybychom se k němu s holkama nastěhovaly. Najednou se mnou chce být na každém kroku. Z práce mi volá každou půl hodinu jakože jen tak, ale já vím, že mě kontroluje. Když se podívám na mobil, třeba i jen na to, kolik je hodin, už si myslí, že si zase píšeme a řekne, ať se podívám na satelit (i když tam z gauče nedohlédnu). Kontroluje, jestli jsem se oholila… prostě to začíná být docela psychický teror a i když vlastně mám, co jsem celé ty roky chtěla, najednou je mi to spíš nepříjemné. Chybí mi osobní prostor. Nemůžu mu dát ani pusu. Začíná mi být přímo protivný.

Co mám teď dělat? Mám tomu dát šanci? Je to risk, ať se rozhodnu jakkoliv. Můžu se rozhodnout pro manžela, kterého momentálně nemiluji a myslím, že už ani milovat nemůžu a zachránit tak rodinu a pustit k vodě někoho, s kým můžu být šťastná… nebo se rozvedu (manžel mi slíbil, že by mi rozvod komplikoval) a půjdu k tomu druhému, a nemusí to vůbec vyjít. Manžela jsem tedy chtěla opustit už dříve, ještě než jsem poznala jeho… ale nebyla příležitost. Nebylo jít kam a peněz bylo málo… děkuji za každý názor!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10.11.16 20:43

Peněz bylo málo, ale teď jsi na tom stejně. Pokud to nevýjde ani s panem druhým, ke kterému by ses nastěhovala, co jako pak? To poklušes zpět k bývalému do generačního bydlení?
Podívej, já mám jasno. City dej stranou. Nejdřív potřebuješ peníze - a to hodně peněz. Pak až je budeš mít, můžeš to zkusit s panem vyvoleným, ke kterému se můžeš nastěhovat. Ho asi taky nebude bavit, když bude mít doma 3 hladové krky s ubohými 5 tisíci, že? Čili naspoř, zkus to s panem druhým, a pak uvidíš. Ale nejlepší by bylo mít své zázemí, bydlení, pořešené alimenty a pak to zkoušet s druhým ale zase nevím, jak dlouho to ještě vydržíš s manželem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3503
10.11.16 20:43

Vztah od léta neznamená nic. Je to jen chvilka. Přestěhování se k tomuto novému příteli není řešení. Buď dej šanci manželství anebo se osamostatni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1675
10.11.16 20:44

Můj názor je, ze jestli manžel o všem vi tak uz te nepřestane nikdy stíhat a při každé prezitosti ti to připomene. Ja osobně bych šla ale asi budu jediná v této diskuzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
10.11.16 20:47
@elpiska píše:
Vztah od léta neznamená nic. Je to jen chvilka. Přestěhování se k tomuto novému příteli není řešení. Buď dej šanci manželství anebo se osamostatni.

vztah od léta = růžové brejle, vypnutý mozek, zapnutý spodek.Nic víc. A pozor, aby obligátně neselhala antikoncepce.Jen tak mimochodem, děti o potencionálního nového tatínka jistě stojí :(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
10.11.16 20:48

Udelala bych vse pro to, abych pripadne odesla od manzela a odvedla deti od taty s vedomim, ze jsem udelala vse, co se dalo pro zachranu vztahu.
Manzelska poradna apod je dobra, ale nemel by v te dobe ovlivnovat tve rozhodovani ten druhy. Jsi v tezke situaci. A obe moznosti mohou skoncit spatne pro tebe-ani jeden nevyjde. To je dobre mit na pameti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1923
10.11.16 20:50

Šla bych. I když většinou jsem pro zachraňování, a ne pro úprk. Ale tady nějak cítím, že manžel jen hraje na city.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
10.11.16 20:58

Ahoj, podle toho co pises, jsou vidiny lepsiho zivota u pritele…ale porad bych se bala, co s nami bude, kdyz to nevyjde. rozvod by asi byl/bude hodne neprijemny…ja bych jeste pockala, manzelovi bych jasne rekla co mi vadi, celou dobu mel volny prostor a rozhodne bych se od nej nenechala sledovat ani jinak kontrolovat…dat si pravidelne vychazky vecer, kdy bude hlidat deti a kdy je budes mit ty, o priteli vi, nemusi se mu zduraznovat..me to kvuli detem prijde nedomyslene.Co butete delat, kdyz vas pritel za rok opusti? ja bych manzelovi rekla, ze snazit se chvili nestaci, musite vedet, ze dozral a ze si vas zaslouzi.Ja bych odesla ne k priteli, ale postavit se na vlastni nohy budes moct az po materske, takze jedine do vlastniho nebo k rodicum, pokud je moznost…jinak radim randit sama bez deti, ale pockat at se manzel snazi. treba radim spatne, ale je to muj nazor jsem uz o krapet starsi, tak na to jdu rozumem a ne srdcem. pokud te pritel chce, pochopi te a pocka az se budes moct postavit na vlastni nohy a ziskas cas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4376
10.11.16 21:04

