Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím raději anonymně.Nebude tu někdo vědět, nebo nemáte zkušenost.
Mohu jít pracovat na DPP s ročním dítětem? Do jestli ho dávat nebudu, můžu ho mít s sebou.Mám nabídku v jednom klubiku na pár hodin se starším dítkem dělat asistentku.
Vím, že do dvou let je to omezené na určitý počet hodin v jeslích. Ale už jsem se nedočetla, zda je nějaké omezení pokud ho mám s sebou v práci.
Děkuji za případné postřehy a zkušenosti
Není, také mám smlouvu na DPP a chodím na brigádu. Můžeš chodit i normálně do práce, jde jen o to umístění dítěte
Tam jde jen o to hlídání v institucích. Co popisujes, se v podstatě neliší od práce z domova, což dělá na rodicaku spoustu ženských. Sama jsem na rodicaku na dohodu pracovala, obvykle z domova, když dítě spalo. Nebo pohlídala babička a já jela do kanclu.
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím raději anonymně.Nebude tu někdo vědět, nebo nemáte zkušenost.
Mohu jít pracovat na DPP s ročním dítětem? Do jestli ho dávat nebudu, můžu ho mít s sebou.Mám nabídku v jednom klubiku na pár hodin se starším dítkem dělat asistentku.
Vím, že do dvou let je to omezené na určitý počet hodin v jeslích. Ale už jsem se nedočetla, zda je nějaké omezení pokud ho mám s sebou v práci.
Můžeš, ale nesmíš ho tam mít evidované a vedené víc než povolený počet hodin. To je jako kdyby tam chodila.
Vážně Ti někde dovolí brát si do dětské instituce své dítě, tak malé, načerno, když máš ještě odpovědnost za jiné děti? Kdyby se něco stalo, obhájí se to jak?
Takto jsem s dcerkou jednou týdně zaskakovala v dětské skupině, ale byla už víc než dvouletá. Musela být evidovaná.
@1Pears1 píše:
Můžeš, ale nesmíš ho tam mít evidované a vedené víc než povolený počet hodin. To je jako kdyby tam chodila.
Vážně Ti někde dovolí brát si do dětské instituce své dítě, tak malé, načerno, když máš ještě odpovědnost za jiné děti? Kdyby se něco stalo, obhájí se to jak?Takto jsem s dcerkou jednou týdně zaskakovala v dětské skupině, ale byla už víc než dvouletá. Musela být evidovaná.
Tak toto nikdo neřeší. Řekli, že malé děti nejsou problém a může být přítomno
Teď je myšleno úraz někoho z děti nebo nejmladšího? Ten tam bude na mou odpovědnost.
On je to lesní venkovní klub. Nejsou ani pod asociací, je to soukromé.
Ahoj, prosím raději anonymně.
Nebude tu někdo vědět, nebo nemáte zkušenost.
Mohu jít pracovat na DPP s ročním dítětem? Do jestli ho dávat nebudu, můžu ho mít s sebou.
Mám nabídku v jednom klubiku na pár hodin se starším dítkem dělat asistentku.