Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
chtěla bych se zeptat,měla jste některá v těhotenství zvýšený hormon štítné žlázy?A donosili jste zdravé miminko?
Já jsem z toho vyděšená k smrti,protože všude čtu,ze nejnebezpečnější je obdobi prvních 3měsíců a musí se to léčit.Přesto,že mi byla krev odebírána hned z kraje těhu,dr.mě na horší výsledky upozornila až v 17tt,v 19tt jsem teprv byla objednána na endokrinologii,tam mi brali znovu krev a dnes jsem si volala pro výsledky,které nedopadly nejlíp a zítra si mám dojít pro recept na léky..a to jsem už 20.týdnů těhotná.Myslíte,ze je velká pravděpodobnost,že bude miminko postižené?
Zítra jdu zrovna i do Gennetu do Prahy na podrobný ultrazvuk,protože mi v 16tt z výsledků vyšel zvýšený AFP a taky protože jsem v 10tt masivně krvácela a pod miminkem mám stále cosi jakoby nějakou přepážku,tak aby se zjistilo co to tam přesně je..dodnes občas stále zašpiním,mám klidový režim..
Je to mé druhé těhu a v tom prvním jsem nic takového neměla,vše bylo bez problémů.
Do zítřka asi strachy zešílím:-(( budu ráda za každý Váš názor,příp.zkušenost.
Před sedmnácti lety jsem měla v těhotenství to samé,dcera mi štítku úplně zlikvidovala,přišlo se na to až když to po porodu se mnou seklo.Dcera je zdravá,jen bere už od dětství taky hormon na štítnou žlázu.Trochu hůř se učila,narozdíl od té starší dcery,co prý může být i od toho,no nicméně,zase je velice šikovná a zručná,takže je to úplně jedno.Tak se nebojte nic.Držím palce ![]()
Já se léčím se štítnou už 2 roky, každý den beru letrox a doktorka mě ujistila, že to miminko nijak neohrožuje, dokonce i říkala, že má každou druhou těhuli, která se léčí nebo začne léčit v těhotenství se štítnou žlázou. Přece jenom tělo se v těhotenství mění a miminko si z něj bere, co potřebuje a ve vašem případě na to trpí štítná žláza. Držím palce ať Vám to dobře dopadne a miminko je v pořádku!!