Byla jsem v podobne situaci pred par lety. Odesla jsem od manzela, prestoze o nas vztah bojoval, choval se podobne jako tvuj manzel a ja si taky rikala, jak je to nesnesitelne, tahlo me to za tim druhym a nezastavilo me nic. Dnes, po letech toho lituju a jednala bych jinak. Je to ale moje zkusenost, tvuj pribeh muze byt jiny. Myslela jsem si tehdy, ze kdyz nejsem stastna ja, nemuze byt stastne ani moje dite. Moje dite ale chtelo a chce mit mamu a tatu pohromade, mit jeden domov, jedny vanoce. Nikdo tvoje deti nebude mit radsi nez jejich otec. Jsi pripravena na to, ze budes travit cas bez deti, az budou u sveho taty, bud na vikendy nebo ve stridavce? Jsi pripravena na to, ze se o tvoje deti bude starat pripadna nova partnerka exmanzela? Ze ti o ni budou vypravet, jak je fajn a co s ni zazily? Tvuj novy uzasny pritel je uzasny protoze spolu nezijete, neresite stereotypni domacnost, nemocne deti, starosti s praci, mate jen svatky, vsedni dny prinaseji casto rozcarovani. Vse dobre zvaz, zkus v sobe vydolovat vzpominky a pocity z doby, kdy byl tvuj muz pro tebe ten nej, kdy jste randili, zkuste tam jet bez deti, kde vam bylo dobre. Zkus mu dat sanci. Je to tezke, ale pokud se snazi, zaslouzi si to. Ovsem, znamena to prerusit veskery kontakt s tim druhym, jinak tvuj muz bude porad v nevyhode. Drzim palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7206
10.11.16 21:04

Měnit chlapa za chlapa, to je pěkná blbost. Vůbec ho neznáš.

Musíš se naučit žít sama, stát je štědrý, zaplatí ti bydlení, budeš dostávat alimenty :nevim: Všechno jde když se chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
10.11.16 21:07

@Podhoubi odešla bys, ikdyby nebyl pan dokonalý?
mě todle ze vztahu do vztahu přijde pí. ovina. prostě jsem bud poskojená, nemám důvod hledat jinde, nebo nespokojená, pak to řešim. Když to nejde vyřešit, tak stávající vztah ukončím. a teprve až si vypořádám vše, tak hledám jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5672
10.11.16 21:09

@Podhoubi Být Tebou, tak bych dala šanci manželovi. Je to mladý kluk, je naděje, že dospěje a bude se chovat zodpovědně.
Druhého znáš moc krátce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.11.16 21:18

Já bych odešla. Nikdy nepochopím, jak spolu lidi můžou zůstat jen kvůly dětem, když se dávno nemilují. Ty děti nejsou pitomí :-). Neříkám, aby jsi hned letěla k tomu druhému, bydli sama, stát ti to zaplatí. Ale zůstávat s manželem a zachranovat vztah kvůly dětem? Kravina. Ze začátku bude dělat třeba problémy, ale pak to vyšumí. A děti budou spokojeny, když budou mit 2 rodiče, kteří je mají rádi, než rodiče, co s polu žijí bez lásky. Dítě to vycítí :-)

• Citovat
  • Upravit
2522
10.11.16 21:21

@Blahuše Souhlasím, taky bych se pokusila zachranit stavajici vztah, ale nastavit si vzajemne hranice, at mnzel casem nesklouzne do stejnych koleji. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24173
10.11.16 21:24

@Podhoubi je potřeba si vše rozmyslet. Je možné, že tvůj manžel si to opravdu uvědomil a „probral“ se a i po delší době bude fungovat stejně. Je však také možné to, že se tě nyní snaží ovlivnit. Nyní se snaží dělat hodného, pozorného manžela, ale jakmile se rozhodneš pro něho, tj. udržet stávající rodinu, udělá ti ze života peklo na zemi a ty se pak budeš už hůře osamostatňovat. Další varianta je, že také na vše můžeš zůstat sama, protože odejdeš od manžela a nový přítel váš vztah neustojí.
Případně je varianta, že se nový přítel může časem vybarvit podobně jako nyní tvůj manžel. Co budeš dělat pak?

Jak ale vnímám tvůj popis, spíše bych se přikláněla k variantě, že tvůj manžel hraje na city a pak obrátí. Mluvili jste o tom? Dali jste si nějakou lhůtu pro vyřešení? Jseš ochotna ukončit tvůj vztah s milencem a zůstat jen ve vztahu s manželem? Je schopen manžel udělat tlustou čáru za touto nevěrou a jste schopni jít dopředu bez vracení se k tomu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí