Příznaky ADHD ve 2 letech

61
15.10.13 11:19

Příznaky ADHD ve 2 letech

Holky je tu někdo kdo má doma dítko s ADHD. Vím, že je to asi brzo ale malý je od narození hrozně neklidný. 9 měsíců mi probrečel a provztekal. pak začal chodit a ke vzteku se přidali i urazy a pady.Je neskutečný živel. Prolítá celý den venku a pak ještě nemůže usnout. Nemá moc zábrany takže všude vyleze a odevšať skočí. I když si při tom něco udělá tak prostě jde a skočí znova. Myslela jsem že je prostě zdravý živý chlapeček, ale teď se mi v noci začal budit a hůř spí. Ve školce je hodnej, ale živel a doma je to horší i s posloucháním. Pozorovali jste to u vašich dětí? Nechci zbytešně plašit, ale začínám se toho bát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16694
15.10.13 11:23

@nunik123 ano, přesně tohle jsem pozorovala u svého syna a o rok později se příšerně zklidnil. Pořád má tedy ty svoje bláznivé chvilky, kdy lítá jak smyslů zbavený.

Pokud je tvůj chlapeček ve školce v pohodě, tak diagnozu nemá. ADHD nejde vypnout při odchodu do školky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
15.10.13 11:24

A umí se zklidnit, když ho něco zaujme? Já nevím, třeba maluje si chvíli, čte si s tebou knížku a tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
15.10.13 11:25
@Kakika píše:
@nunik123 ano, přesně tohle jsem pozorovala u svého syna a o rok později se příšerně zklidnil. Pořád má tedy ty svoje bláznivé chvilky, kdy lítá jak smyslů zbavený.

Pokud je tvůj chlapeček ve školce v pohodě, tak diagnozu nemá. ADHD nejde vypnout při odchodu do školky :hug:
I tam říkají že je velice živý a často musí individuálně odvádět ven na vyblbnutí. Jen je o trosku vic poslechne nez doma zdá se mi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MedunkaJana
15.10.13 11:26

@nunik123 Mám syna s ADD, psychlog nám řekl, že se to většinou zjistí až v předškolním věku i ADHD. Myslí, že to co popisujete vy je klasický vzdor dítěte v jeho věku.
Chce to dítě hodně zabavit, vylítat venku a pod. Pak i syn když byl malý neměl roupy :kytka:
Už se mi zdá, že každá mamča co má neposedné dítě hned přisuzuje k ADHD. Hodně štěstí a snad se tomu vyhnete (není to občas jednoduché). :mavam:

• Citovat
  • Upravit
61
15.10.13 11:29
@MedunkaJana píše:
@nunik123 Mám syna s ADD, psychlog nám řekl, že se to většinou zjistí až v předškolním věku i ADHD. Myslí, že to co popisujete vy je klasický vzdor dítěte v jeho věku.
Chce to dítě hodně zabavit, vylítat venku a pod. Pak i syn když byl malý neměl roupy :kytka:
Už se mi zdá, že každá mamča co má neposedné dítě hned přisuzuje k ADHD. Hodně štěstí a snad se tomu vyhnete (není to občas jednoduché). :mavam:

Nerada bych právě hledala ADHA ale být venku na hřišti téměř celý den mě ničí. Navíc když v sedm dorazíme domů a malej začne řádit a do deseti ho nedostanu do postele tak si říkám zda je vše v pořádku:-) Snad je opravdu jen živel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
15.10.13 11:30
@omites píše:
A umí se zklidnit, když ho něco zaujme? Já nevím, třeba maluje si chvíli, čte si s tebou knížku a tak?

Ne tyhle aktivity zásadně odmítá… knihu vezme otevře řekne první věc co vidí a letí to pryč. Nikdy si právě nehrál nebo tak. Lítáme sem tam. Tak snad se to postupně zlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
15.10.13 11:31

Já mám také syna s ADHD, ale projevovalo se to nejen aktivitou, ale i nepozorností, ale až později…nedokázal vydržet u ničeho. V těch dvou letech si také myslím, že je to jen vzdor, ta 1.puberta (prý je horší než ta opravdová :lol: ). Musela jsem na kluka v tom věku hodně přitvrdit a pak to šlo. Měli jsme kvůli tomu i odklad ve škole, teď už je ve 4.třídě, a vše je mnohem lepší. Oni prostě většinou dozrají. Takže pevné nervy přeji :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
15.10.13 11:34

…a hlavně to chce pevný režim a neustoupit za žádnou cenu. Radila mi to dr, když se kluk v posteli vztekal a tak podobně. Pravdou je, že to má do dnes, jak přijde nějaká změna, těžko se s ní srovnává a je zase neklidnější…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26653
15.10.13 11:37

Mám dcerku s ADHD, bohužel jak popisuješ malého tak mi přijde, že píšeš o ní. Ve 2 letech jsme jen běhaly :mrgreen: je pravda, že milovala knížky, malování a puzzle.Ve školce byla nesoustředěná, neklidná, dostala odklad. Pořád jsem si jen říkala, že je živá, ale bohužel není. Tento rok se hodně uklidnila, myslím, že to bude jen a jen lepší.
Pevné nervy, počkej tak rok a pak myslím, že tě stejně pošlou s malým na nějaké vyšetření. :( :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
15.10.13 11:41

@nunik123 ve dvou letech je to opravdu podle mě nediagnostikovatelné. Syn se mi od narození budil nejdéle po hodině a půl (přes noc) a po 45 minutách ve dne. První rok jsem nespala déle než hodinu v kuse, další půlrok se to začlo lepšit, obvykle spal aspoň tu hodinu. Od dvou let nespí přes den vůbec. Na dvou letech jsem ho taky téměř u ničeho neudržela…vlastně kecala bych…zatloukat hřebíky ho bavilo (opravdové hřebíky opravdovým kladívkem…manuálně je hrozně zručný), ale když měl sedět, tak se všichni smály, že sebou pořád šije. Od oběda mi pořád utíkal a zase se vracel. Do dnes je to trochu temperament, do školky začal chodit až letos, jsou mu 4 roky a taky jim to chvilku dalo, než se s ním učitelky sžili. Ale nemá problém už sedět a něco kutit, pokud předím může upustit trochu energie nějakou akční činností. Od 3,5 let dokonce v pohodě usíná po osmé hodině (jinak jsem ho taky honila ještě v deset do postele) a spí klidně i do půl deváté (což ještě před rokem neexistovalo :lol: ).

Já vím, že se toho bojíš, ale věř mi, že když půjdeš k psychologovi, jistě ti nějakou diagnozu poví. Je to dítě v období vzdoru. Ber ho takového, jaký je, uvidíš, že se zklidní. Teď ti ho stejně nikde nevyšetří. Momentálně bych našla deset diagnoz i na svou jinak hrozně hodnou holčičku. Taktéž má dva roky :cert: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
15.10.13 11:41
@mucinka2 píše:
Mám dcerku s ADHD, bohužel jak popisuješ malého tak mi přijde, že píšeš o ní. Ve 2 letech jsme jen běhaly :mrgreen: je pravda, že milovala knížky, malování a puzzle.Ve školce byla nesoustředěná, neklidná, dostala odklad. Pořád jsem si jen říkala, že je živá, ale bohužel není. Tento rok se hodně uklidnila, myslím, že to bude jen a jen lepší.
Pevné nervy, počkej tak rok a pak myslím, že tě stejně pošlou s malým na nějaké vyšetření. :( :hug:

Díky… tak snad bude malá jen a jen lepší:-) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
15.10.13 11:43
@Kakika píše:
@nunik123 ve dvou letech je to opravdu podle mě nediagnostikovatelné. Syn se mi od narození budil nejdéle po hodině a půl (přes noc) a po 45 minutách ve dne. První rok jsem nespala déle než hodinu v kuse, další půlrok se to začlo lepšit, obvykle spal aspoň tu hodinu. Od dvou let nespí přes den vůbec. Na dvou letech jsem ho taky téměř u ničeho neudržela…vlastně kecala bych…zatloukat hřebíky ho bavilo (opravdové hřebíky opravdovým kladívkem…manuálně je hrozně zručný), ale když měl sedět, tak se všichni smály, že sebou pořád šije. Od oběda mi pořád utíkal a zase se vracel. Do dnes je to trochu temperament, do školky začal chodit až letos, jsou mu 4 roky a taky jim to chvilku dalo, než se s ním učitelky sžili. Ale nemá problém už sedět a něco kutit, pokud předím může upustit trochu energie nějakou akční činností. Od 3,5 let dokonce v pohodě usíná po osmé hodině (jinak jsem ho taky honila ještě v deset do postele) a spí klidně i do půl deváté (což ještě před rokem neexistovalo :lol: ).Já vím, že se toho bojíš, ale věř mi, že když půjdeš k psychologovi, jistě ti nějakou diagnozu poví. Je to dítě v období vzdoru. Ber ho takového, jaký je, uvidíš, že se zklidní. Teď ti ho stejně nikde nevyšetří. Momentálně bych našla deset diagnoz i na svou jinak hrozně hodnou holčičku. Taktéž má dva roky :cert: :mrgreen:

Díky moc… právě nechci ho tahat po doktorech takže si tak zjišťuju ale dr by byla asi až krají meze pokud opravdu bude i za rok takhle nezvladatelny :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
15.10.13 11:43

Může a nemusí. na stanovení diagnozy je ale brzy. já byla se synem poprvé u psychologa, když mu byli čtyři. Třeba si jen pamatuj nebo zapisuj jeho chování, kdyby jste něco v budoucnu absolvovali, hodně se ptají, jak se choval, když byl malý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2899
15.10.13 11:46

Já myslím že je to popis každého děcka v tomhle věku :-) můj má necelý rok a půl a je úplně to samé co Váš :-) živel, neposedí, když vyleze tak spadne pak stejně spadne znovu, neposlouchá, pořád běhá, ale nechala bych je tak ať se rozvíjí, za chvíli je to přejde :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí