Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A kolik ti je let? Protoze pokud to jde tak bych hledala bezdetneho. Ale taky co chces od nas vlastne slyset?
A je si on jistý, že je to s ním? Jestli měli předtím nějaké problémy, krizi, je možné, že to jeho nebude..
být ním, ať už s ním zůstaneš nebo ne, udělala bych si testy otcovství. Nebyl by to první případ, kdy ženská namotala chlapa zpátky k sobě pomocí „cizího“ dítěte… Tím samozřejmě nechci říkat, že je to tenhle případ. Ale člověk by měl být obezřetny.
Stalo se mi něco podobného. Byli jsme dva měsíce milenci, on zadaný, já nezadaná po rozvodu. Zamilovali jsme se, chtěl to ukončit se svoji přítelkyní a být semnou…první pokus o ukončení, přítelkyně skončila uprostřed silnice…rozchod nevyšel, bál se (nebudu rozpitvávat, jen na okraj, přítelkyně má psychiatrickou diagnózu, sebepoškozování a pokusy o sebevraždy…trauma z dětství). Pokračovali jsme dál, další dva měsíce a další pokus o rozchod dopadl oznámením těhotenství jeho přítelkyně. Ukončili jsme to cca na měsíc, nemiloval ji a i přes dítě, které čekala nakonec odešel za mnou, když byla v pátém měsíci. Jeho přítelkyně se,,zvedla" a začala po třech letech,,fungovat". Jsme spolu do teď, malému jsou 4…zbožňuju ho, také mám svou dceru 11 let. Máme střídavou péči, sice se jeho bývalá přítelkyně, troufám si říct, že natruc odstěhovala 300 km od nás, ale já jsem za to ráda, je to náročnější pochopitelně. Ex si našla nového a do roka s ním otěhotněla…Sami musíte vědět, co k sobě cítíte a jestli jste ochotni,,bojovat", jelikož někdy to nebylo úplně jednoduché, ale za sebe bych neměnila, jsme šťastni
. A hlavně v tomto nedejte na okolí, tím myslím na hloupé poznámka atd.
Příspěvek upraven 14.06.22 v 18:04
Po půlročním vztahu mu bejvalka oznámila, ze porodila jeho dítě. On neměl tušení. Bylo mi 19, tesne před maturitou… skončila jsem to na minutu.
Po dvouměsíčním vztahu bych ho rovnou vypakovala - věř mi, tohle nechceš. Nejen, že bude platit jako mourovatej, ale nejspíš časem bude chtít dítě vídat, ty budeš denně řešit, jestli to spolu nechtějí dát zase dohromady a i kdyby ne, začne tě jeho dítě štvát. Jdi od toho a hledej bezdětného.
@Anonymní píše:
Ahoj a poprosím o anonymsem v hrozne situaci. S přítelem sme spolu asi dva měsíce předtim byl v dlouhodobém vztahu (několik let). Vše klapalo až do včerejšího večera kdy mi oznámil ze je jeho ex s nim těhotná ve čtvrtém měsíci
on se k ni vrátit nechce a já sem zoufalá a nevím co dal
je to jak v noční mure
Jste spolu chvilku, tak to dobře zvaž. Vrátit se k ní nechce, ale to neznamená, že se nebude muset starat, když už ne osobně, tak finančně určitě. Z čeho jsi ty zoufalá?
Taky se mi to stalo. Byli jsme oba v dlouhodobém vztahu, on teda už asi 10 let, na rozcestí, jestli svatba a dítě nebo rozchod, uvědomil si, že si nerozumí skoro v ničem a je to spíš zvyk než vztah, mě poslal do háje kvůli jiné, ale tak nějak jsem stejně tušila, že to nemá budoucnost, bylo mi čerstvých 20. Zamilovaní jako blázni, ona mu oznámila těhotenství. Ukončili jsme to oba, já protože j sem si to neuměla představit a proto že jsem to brala tak, že má povinnost především k dítěti, samozřejmě naštvaná, že to dopustil, když už o rozchodu s ní uvažoval dávno. On z povinnosti vyloženě. Oba totálně nešťastní. Ona potratila, ale samozřejmě ji v takové chvíli neopustil, vzal si ji, otěhotněla znovu, mají dnes krásnou dceru, ale manželství vlastně nikdy nefungovalo, jedou si každý podle sebe a dost se hádají. On byl úžasnej, ale já mám dneska taky super manžela a jsem ráda, že jsem ve vztahu bez předchozích závazků. Žít tak už od 20 by bylo strašně špatně, nemyslím, že bych to ustála, ona by mě nenáviděla, já jí asi taky, dítě chudák, já teda naprosto nebyla na jakékoli dítě které by k nám chodilo domů zralá. Můj život by se ubíral úplně jinam, už bych nikdy neměla tu svobodu se rozhodnout jen s partnerem, co se svou budoucností uděláme, bylo by to dané. Já jsem dopadla dobře, on si to zavařil mnohem hůř.
Nevím co chci slyšet jsem teď na dne
řekl ze ji nemiluje a nechce se kni vratit a je to prý určitě jeho
jeho ex má taky psychickou nemoc a vsemozne vyhrozovala
a vyhrozuje
a ze já sem svině do odvedla tatu od rodiny…když on sni ani rodinu nechtel
![]()
Je mi 23
vim ze by se o dítě staral ale mám strach kvůli te ex ![]()
@Anonymní píše:
Nevím co chci slyšet jsem teď na dneřekl ze ji nemiluje a nechce se kni vratit a je to prý určitě jeho
a vyhrozuje
![]()
Po dvou měsících randění je jasné, že je z tebe paf a navěší ti na nos všechny bulíky, aby si tě udržel. Jak to bude vypadat za rok, dva si radši ani nepředstavuj. Po dvou měsících si pobreč z rozchodu a za týden jde život dál. Možná můžeš navrhnout, že si dáte pauzu a až se dítě narodí a proběhne soud, tak to můžeš znovu bilancovat - hodně ti to napoví o jeho charakteru.
Ve 23 letech a po pouhých 2 měsících vztahu bych se na takového chlapa vykašlala a hledala dál - bezdětného, bez závazků.
Šla bych od toho. Po dvou měsících ani nevíš co je to za člověka.
A navíc si s tebou začal po X letém vztahu a max. dva měsíce po tom, co souložil s ex. To neni moc času srovnat se, dát život do kupy a začít znovu.
@Anonymní píše:
Je mi 23vim ze by se o dítě staral ale mám strach kvůli te ex
v tvém věku a po 2 měsících vztahu není o čem přemýšlet. Vždyť ho ani neznáš, pán bůh ví, jak to je doopravdy…
Příspěvek upraven 14.06.22 v 18:37
@Anonymní píše:
Nevím co chci slyšet jsem teď na dneřekl ze ji nemiluje a nechce se kni vratit a je to prý určitě jeho
a vyhrozuje
![]()
A jak se tedy stalo, že otěhotněla? Že má psychickou nemoc ti řekl kdo? Přítel? No holka, být tebou, tak jdu urychleně od toho, to bude jeden problém za druhým.
Ahoj a poprosím o anonym
sem v hrozne situaci. S přítelem sme spolu asi dva měsíce předtim byl v dlouhodobém vztahu (několik let). Vše klapalo až do včerejšího večera kdy mi oznámil ze je jeho ex s nim těhotná ve čtvrtém měsíci
on se k ni vrátit nechce a já sem zoufalá a nevím co dal
je to jak v noční mure