Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky,jak jste holky pozanli že jste těhu, kromě těh.testu
Myslím jako po fyzické stránce, jak to probíhalo?Nedostali jste měsíčky a pak nějaké příznaky a těhu test?
Mne pri prvnim tehu bylo zle hodinu „po“, dva tydny jsem nemohla jist nez jednu jedinou znacku jogurtu, pak jsem si udelala test () a od te doby nic krome silne bolesti v prsou - musela jsem v podprsence i spat. V tomhle tehu mi bylo par dni zle (zaludek na vode), udelala jsem si test skoro tyden pred vynechanim MS () a pak mi bylo zle az do cca 22.tydne. Jinak obcas paleni zahy, castejsi chozeni na WC, pozdeji zvysena unava a doted jsem neustale protivna
. Ale u kazdeho se to projevuje jinak, dokonce i pri kazdem tehu je to jine, takze zavery bych z toho zadne nedelala. Moje kamaradka treba zjisila, ze je tehotna, az ve 3 mesici - otehotnela dvakrat pres AK, takze nic netusila..
okolo 14 dnů těhotenství nevolnost a mega prsa ( rostla od začátku asi 3 měsíce pak se naštěstí zastavila)
hkac píše:
Mne pri prvnim tehu bylo zle hodinu „po“, dva tydny jsem nemohla jist nez jednu jedinou znacku jogurtu, pak jsem si udelala test () a od te doby nic krome silne bolesti v prsou - musela jsem v podprsence i spat. V tomhle tehu mi bylo par dni zle (zaludek na vode), udelala jsem si test skoro tyden pred vynechanim MS () a pak mi bylo zle az do cca 22.tydne. Jinak obcas paleni zahy, castejsi chozeni na WC, pozdeji zvysena unava a doted jsem neustale protivna. Ale u kazdeho se to projevuje jinak, dokonce i pri kazdem tehu je to jine, takze zavery bych z toho zadne nedelala. Moje kamaradka treba zjisila, ze je tehotna, az ve 3 mesici - otehotnela dvakrat pres AK, takze nic netusila..
Tvoje kamarádka otěhotněla přes prášky?To je zapoměla?Já totiž jo,víckrát..Od zítřka čekám na MS
Nepoznala jsem to naprosto nijak a test jsem si udělala jenom proto, abych přivolala MS a mohla běžet do Gennetu pro injekce a začít stimulovat na IVF. Začínala mi totiž dovolená a tak jsem ji nechtěla strávit v Praze čekáním na tetku. Docela jsem čubrněla na ty // ![]()
Ale to jsi nebrala prášky,že?Já je totiž beru tak nevím, zapoměla jsem pár a nemyslím, že bych byla těhu,ale ptám se kdybych náhodou tak abych to nějak poznala..
u mě se to projevovalo příšernou únavou , v ten týden kdy jsem zjistila že jsem těhotná,jsem měla zrovna ranní pravidelně jsem vstávala ve 4:30 a nedělalo mi to problém,jenže jeden den jsem prostě nevstala,spala jsem snad do 12 dopoledne, mimochoden v ten den jsem měla dostat MS a nic tak jsem odpoledne zašla pro testík do lékárny a tam // ![]()
nu já jsem to první 4 týdny netušila..žádné příznaky.. pak jen to vynechání menstruace..mno a od 6.týdne děsná únava, nevolnost…
Ach tak, tak to já počkám na MS!Fakt jste to poznali tak pozdě?4 týdny je dlouhá doba a ani jeden příznak?
Vím, že v den očekávané MS, nebo prostě těsně kolem, mi občas bylo jako na omdlení, točila se mi hlava. Jinak nic. Druhý den jsem měla slabé // a další den už naprosto zřetelné.
Víš co, ono když se člověk sleduje, tak má snad všechny příznaky každý měsíc.Ať už těhotnej být chce, nebo nechce. Takže vyčkej MS a když se ji nebude chtít, tak testni a máš to. Jinak to prostě bezpečně nepoznáš.
Přeju Ti ať to dopadne, jak si přeješ.
verunielka píše:
Ach tak, tak to já počkám na MS!Fakt jste to poznali tak pozdě?4 týdny je dlouhá doba a ani jeden příznak?
Jenže ve 4. týdnu je reálné stáří těhotenství maximálně 2 týdny, takže to se prcek akorát tak zavrtal a teprve se začíná produkovat hcg, který je původcem příznaků jako jsou nevolnosti atd. Proto většina žen nic nepozná. Navíc ty příznaky bývají téměř totožné s PMS, takže to těžko odlišit. Nezbývá než čekat na MS a když nedorazí testovat ![]()
Jinak k tvojí otázce jestli jsem brala HA, pochopitelně že ne. Já jsem horko těžko otěhotněla po 2 letech nebraní, natož abych otěhotněla náhodou přes HA
Ale je fakt, že za 10 let, co jsem ji brala, jsem zapomněla jen jednou a to jsem si do 12 hodin stihla zobnout.
Já to tušila tak nějak intuitivně. Jela jsem totiž jako vedoucí zájezdu s klienty vlakem na Ischii, na zádech táhla těžkou krosnu.. Při cestě zpátky mě tak zvláště pobolívalo bříško, úplně jinak než jsem znala.
Po příjezdu jsem se objednala ke gyn. a ten mi potvrdil 6. týden. Naštěstí vše v pohodě, tahání těžkého báglu nijak mimi neublížilo.
Veškeré další příznaky - šílená únava a nevolnosti se dostavili až na konci 2. měsíce.