Příušnice v těhotenství

1825
22.7.11 10:29

Příušnice v těhotenství

Ahojte, prosím, zajímalo by mě - jsem ve 29. týdnu těhotenství a přítel přišel do styku s nemocným příušnicemi, může mě to nějak ohrozit, máte zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2494
22.7.11 11:48

jsem v uplne stejne situaci, jsem 23tt a manzel byl v pondeli na obede s neteri, ktery vcera priusnice potvrdil dr. :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18584
22.7.11 11:51

Ahoj, tam záleží na tom, jestli jste v dětství příušnice měli..??? pokud ano, dvakrát je chytnout nemůžete. Pokud ne, konzultujte to s gynekoložkou co nejdříve, nejhorší by to prý bylo v prvním trimestru, teď by snad pro vás byly ohrožující spíše ty horečky, které onemocnění provázejí.
Já mám toto u zarděnek, ty jsem nikdy neměla, snad se s nimi do konce těhu nepotkám..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2494
22.7.11 11:52

muzou se chytnout dvakrat, svagr je takhle ml podruhy
a neter je ockovana a stejne je chytla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18584
22.7.11 11:58

Hm, tak o tom nevím, mě doktorka říkala, že pokud tyto dětské nemoci žena jednou má, podruhé je nechytne.. :nevim:
V tom případě bude asi nejlépe zavolat přímo lékařce, jak na gynekologii tak praktické. Tady toho více nevyřešíš. Každopádně ať spalničky, zarděnky nebo příušnice - v těhotenství problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2806
22.7.11 12:47

Přesně tak všechny tyhle dětské nemoci jsou v těhotenství docela problém.
Příušnice jsou také dost nebezpečné pro muže, protže potom nemusejí mít děti. můj strýc je prodělal a už bohužel druhé mimčo mít nemohli.

každopádně přeju ať se to vyhne dosti obloukem a to u všech :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
22.7.11 12:51

no tak u nás sou teď příušnice taky hojně a kamarádova neteř je chytla cca v pondělí se to u ní projevilo a on jí šel chytře opusinkovat :roll: příušnice neměl a párkrát se viděl s mým manželem, ten je ale měl. Myslíte si že by je mohl nějak muj manžel přinést k nám domů a nakazit mě když jsem je neměla? Taky sem řikala co budu jako dělat v 29tt když dostanu příušnice :roll:

A aby ste viděli mentalitu některých lidí. Tak ta jeho neteř měla v pátek letět s rodiči na dovolenou do Bulharska. Oni si samozřejmě nezaplatili pojištění, aby zájezd mohli kdyžtak zrušit a vrátili jim peníze. Tak jeli i s dcerou která má příušnice…aby jim dovolená nepropadla :roll: a pak nemají řádit příušnice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2806
22.7.11 12:59

Nevím jak hodně jsou příušnice nakažlivé, ale žádná pěkná nemoc to není. a jak říkám pro těhotné (teda pro ten plod) a pro může nebezpečné.

Vím že se říká o neštovicích pokud je jednou máš už je nikdy nechytneš (ale jsou i tací, co je měli taky dvakrát)…a já je ještě neměla. ale o zarděnkách a o příušnicích jsem nic takového neslyšela. ty jsem nikdy taky neměla.

Jinak Denino, tak to jsou ty rodiče tý holky pěkně nezodpovědný, táhnout jí někam když má příušnice :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1689
22.7.11 14:42

Ahojda, tak já jsem si příušnice prodělala v 38. týdnu. No a do dvou dnů jsem rodila - nevím, jestli to tak mělo být a nebo mi vyvolaly porod. Je pravda, že jsem byla dost vystresovaná. (díky informaci o nemoci i díky tomu, že mi řekli, že budu rodit v jiné porodnici, která byla hodinu od domova - přes celou Prahu). Co mi říkali doktoři, tak nebezpečný to je hlavně v prvním trimestru. Žádné prášky ti na to stejně nedají i kdybys nebyla těhotná, takže se to léčí pouze spánkem a hodně tekutiny + studené zábaly na krk. Během týdne je po nich. Akorát nesmíš mezi ostatní těhotný. Radši se tomu vyvaruj. My jsme poslední generace, která na to není očkovaná. Holky - myslím narozené od 1986. už očkovaný jsou, ale ten rok nevím přesně.
Hlavně žádný stresy. Určitě je nechytneš… To by byla velká náhoda. Tak se drž :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
22.7.11 14:47

Holky, vždyť jste snad očkované, ne? :mrgreen: Tak proč se bojíte příušnic?Očkovaní jsou přeci chránění.

• Citovat
  • Upravit
30412
22.7.11 15:02

Bacha na to, ne všechny jsme naočkované. Jednou jsme koukali do očkováku mého, manžela a švagrové. Jsme od sebe tři roky a každý je očkovaný na něco jiného. Roky 81 - 84.

Pomy, u tebe bych viděla jako důležité, jestli je měl nebo je očkovaný přítel. Myslím si, že pokud ano tak by je domů přinést neměl a kdyby náhodou tak snad bys je nemusela chytit.
Já jsem zkoumala neštovice a ty by v tvém týdny až tak nebezpečné nebyly, ale příušnice nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18584
22.7.11 21:13

Já jsem ročník 81 a očkování nemám. Ty dětské nemoci jsem si musela prostě prodělat. Takže proděláno u mě mimo zarděnek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
22.7.11 21:18
martek01 píše:
muzou se chytnout dvakrat, svagr je takhle ml podruhy
a neter je ockovana a stejne je chytla :nevim:

Co vim, tak vim jen o nestovicich, ze je to vicemene nebezpecny, kdyz je ma tehotna v dobe porodu, protoze je muze chytnout miminko, ktere nema jeste protilatky proti nestuvkam a ma je v te horsi forme. Ale jestli tohle plati i u priusnic nevim.
Kazdopadne bych letela ke gynekolozce vezme vam krev na imu. a podle toho vas naockuje nebo ne. Aspon ja jsem to takhle mela , kdyz mela mala nestuvky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
22.7.11 22:03
lední generace, která na to není očkovaná. Holky - myslím narozené od 1986. už očkovaný jsou, ale ten rok nevím přesně.
Hlavně žádný stresy. Určitě je nechytneš… To by byla velká náhoda. Tak se drž :)
Hellik píše:
Holky - myslím narozené od 1986. už očkovaný jsou, ale ten rok nevím přesně.

ahoj ja jsem rocnik 1986 a ockovana jsem byla a stejne jsme je ve ctvrtaku na stredni chytli skoro vsichni ve tride. takze ockovani nam to jenom oddalilo do dospelosti :cert:

pro klid bych asi zavolala doktorce, ale me nejvíc varovala pred nestovicema a zardenkama. tak ti to snad dobre dopadne
:-)

• Citovat
  • Upravit
5370
3.9.12 15:11

Ahojík,
prohlížím tady a zjištuju info, sem ročník 86 a jsme v 10tt a na 95% mám přiušnice. sem očkovaná asi to bude prý jen lehčí pruběh, ale stejně mám nervy v kýblu nevím co a jak muže být či se stát.Dr.na infeklčím mě řekla at sem v klidu, že prostě to nejsou zarděnky to by bylo uplně v prd… ale že by to snad mělo být oki i dr. mě to na gyndě řekla…tak kdo má zkušenosti prosím napište mě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí