Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Simtě,vůbec neplaš. Přece neznamená, že když tě nepobolívá v podbřišku že nejsi těhu nebo se něco děje. Máš to snad potvrzené, když jsi v 7tt? Mě krom nevolností taky nic nebylo-žádné pobolívání a to ani prsou a jsem teď 26tt. Ale taky jsem se pořád hlídala,takže tě plně chápu. Ale neboj všechno je tak,jak má ![]()
Takových témat tady bylo už hodně, skoro každá na začátku řeší jestli není něco špatně…
Všechny těhu příznaky se můžou nikoliv musí projevit u každé těhule…
pokud ti dr. řekne že je to OK, tak mu zkus věřit, ne vždy každé těhu dobpadne dobře (moc dobře to znám - loni ZT) ale zkus být v klidu…
někdo nemá ani tu nevolnost…
Těhotenské příznaky nevypovídají nic o prosperitě těhotenství. Někdo má příznaků plno, nikdo nemá od začátku nic, někomu postupně vymizí. Každá jsme jiná, každá máme jiný organismus, který na těhotenství reaguje u každého jinak. Buď v klidu.
Neboj,určitě je všechno v pořádku,ale dobře znám ty nervíčky
! Já neměla kromě bolení v podbřišku v době očekávané MS vůbec zádné příznaky!!!Pak mi bývalo asi měsíc odpoledne a večer šoufl ,ale ani jednou
!!!Po 12.tt pak zase vůbec nic a tedˇ kdyby mi nenaskočilo bříško
,tak ani nevím,že jsem těhu,což jsem ráda,ale někdy mám taky obavy,jestli je vše OK
!!!Užívej si to,mě to pak mrzelo,že jsem si dělala zbytečné nervy,když jsem na UTZ uviděla mimíska jak sebou mele
!!!
Buď v klidu. Já u prvního těhu neměla žádné nevolnosti nic, jen na začátku v době ms bolení jako při ms a pak teda v pokročilejším stadiu když jsem vstala brzo ráno, tak mi bylo špatně, jinak vůbec nic a o těhu bych vůbec nevěděla.
Teď mě bolej prsa, je mi blbě celej den, jsem unavená a pořád bych jen spala.
To jestli těhu probíhá dobře na příznacích fakt nepoznáš, takže se hoď do klidu, neni to dobrý pro tebe ani pro mimčo. Musíš doufat, jako já.
já do 7tt vůbec nepoznala že jsem těhu. Všechno samozřejmě dobře dopadlo ![]()
mě je taky občas přes den jen špatně,ale nezvracím,ani mě nebolí bříško.Jsem také v 7.týdnu.Jo a pořád bych spala,začínám těžce nedávat svoje noční dvanáctky. ![]()
nemusíš je sloužit, ze zákona. já co jsem otěhotněla, tak jsem noční neměla, a nedovedu si to ani představit. Naopak u nás těhule musela přinést extra potvrzení od Mudry, že je může sloužit (ale je to totální sova, která má přehozený režim a naopak by pro ni byla smrt vstávat na ráno na půl osmou)
já vím,ale 5.9. jdu na kontrolu a až mi dr potvrdí,že miminku bije srdíčko,oznámím to v práci a budu chtít úplně od nočních osvobodit.Kromě této noční mi ještě vyjdou dvě,tak to doufám nějak zvládnu.
jasný, tak to držím palce, ať už se s tím nemusíš mořit - já si je ze začátku vyměnila s kolegama a pak když bylo potvrzeno, tak už to řešila ofiko s provozní, ale i tak se to rozneslo celkem brzo ![]()
petulinnka píše:mam dotaz jak nejrychleji zjistím že jsem tehu ???
takových diskuzí je tu mrak - záleží na více okolností- nejlépe po datu očekávané menstruace těhotenským testem doma z moči nebo testem na HCG z krve u lékaře nebo gynekologickou prohlídkou, někdo zjistí, když mu roste břicho a cítí pohyby, ale to asi nebude zrovna nejrychlejší ![]()
Ahoj toto téma zakládám zase ze své vlastní hysterie, ale budu ráda, když se najde někdo kdo mi odpoví. Jsem v 7.týdnu těhotenství, od začátku mam časté nevolnosti jinak skoro nic, v podbřišku mě skoro vůbec nebolí a proto mám obavy zda je všechno jak má???