Příušnice - strach celá rodina

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
678
28.4.12 07:41

Příušnice - strach celá rodina

Milé maminky, potřebuju poradit, uklidnit…Minulý víkend jsme měli rodinnou oslavu, které se zůčastnil i dvouletý chlapeček. Včera nám jeho maminka volala, že mají příušnice. Jde o to, že oslava se konala doma u mojí švagrové, která je v pátém měsíci těhotenství. Malý spal v její posteli 4 hodiny a celkově byl v naší přítomnosti celý den. Mám 9ti měsíční dceru, která s ním byla v kontaktu tak půl hodiny, já sama ani manžel jsme příušnice ještě neměli…Jsme z toho teď všichni docela nervózní, švagrová má strach o mimčo, nechce se s náma teď stýkat, prý aby to nechytla od mojí dcery, kdyby prý to náhodou už chytla…Co si myslíte? Jsou příušnice tak lehce nakažlivé a infekční? Četla jsem, že inkubační doba je 15-21 dní…Děkuju za názory :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9454
28.4.12 07:45

no nezbyva ti nez pockat 15 - 21 dni…nic lepsiho asi nikdo neporadi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
28.4.12 07:51

@renule2 Já být tvojí švagrovou, tak bych určitě o tom informovala svého gynekologa. Pokud má někdo uklidnit, tak jedině doktor ;) . Ať to dobře dopadne :kytka: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
emerka
28.4.12 08:01

bohužel tě nepotěším, příušnice jsou opravdu hodně nakažlivé…a nějaké očkování v dětství pro dospělého nehraje roli…snad bude vše ok a vyvrátíš mi moje přesvědšení

• Citovat
  • Upravit
4989
28.4.12 08:11

deti to prodelaji v pohode. bracha s pritelkyni je meli ted v dospelosti, pry byli naockovani vadnou vakcinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5618
28.4.12 08:14

Řešili jsme podobné - švagr měl podezření a příušnice a ségra je 5.měsíc těhu. Dr jí řekla, že pokud příušnice prodělala, neměl by být s těhu problém. švagr je teda nakonec neměl, ale byla to dost blbá situace.
Jinak příušnice jsou fakt dost nakažlivé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
678
28.4.12 08:17

švagrová volala zatím jen praktické dr., jestli měla příušnice, ta jí řekla, že to tam má nadrápané, tak neví… :pocitac: :pocitac: A ještě by mně zajímalo - jak pediatr pozná, že se jedná o příušnice? Vím o boulích pod ušima, ale pozná to třeba z krve?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
28.4.12 09:20

Bylo to malé dítě očkované? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5980
28.4.12 09:25

Ja mela priusnice v 7.mesici, jako mala jsem je nemela. Na miminko by to vliv mit nemelo, 2trim. by mel byt v pohode, nejvetsi prusvih by byl v prvnim a pak pri porodu… Projevuje se to bolesti a zdurenim priusnich zlaz a horeckou - ta horecka by asi byla pro mimco horsi nez samotne priusnice… Ja mela nastesti slabsi prubeh.
Jinak z krve by se mely dat vycist protilatky, takze se to pozna :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
678
28.4.12 09:36
@peggy.sl píše:
Bylo to malé dítě očkované? :think:

to nevím, zjistím to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
678
28.4.12 09:38
@LLLL píše:
Ja mela priusnice v 7.mesici, jako mala jsem je nemela. Na miminko by to vliv mit nemelo, 2trim. by mel byt v pohode, nejvetsi prusvih by byl v prvnim a pak pri porodu… Projevuje se to bolesti a zdurenim priusnich zlaz a horeckou - ta horecka by asi byla pro mimco horsi nez samotne priusnice… Ja mela nastesti slabsi prubeh.
Jinak z krve by se mely dat vycist protilatky, takze se to pozna :)

ta doktorka řekla, že má příušnice a neudělala ani rozbor krve…To pozná opravdu jen podle toho zduření? On má zároveň kašel a rýmu, dr. řekla, že je asi alergický…A pak pak tam šli za týden a měl to zduřené. Tak možná to ani nemusí být příušnice?? Podle mě, kdyby udělala rozbor krve, měla by víc jasno, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5980
28.4.12 09:43

Kdyby udelala rozbor krve, tak by mela uplne jasno… Mne krev vubec nebrali, jen jsem prisla na usni, dr prohmatla, koukla do krku a bylo… Ale ja to mela v dobe epidemie, navic pracuju na SŠ, kde deti padaly jak svestky :)
Ale je fakt, ze co se tyce alergie, tak me v sezone take obcas napuchnou vsechny uzliny, ale u priusnic je to opravdu enormni, to jsem si pripadala jak Trautnberk… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
28.4.12 10:00

Myslím, že příušnice v těhotenství by neměli být nějak fatální pro mimino, mnohem větší průser by byly zarděnky, případně neštovice těsně před termínem, tam jsou obavy a panika na místě.
Kdo by se měl opravdu bát, je manžel, co je neměl. U dospělých mužů se může jako komplikace příušnic vyskytnout zánět varlat, který v nejhorším může mít za následek i vliv na plodnost muže (ale nemusí). Obecně dospělí prožívají tyhle „dětské“ nemoci mnohem bouřlivěji než děti, takže při nakažení striktně zachovat klidový režim, aby mělo tělo možnost se s nemocí vypořádat, přecházení by mohlo průběh hodně zhoršit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
678
28.4.12 10:22

tak ten dvouleťák očkovaný není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
28.4.12 10:46

Těhotné a manželovi udělat testy na protilátky z krve. Ostatní prostě buď to chytnou nebo neee. Navzájem bych se teď asi nestýkala - zbytečně si prodloužíte inkubační dobu.

Příušnice jsou nejhorší pro dospělého či dospívajícího muže. Těhotná pokud není v prvním trimestru či těsně před porodem je zvládne. Ale je velmi pravděpodobné že jste je už měli či jste naočkovaní. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí