Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A nebyla by spíš ráda, že se k ní přijedeš podívat, nechce se pochlubit? Možná to nemyslela zle, jen jí to prostě nedošlo
musíš vědět sama, jestli se tak chová častěji a nebo je to výjimka.
Tak ty máš auto, ona ne, když jezdí taxíkem. Já bych brala jako samozřejmost, že si pro kufry dojedu sama.
Ale jinak souhlasím s @Blankaspl, od hodně dobré kamarádky bych to asi taky očekávala.
@Aduš8 píše:
A nebyla by spíš ráda, že se k ní přijedeš podívat, nechce se pochlubit? Možná to nemyslela zle, jen jí to prostě nedošlomusíš vědět sama, jestli se tak chová častěji a nebo je to výjimka.
Pouze mi řekla, ať si dojedu pro kufry, pozvaná dovnitř nejsem. Proč to nevím, možná ještě nemá plně zařízeno. Být pozvaná ani neceknu ![]()
Uz jen to, ze jsi ji ty kufry zavezla
Mohla si pro ne prijet sama. Takhle bere automaticky, ze si je i odvezes ![]()
Ty jsi kufry privezla, tak jí přijde samozřejmé, že je odvezeš. Mně to taky prijde blbé, kdybych od někoho potřebovala, bych si to vyzvedla a vrátila, ale každý jsme jiný.
Dle mého názoru kámoška drzá je, to jsou lidé, když jim podáš palec, urvou ti celou ruku - oni jsou přece ti chudáčci a ty, ty máš auto, tak nekecej a doval - také to znám
Normálně jí řekni, že by ti víc vyhovovalo, kdyby ti je přivezla.
Podle mě v téhle fázi ještě nejde úplně říct, zda je to drzost. Možná o tom ani nepřemýšlela a vrátit je stejně, jako je dostala, byla prostě cesta nejmenšího odporu.
@Anonymní píše:
Ahoj, uznávám že jde o úplnou blbost, ale doopravdy by mě zajímalo, kdo má „pravdu.“ Kamarádka se stěhuje a neměla dost krabic, tak na poslední chvíli poprosila o půjčení kufrů. Bez problému. Chtěla je od nás odvézt taxíkem pouhý den před stěhováním, páč byla sem pozvána na večeři. Bylo mi jí líto, že by se balila tak na poslední chvíli, a kufry jsem jí radši sama dřív přivezla autem až domů. Nyní je po stěhování a kámoška mi s naprostou samozřejmostí oznámila, že až budu chtít, má vybaleno a já si mohu pro kufry kdykoliv zajetúplně mě zaskočila, že si milostivě můžu své kufry zase odvézt. Čekala jsem, že až k nám zase někdy pojede taxíkem, tak je vezme. Pro kufry si dojedu, je to jinak dobrá kámoška a nestojí mi to za handrkování. Ale ze zvědavosti, má pravdu ona nebo já? Její žádost mi popravdě přijde trochu drzá, ale ráda si vyslechnu opačný názor. Anonym pro jistotu, kdyby náhodou
Bere to jako samozřejmost, rozhodně by to tak nemelo být. Ty jsi jí něco půjčila ochotně přivezla to ale automaticky neznamená že si pro ně zase přijedeš.
@Anonymní píše:
Pouze mi řekla, ať si dojedu pro kufry, pozvaná dovnitř nejsem. Proč to nevím, možná ještě nemá plně zařízeno. Být pozvaná ani neceknu
Tak jestli je to dobrá kamarádka, tak si nemusíš na nic hrát. Pokud ti nevadí kufry vyzvednout, tak tam dojeď.
Pokud se ti nehodí nebo se ti nechce, tak jí to prostě řekni. Nemusíš jí nic vyčítat, jen jí to prostě oznam stejným způsobem jako ona tobě. Já kdybych tam fakt nechtěla jet, tak bych jí klidně odepsala něco jako, děkuji za informaci, na kufry nespěchám, počkám až budeš mít cestu k nám a dovezeš je.
Prostě nic bych nevyčítala, jen bych vycházela z toho, že je samozřejmost, že je přiveze ona.
Ale nevím, jak to mezi sebou máte a jak často si a čím si vzájemně pomáháte. Pokud jste dobré kamarádky, tak by se asi spíš slušelo jí je dovézt. Z mého pohledu o to měla požádat, ne to takhle sdělit, ale nevím jak jinak komunikujete, třeba jí to nedošlo, je vyčerpaná po stěhování… ![]()
Ale teda mě zaráží i to, jak píšeš o tom pozvání dovnitř. Já bych u kamarádky tohle brala jako automatické, že teda když se staví pro kufry, automaticky jde dovnitř nebo naopak já u ní. Pokud bychom toto nechtěli, není problém, napsali bychom si něco ve smyslu, prosím stav se pro kufry, ale bohužel tě tentokrát nepustím dovnitř, mám tu ještě bordel. U vás mi přijde, jak kdybyste si vkůli obyčejné návštěvě předávali oficiální pozvánky (z toho jak píšeš, že pozvaná dovnitř nejsi).
@Anonymní píše:
Ahoj, uznávám že jde o úplnou blbost, ale doopravdy by mě zajímalo, kdo má „pravdu.“ Kamarádka se stěhuje a neměla dost krabic, tak na poslední chvíli poprosila o půjčení kufrů. Bez problému. Chtěla je od nás odvézt taxíkem pouhý den před stěhováním, páč byla sem pozvána na večeři. Bylo mi jí líto, že by se balila tak na poslední chvíli, a kufry jsem jí radši sama dřív přivezla autem až domů. Nyní je po stěhování a kámoška mi s naprostou samozřejmostí oznámila, že až budu chtít, má vybaleno a já si mohu pro kufry kdykoliv zajetúplně mě zaskočila, že si milostivě můžu své kufry zase odvézt. Čekala jsem, že až k nám zase někdy pojede taxíkem, tak je vezme. Pro kufry si dojedu, je to jinak dobrá kámoška a nestojí mi to za handrkování. Ale ze zvědavosti, má pravdu ona nebo já? Její žádost mi popravdě přijde trochu drzá, ale ráda si vyslechnu opačný názor. Anonym pro jistotu, kdyby náhodou
Přivézt by je měla ona, když je chtrla půjčit.
Já (být na jejím místě) bych do kufru pribalila ještě nějakou láhev nebo něco na zub jako poděkování za půjčení kufrů.
Správně by ti je měla vrátit i s nějakým půjčovným (čokoláda, víno). Ale třeba jen opravdu čekala, že se zastavíš (a počítala s tím, že až přijedeš, dáte spolu kafe).
Já se považuju za velice slušného člověka, přesto jsem před asi pěti lety donutila tchána vylézt skoro 50 schodů, protože mi zavolal „vezu ti nějaké věci, hodím ti to za 5min.“, zazvonil dole a já automaticky zabzučela (protože prostě řekl, že mi je veze a hodí, tak můj mozek zablokoval variantu, že mu půjdu naproti a poslušně jsem tedy čekala na místě
). No až když jsem ho viděla, jak ufuněný stojí ve dveřích a říká jen „tady to máš“ a hned odchází, tak mi došlo, že jsem si fakt měla dojít dolů a projevila jsem se jako blbka. Občas se prostě něco takového stane. To musíš vědět ty, jestli máte s kamarádkou to emocionální konto jinak vyrovnané (vkládáte i vybíráte obě stejně).
Jako ohleduplné by od ní bylo, kdyby ti je dovezla. To ji zjevně nenapadlo.
Já bych se asi začala přímo domlouvat, že by bylo fajn, kdyby ti je hodila k vám domů.
Bez výčitek a nějakých emocí. Prostě jí to nedošlo, ale teda jako pokud můj limit pomoci leží někde v těchhle vodách, tak bych ho kvůli kufrům nepřekračovala a než abych ji v duchu vyčítala že jsem si tam musela zajet, tak bych si prostě řekla, ať mi je přiveze.
Ahoj, uznávám že jde o úplnou blbost, ale doopravdy by mě zajímalo, kdo má „pravdu.“ Kamarádka se stěhuje a neměla dost krabic, tak na poslední chvíli poprosila o půjčení kufrů. Bez problému. Chtěla je od nás odvézt taxíkem pouhý den před stěhováním, páč byla sem pozvána na večeři. Bylo mi jí líto, že by se balila tak na poslední chvíli, a kufry jsem jí radši sama dřív přivezla autem až domů. Nyní je po stěhování a kámoška mi s naprostou samozřejmostí oznámila, že až budu chtít, má vybaleno a já si mohu pro kufry kdykoliv zajet
úplně mě zaskočila, že si milostivě můžu své kufry zase odvézt. Čekala jsem, že až k nám zase někdy pojede taxíkem, tak je vezme. Pro kufry si dojedu, je to jinak dobrá kámoška a nestojí mi to za handrkování. Ale ze zvědavosti, má pravdu ona nebo já? Její žádost mi popravdě přijde trochu drzá, ale ráda si vyslechnu opačný názor. Anonym pro jistotu, kdyby náhodou