Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Podhoubi 5000 je jako nic, nový vztah nemusí vyjít. přece jenom nový chlap bude živit tebe a 2 cizí děti to může být celkem rychlý konec a co potom? Pokud chceš odejít, odejdi ale až budeš schopna se sama postarat o sebe a děti, + alimenty to je jasné
odcházela by jsi pokud by jsi nebyla zamilovaná jinde? Co budeš dělat když nový vztah neklapne? To že tě manžel kontroluje se neni moc čemu divit
jste spolu chvíli a pokud manžel chce pro vztah udělat max pokusila bych se manželství zachránit. Extra problémy tam nevidim
aby jsi za pár týdnů nepřišla k manželovi pět který by tě nemusel vzít zpět a co potom ![]()
Až se zakladatelka po první hádce rozejde s novým partnerem, tak jsem moc zvědavá, kam s dětmi půjde, až ho event. přestane bavit. Délka té „známosti“ a výkřiky nadšení nasvědčují tomu, že není schopna racionálně uvažovat o budoucnosti.Bude vydána na pospas, bydlení, existenční záležitosti na prostě nejistotě a náladám cizího chlapa.
@Burj Chalifa píše:
Až se zakladatelka po první hádce rozejde s novým partnerem, tak jsem moc zvědavá, kam s dětmi půjde, až ho event. přestane bavit. Délka té „známosti“ a výkřiky nadšení nasvědčují tomu, že není schopna racionálně uvažovat o budoucnosti.Bude vydána na pospas, bydlení, existenční záležitosti na prostě nejistotě a náladám cizího chlapa.
no právě, vůbec neuvažuje co se stane až se rozejdou. no ted je to super ale až bude cizí chlap doma mít dvě malé děti, finance jen potečou tak taky může za chvilku říct že takhle si to nepředstavoval a čau
Nbo když on řekne že chce střídavku, zázemí pro děti tam je, babi by určitě pohlídala a nebudou ani alimenty takže 5000 bude veškerý její příjem
. nový chlap ted to vidí jako super ale pak ta realita bude jiná a co potom? nebo děti nechá doma a odejde sama? To by taky bylo řešení, 5000 nechá manželovi jako rodičák a může do práce, bude na děti posílat alimenty, brát si je dle domluvy s exmanželem a může žít s milencem
![]()
@Markéta80 píše:
no právě, vůbec neuvažuje co se stane až se rozejdou. no ted je to super ale až bude cizí chlap doma mít dvě malé děti, finance jen potečou tak taky může za chvilku říct že takhle si to nepředstavoval a čauNbo když on řekne že chce střídavku, zázemí pro děti tam je, babi by určitě pohlídala a nebudou ani alimenty takže 5000 bude veškerý její příjem
. nový chlap ted to vidí jako super ale pak ta realita bude jiná a co potom? nebo děti nechá doma a odejde sama? To by taky bylo řešení, 5000 nechá manželovi jako rodičák a může do práce, bude na děti posílat alimenty, brát si je dle domluvy s exmanželem a může žít s milencem
![]()
myslí jen spodkem, bohužel, nikoli hlavou. Až ji milenec i s dvěma pro něho cizími dětmi vykopne s nahou zadelí a s kufry za dveře, bude tady zakládat nové zoufalé diskuse.
@Burj Chalifa no právě, měla by myslet na děti co bude až vztah nevyjde
Nebo děti nechat kde jsou a odejít sama
malé děti tahat k cizímu chlapovi, tu bude fakt výhra
. jenže když jí pak vykopne což se prostě stát může, on teď se může i těšit, jenže pak ta realita neni jen vše super. navíc finančně to pocítí víc než hodně
a co potom bude dělat?
@Markéta80 píše:
@Burj Chalifa no právě, měla by myslet na děti co bude až vztah nevyjdeNebo děti nechat kde jsou a odejít sama
malé děti tahat k cizímu chlapovi, tu bude fakt výhra
. jenže když jí pak vykopne což se prostě stát může, on teď se může i těšit, jenže pak ta realita neni jen vše super. navíc finančně to pocítí víc než hodně
a co potom bude dělat?
