Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím děvčata, chtěla bych znát názor od holek které tohle zažívají nebo mají podobnou situaci. S přítelem spolu žijeme půl roku ve společné domácnosti a ve vztahu rok. Přítel má z prvního manželství 7 leteho syna a má ho skoro ve střídavé péči ale tím způsobem že ex manželka pracuje ranni-odpoledni směnný a partner se o malého stará ten týden co má odpolední tím zpusobem že ho vyzvedává ze školky. Jednou za týden je u nás přes noc + celý víkend a jde mi o to že s partnerem jinak ten týden nevidíme
je to 40km daleko a malý dlouhodobe odloučení od matky moc dobře snáší a chápu to je přirozené. Pracují i o vikendu 2× v měsíci takže pro sebe máme akorát jeden víkend v měsíci a zbytek jsem v práci nebo máme malého. Jinak přítel ten týden co hlídá přijíždí v 8 večer. Děkuji za názory a snad ten můj dotaz není moc zmatený.
hezký den
Nevím přesně na co se ptáš. Ale máš partnera co má syna, takže tráví s ním dost času. Tobě asi vadí, že nemá čas jen pro tebe?
@lear píše:
A co je tvůj dotaz??
Mam stejny problem…dotaz jsem nerozlustila ![]()
@pikola píše:
Najdi si partnera bez syna.
No ale i bez konkretniho dotazu me napadla stejna rada ![]()
Nasla sis chlapa s ditetem, tak ho holt nebudes mit jen sama pro sebe…
Dotaz zmatený je.To je takový problém se umět srozumitelně vyjádřit?
Taky zadny dotaz nevidim..Jinak, nasla sis partnera s dítětem, takhle to funguje, pokud chlap i po rozchodu s matkou dítěte, funguje jako otec.
No podle mě je to jasný. Je s partnerem sama jeden víkend v měsíci a je jí to málo.
Popravdě, pokud si nechceš najít bezdětného, tak bych spíš byla pro to, abyste to zkusili nějak sladit - např. abys měla směny stejně jako ex, takže byste měli s partnerem pro sebe dva víkendy, nebo třeba domluvit, aby partner chodil s malým k vám, a tím pádem byste přes týden byli spolu všichni tři…
Je to těžké, ale upřímně, já Tvému ex tleskám. Chlapů, co se takhle věnujou dítěti i po rozchodu a hledí v první řadě na jeho pohodlí, moc není - a přitom právě takhle by to mělo být.
Příspěvek upraven 22.04.16 v 17:29
Přesně tak, máš partnera se závazkem, který tu byl dřív než ty. Koukni na to z druhé strany - je fajn, že je starající se otec, který si plní své povinnosti. ![]()
Holky mě spíš přijde, že zakladatelka nechce radu pouze názor - pravděpodobně zda je to normální.
K zakladatelce. Pokud sis našla chlapa, který má dítě tak jsi s tím musela počítat a je v pořádku, že se o svého syna stará. Buď ráda, že je rodina na prvním místě. Pokud budete mít dítě spolu a nedejbože se rozejdete tak vidíš, že se postará ![]()
Vidím příkladný přístup otce k dítěti. Takových mužů není přebytek.
Obdivuhodné, jak se přítel podílí na péči o syna. S partnerem musíte čas nějak sladit, aby to vyhovovalo vám všem čtyřem. ![]()
Tak si toho vážně, alespoň vidíš, jak se jednou bude věnovat vašemu dítěti.