Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím jsem tu nová a strašně ráda bych potřebovala asi ne poradit, ale podpořit moji psychiku ohledně,,nevlastních dětí”. Začnu svým příběhem a snad mě někdo podpoří 🤞🏻 😁
Před 2 lety jsem si našla přítele, který má z předchozího vztahu dvě děti (7,10). No hned ze startu jsem to věděla, že je má a že když může, tak si je bere. Já mám děti ráda, tak to pro mě nebyl problém, jenže… první rok to bylo super. já bydlím u rodičů do doby než jsem poznala přítele jsem žádný vážný vztah neměla a nechtěla jsem prostě sama platit náklady na bydlení - nejsem vyžírka našim vše platím, pořizujem, ale hlavně si šetřím na vlastní domek. Když jsem ho poznala, zrovna se rozešel s nějakou,,cuchtou” 😁 a byl taky u rodičů (má pozemek a chce si postavit dům). No a jak jsme spolu začínali, naši svolili, že může být u nás a budem šetřit spolu ???????????? no a teď k věci, jak jsem psala výše, tak první rok byl super…jeho děcka u nás bývaly každý víkend a byly u nás i moji synovci (7,10). Takže si mezi sebou rozuměli a vždycky, když bylo volno, tak se hned ptali jeden na druhého. Ale po roce se v tý starší od přítele něco pohlo ABSOLUTNĚ DO DNEŠKA NEVÍM CO 😔 a ona sama to nikomu neřekla a asi to asi ani sama neví už a přestala k nám jezdit…vždycky když k nám měla jít nebo jsme měli jít na procházku a já chtěla vzít synovce sebou, tak začla bulet a že chce jet k mamince nebo k babičce. Synovců jsem se xkrát ptala co jí udělali nebo co se jí stalo - sami nevědí. Aji její mladší sestry jsem se ptala, ta taky nic neřekla…přítel i s jeho bejvalou se taky ptali a ona odpověděla jen,,já nevím” 🤦🏼♀️
No a teď poslední rok to funguje tak, že tu starší vídám jen sporadicky (což mě na jednu stranu mrzí a na druhou mi to je už asi i jedno). Přítel s nima bývá u svých rodičů (kteří chudáci taky už nejsou nejmladší a vězte, že ty holky si v jejich letech neumí udělat ani šťávu 🤦🏼♀️) takže kolem nich babička lítá. S tou mladší sem tam dojede na přespání, když jsou u nás synovci (a to pak spí s námi v posteli).
Teď jen abych i upřesnila povahy těch dětí. Synovci jsou divocí (jsou to kluci), ale když si zaslouží, tak jim jednu lupnu…ale jinak když to jde, tak jsou hodní. No a od přítele? Ta mladší je relativně fajn…je to takové klasické dítko, které se nebojí, že se nadejchá moc čerstvého vzduchu (když bude celý den lítat venku), umí si to i vyřídit s klukama, když jí něco udělají, jen je to bordelářka a strašně zapomnětlivá. No a ta starší? Když jsem s přítelem začínala, tak mě známá upozorňovala, že je ta holka miláček babičky z maminčiny strany…prvně jsem si říkala, vždyť je celkem fajn, ale…pak jsem to začla vidět, když jsem jim nařídila všem ať si uklidí pokoj (kde udělali neskutečný bordel) najednou jí začalo něco být (hlava, břicho, vlasy, všechno) nebo musela jít honem něco povědět tatínkovi. Když jsme jeli pak na dovolenou zjistila jsem, že tu starší prarodiče (ze strany matky) berou k moři a když jsem se zeptala proč nevemou i tu mladší, tak mi ta žabka 10 letá s opovrženým výrazem sdělila, že ona že to babička slíbila jí a že ona je ještě malá a že by si tam s ní nikdo nehrál a že si jí vezmou až bude mít vysvědčení- a mě spadla brada. A světe div se ta mladší bude mít první vysvědčení a zase jede do prd… je to bohužel chyba rodičů, že něco takového dopustí a je jim jedno, že ta mladší je ochuzena (bylo a je mi ji líto)…a tak je to u těch prarodičů se vším to je jenom ta starší a ta mladší suší hubu. Bohužel to jde vidět i na jejím chování, nevědomky se nad tou mladší povyšuje - a to je na moje nervy 😬
Teď k věci…svého přítele miluji i po 2 letech jsem do něj zabouchlá jak puberťačka, ale…když má děcka jsem pátý kolo u vozu a po tom roce mě to trochu psychicky vyčerpává, že je od pátku do neděle u rodičů a já jsem defacto vzduch. Už jsem navrhovala, že si najdem bydlení, ale on nechce - peníze potřebuje na barák, tak nechce platit cizím! Prej nejsem malá holka a těch pár dní to bez něj vydržím…to nejsem ale je to víkend - volný dny, kdy nejsme v práci…už mě napadla i otázka co kdybych se s ním rozešla, ale opusťte někoho koho milujete i on mě má rád vím to, jen to není romantik a nepotrpí si na žádném bontonu ????
Potřebuji psychickou podporu, že to zvládnu, protože jsem rozhodnuta že se nevzdám, šla jsem do toho před dvěma lety (i když jsem netušila jaký to bude očistec), růžový brejle mám dávno sundané, ale hlavně bych chtěla do budoucna s ním mít vlastní dítě, abych nepoutala pozornost jen na přítele 😁 a hlavně bych chtěla i objektivní názor cizího jedince ![]()
Já vím jsem hloupá 😔 😁
Jako já nevím. Četlo se to docela blbě, ale snad jsem správně pochopila, že jedno děcko je prostě víc rozmazlené a tobě vadí, že tráví čas s dětmi?
Naopak to značí, že je dobrý otec. Prostě má děti a stará se. Děti budou vždy na prvním místě.
Hele to je prostě riziko, když si najdeš chlapa co už děti má. Mě by třeba aspoň těšilo, že se o ně hezky stará, tak je předpoklady že bude dobrý táta i pro vaše společné. Prarodiče holčiček nezmenis, když to nevadí rodičům, tak ty to taky nevyřešíš. A to že jsi pátý kolo od vozu, no to je taky normální, jak budeš mít svoje dítě, tak bude taky na prvním místě před partnerem ![]()
Jak to budete dělat, až teda ten barák budete mít? To taky bude u prarodičů x dnů? Nebo až budete mít dítě?
@Kriss Tina píše:
Hele to je prostě riziko, když si najdeš chlapa co už děti má. Mě by třeba aspoň těšilo, že se o ně hezky stará, tak je předpoklady že bude dobrý táta i pro vaše společné.Prarodiče holčiček nezmenis, když to nevadí rodičům, tak ty to taky nevyřešíš. A to že jsi pátý kolo od vozu, no to je taky normální, jak budeš mít svoje dítě, tak bude taky na prvním místě před partnerem
Ne, je předpoklad, že bude horší táta pro jejich společné, protože mu na něj už nevyjde čas.
Napsala jsem to chaoticky vím…a ano jedno je víc rozmazlené než to druhé a vím, že je dobrý otec (proto bych s ním chtěla dítě) a taky vím, že děti jsou vždy na prvním místě…jen je to taky trochu těžší k pochopení, kdo nezažil,,nevlastní děti” tak těžko pochopí si myslím já…mě se tím psaním ulevilo aspoň trochu ![]()
@PaníBovaryová píše:
Jak to budete dělat, až teda ten barák budete mít? To taky bude u prarodičů x dnů? Nebo až budete mít dítě?
To snad bude s nima se mnou…já se o děti starám od 15, tak s tím problém nemám…ale taky se obávám, že ta starší bude chtít být spíš u prarodičů než se mnou 🤷🏻♀️
Asi nejsi hloupa, ale moc mlada a nezkusena. Asi jeste nevis, co je v zivote dulezity…a tak pro tebe asi sekacovej partner z druhy ruky neni vyhra. Budes vzdycky druha, deti jsou( a maji byt) na prvnim miste, jsou v tom totiz nedobrovolne. Ty se muzes rozhodnout, jestli to tak chces.
@mroe píše:
Asi nejsi hloupa, ale moc mlada a nezkusena. Asi jeste nevis, co je v zivote dulezity…a tak pro tebe asi sekacovej partner z druhy ruky neni vyhra. Budes vzdycky druha, deti jsou( a maji byt) na prvnim miste, jsou v tom totiz nedobrovolne. Ty se muzes rozhodnout, jestli to tak chces.
Nezkušená asi jo, před ním jsem žádný vážný vztah neměla…a druhá budu, celej život jsem byla do počtu, tak jsem tak nějak zvyklá…ale musím říct, že tyhlety komentáře mě strašně nakopávají - pozitivně samozřejmě 👍🏻 👍🏻 👍🏻
V tomhle případě myslím, že to zvládnete v pohodě. Vlastně žádné velké problémy neřešíte. Jaká je nebo není jeho dcera, zda jí prarodiče upřednostňují a rozmazlují, tak to vůbec neřeš. I kdyby to byla stokrát pravda. Myslí na svoji budoucnost, plánuj stavbu a vlastní děti.
Pokud spolu všichni tak nějak vycházejí a vy máte alespoň jeden víkend za 14 dni v měsíci (pokud ne, tak bych si nějaký čas o víkendech pro nás prosadila) pro sebe, tak bych to kousla a byla ráda, že se nemusím starat.
Jestli starší nebude chtít jezdit, tak ať nejezdí. To není tvůj problém.
A chápu tě. Ona je to hodně těžká role. Jako bezdětná bych si jí nikdy nevybrala.
Moji prarodice z maminy strany taky delali mezi mnou a starsi segrou rozdily. A dost. Nic prijemneho. A taky se nade me segra povysovala, vlastne doted to dela, kdyz muze. A to si myslim sem na tom lepe nez ona snad ve vsem a presto.. Chudak ta mladsi.. snad to nebudr jak u nas, nejak se to srovna a budou mit v budoucnu jako dospele hezke vztahy :/ ![]()
@Z.k.92 píše:
Nezkušená asi jo, před ním jsem žádný vážný vztah neměla…a druhá budu, celej život jsem byla do počtu, tak jsem tak nějak zvyklá…ale musím říct, že tyhlety komentáře mě strašně nakopávají - pozitivně samozřejmě 👍🏻 👍🏻 👍🏻
Mozna bys mela prestat byt druha a cekat, co na tebe zbyde( vcetne sekacoveho partnera) a vzit zivot do vlastnich rukou. Jako prvni partner mi prijde sekacovej manzel se skolnimi detmi pro mladou holku( asi hodne mladou) krajne nevhodnej…a bydlet s nim u rodicu? Jako fakt? On je zjevne dospelej uz dlouho, divim se, ze na neco takoveho pristoupil…otazka je, jestli si te pak do toho noveho domu vezme sebou, az na nej bydlenim u vasich usetri…
@ulice píše:
V tomhle případě myslím, že to zvládnete v pohodě. Vlastně žádné velké problémy neřešíte. Jaká je nebo není jeho dcera, zda jí prarodiče upřednostňují a rozmazlují, tak to vůbec neřeš. I kdyby to byla stokrát pravda. Myslí na svoji budoucnost, plánuj stavbu a vlastní děti.
Pokud spolu všichni tak nějak vycházejí a vy máte alespoň jeden víkend za 14 dni v měsíci (pokud ne, tak bych si nějaký čas o víkendech pro nás prosadila) pro sebe, tak bych to kousla a byla ráda, že se nemusím starat.Jestli starší nebude chtít jezdit, tak ať nejezdí. To není tvůj problém.
A chápu tě. Ona je to hodně těžká role. Jako bezdětná bych si jí nikdy nevybrala.
Děkuji…Ano je to těžká role, proto si přeji aby mi do budoucna to moje vlastní dítě vyšlo 🤞🏻 😀
Myslím, že nemáš nervy na vztah s dětným, na čemž není nic špatného. Rozešla bych se a hledala bych partnera v podobné životní fázi, jako jsi ty, na pořízení společného bydlení a postupně svatba, rodina.
Ale to je samozřejmě jen můj názor ![]()
Příspěvek upraven 10.06.22 v 20:51
@Anonymní píše:
Moji prarodice z maminy strany taky delali mezi mnou a starsi segrou rozdily. A dost. Nic prijemneho. A taky se nade me segra povysovala, vlastne doted to dela, kdyz muze. A to si myslim sem na tom lepe nez ona snad ve vsem a presto.. Chudak ta mladsi.. snad to nebudr jak u nas, nejak se to srovna a budou mit v budoucnu jako dospele hezke vztahy :/
Já tady tohle nechápu, vždyť jste sestry
a nechápu to i u těch holek ![]()