Bude tady zakládat ubrečená témata. A jistě se najde zase pár lidí, co s ní, hlupkou neprozíravou a neodpovědnou, budou soucítit.
@Burj Chalifa píše:
Bude tady zakládat ubrečená témata. A jistě se najde zase pár lidí, co s ní, hlupkou neprozíravou a neodpovědnou, budou soucítit.
Souhlasim.
Nebudu hodnotit jejiho manzela, ale minimalne ma vic rozumu a zodpovednosti i ve svem veku, navrhuje-li poradnu a je-li schopny prejit milence. Pokud v tom vztahu nejsou vyslovene patologicke jevy a jsou v nem dve deti, z meho pohledu stoji za to pokusit se ho zachranit. I kdyby to nakonec nevyslo.
Jinak hrozi, ze bude zakl. co tri roky pendlovat od tatinka k tatinkovi a deti bohuzel s ni.
@Podhoubi píše:
Ahoj. Jsem v pěkným srabu a chtěla bych názor někoho nezávislého. Budu vděčná, když mi sem někdo napíše vlastní zkušenost.Je mi 25 let, jsem vdaná za manžela o 2 roky mladšího, máme dvě děti (3 a 1 rok). Už od druhého těhotenství to mezi námi nefunguje. Manžel nikdy s ničím nepomohl, a jen co přišel z práce, hned šel zase pryč. Buď nějakej kšeft nebo kamarádi. Nikdy neřekl, kdy se vrátí. Choval se dost arogantně. Věděl, že mě má jistou, bydlíme u jeho rodičů v generačním domě, já mám rodičák jen 5 000 Kč, nemám kam jít. Taky mi párkrát připomněl, že se dvěma dětmi by mě žádnej chlap nechtěl. Starší dceru si za celé 3 roky vzal ven 3×, jinak nechtěl, neměl zájem.
Jinak jsme měli i světlé chvilky. Jenže ve mně se tohle postupně hromadilo, až se stalo, že jsem se koncem léta zamilovala do někoho jiného. On o všem ví, zná mou situaci doma. Chce, abych byla šťastná a pochopí, když se rozhodnu pro rodinu. Zároveň by byl ale nejšťastnější, kdybych se nastěhovala i s holkama k němu. Holky miluje. Chová se k nim hezky, hraje si s nimi. Ke mně se chová krásně, máme společné zájmy, vaříme oba zdravě, máme stejný názor na výchovu. Celé dny si píšeme a když to jde, tak se i vídáme.
Manžel o všem ví. Najednou si uvědomil svou chybu a najednou všechno jde. Pomáhá mi doma, bere si holky ven a říká, jak ho to naplňuje. Že nechce přijít o rodinu, že si to uvědomil. Chce jít do manželské poradny zachránit náš vztah. Zároveň mi ale říká, jak jsem naivní, jestli si myslím, že to ten druhej myslí vážně a že by nezvládl, kdybychom se k němu s holkama nastěhovaly. Najednou se mnou chce být na každém kroku. Z práce mi volá každou půl hodinu jakože jen tak, ale já vím, že mě kontroluje. Když se podívám na mobil, třeba i jen na to, kolik je hodin, už si myslí, že si zase píšeme a řekne, ať se podívám na satelit (i když tam z gauče nedohlédnu). Kontroluje, jestli jsem se oholila… prostě to začíná být docela psychický teror a i když vlastně mám, co jsem celé ty roky chtěla, najednou je mi to spíš nepříjemné. Chybí mi osobní prostor. Nemůžu mu dát ani pusu. Začíná mi být přímo protivný.
Co mám teď dělat? Mám tomu dát šanci? Je to risk, ať se rozhodnu jakkoliv. Můžu se rozhodnout pro manžela, kterého momentálně nemiluji a myslím, že už ani milovat nemůžu a zachránit tak rodinu a pustit k vodě někoho, s kým můžu být šťastná… nebo se rozvedu (manžel mi slíbil, že by mi rozvod komplikoval) a půjdu k tomu druhému, a nemusí to vůbec vyjít. Manžela jsem tedy chtěla opustit už dříve, ještě než jsem poznala jeho… ale nebyla příležitost. Nebylo jít kam a peněz bylo málo… děkuji za každý názor!
Dala bych sanci manzelovi. To zda mu snaha v peci o deti a zajem o tebe vydrzi, poznas az casem. Treba si opravdu uvedomil o co by prisel az ted, kdyz mu tece do bot. Ostatmne tak to ma mnoho lidi. Kdyby mu na tobe nezalezelo, vykopne te z baraku hned, jakmile neveru odhalil. Myslim, ze by byla skoda delat zbrkla rozhodnuti a dala vasemu vztahu sanci. Samozrejme ale s tim, ze pustis milence k vode a nebudes si ho nechavat jako zadni vratka, jinak nebudes schopna soudneho usudku a milenec te bude ovlivnovat.
@Burj Chalifa píše:
@Markéta80 píše:![]()
jo bude litovaná že je chudinka a přítel ha.jzl co jí vyhodil i s dětmi a její ex taky hrůza že jí nechce zpátky
. už nenapíše jak to bylo doopravdy a to že milenecký vztah nevydrží je docela pravděpodobné, třeba teda ne a bude to láska na vždy, nebo si s nim udělá další dítě a vztah i tak dopadne špatně a se třemi dětmi to nevim kam půjde
asi neřeší co by bylo kdyby se s ní rozešel teď sice bude tvrdit že to nikdy ale to spolu nebydlí, on jí nefinancuje včetně dětí. ani nenapsala jak pracovala na manželství aby to bylo lepší
ode mě se tedy lítosti nedočká.
@Burj Chalifa píše:
ode mě se tedy lítosti nedočká.
Noo, ženský, koukám, že jste tu jedna chytřejší než druhá a ještě si nejspíš půjčujete křišťálové koule. O lítost se vás nikdo neprosí a prosit nebude, ať to dopadne jakkoliv. Nejsem zaslepená a vím, že s tím novým to vyjít nemusí. Samozřejmě by nejlepší řešení bylo odejít od manžela a bydlet sama, což jsem chtěla udělat už před tím, než jsem poznala toho nynějšího. Nedovolovaly mi to jen finance a to, že jsem nechtěla vzít tátu svým dětem, který o ně v té době stejně nejevil zájem.
@Podhoubi píše:
Noo, ženský, koukám, že jste tu jedna chytřejší než druhá a ještě si nejspíš půjčujete křišťálové koule. O lítost se vás nikdo neprosí a prosit nebude, ať to dopadne jakkoliv. Nejsem zaslepená a vím, že s tím novým to vyjít nemusí. Samozřejmě by nejlepší řešení bylo odejít od manžela a bydlet sama, což jsem chtěla udělat už před tím, než jsem poznala toho nynějšího. Nedovolovaly mi to jen finance a to, že jsem nechtěla vzít tátu svým dětem, který o ně v té době stejně nejevil zájem.
Takže se finančně s dětmi pověsíš někomu cizímu na krk. A co když Tě vypakuje na ulici? Už po pár týdnech povrchní známosti, protože za tu dobu se hluboká nedá stihnou, uvažuješ o něčem, co minimálně tvým dětem a jejich otci zásadně změní život. A neuvažuješ nad možnými důsledky. Dost možná o cizího náhradního „strejdu“ nestojí. Docela by mě zajímal i názor z druhé strany, otce dětí.
Me by zajimalo, jak se to dela s tim milencem.
Bydlis v baraku s tchanovci-to oni nevi, ze nekoho mas? Neumim si to predstavit. Ja mit milence, vi to manzel, jeste nez dojede dom z prace. Bydlime v baraku, kde se vsichni znaji. ![]()
Jinak za me-vztah ma sanci na zachranu, pokud alespon jeden z nich chce bojovat. Coz u vas je v soucasne dobe manzel. Dala bych mu posledni sanci a setrila bokem. Bud se vztah zachrani a z penez pojedete na dovcu nebo od nej odejdes a vyuzijes penize do zacatku.
@opulus píše:
Dítě chce mít oba rodiče doma. Pokud to není divočina, tak je mu láska mezi rodiči ukradená.
Pod toto se klidně stokrát podepíši. Znám to osobně i z několika dalších rozpadlých vztahů lidí, které znám.