Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Namazala bych to na noc něčím - ideálně liotol, případně ibalgin, voltaren.. ráno uvidíš..
Máš nohu nateklou? Horkou? Nejsem odborník, ale já měla u trombózy jiné příznaky i průběh. Určitě to nebyla bolest z ničeho nic.
Me to bolelo, hlavne pri doslapnuti. Presne jsem dokazala prstem ukazat, kde. Ale zabarveni jsem nemela ani otok jsem nemela.
Sla jsem tenkrat na pohotovost o vikendu, byli moc mili a nebrali to na lehkou vahu.
Pokud to boli, sla bych.
Já mám relativně čerstvou trombózu. Nic mě nebolelo, neměla jsem otok, červenou nebo jinak barevnou nohu. Jen pocit tlaku v lýtku a občasné návaly horka do noha. Měla jsem, nebo spíš stále ještě mám, ucpané žíly bérce a žílu nad kolenem. Trombóza se nemusí projevit tak, jak se píše všude na netu. Klinicky se to těžce poznává, dělá to problém i lékařům. Pokud máš pochybnost, jeď se nechat vyšetřit. Klíčový je cévní doppler a odběr d-dimeru. ![]()
Holky, potřebuju radu. Včera mi natekl kotník, myslela jsem, že mě něco štíplo, i to docela svědilo, ale jinak než štípanec a bylo to kolem kotníku zatvrdlý. Tak jsem to namatlala octem, zlepšilo se to, i otok ustoupil. V noci se to ale přesunulo do lýtka na vnitřní stranu nohy, nad vnitřní kotník. Ráno mě to celkem dost bolelo, ale ne tolik, že bych nemohla chodit. Bolelo to při došlápnutí a při natažení nohy a propnutí prstů. Taky mi trochu vylezla žíla. Rudý ani oteklý to nemám, jen to bolí na pohmat. Máte někdo zkušenost? Beru HA, dlouho, nikdy jsem neměla žádný problémy. Přemýšlím, zda radši večer neskočit na pohotovost. Můžou to bejt příznaky trombózy nebo zbytečně plašim? Námahu jsem neměla žádnou.
@Azeretereza Já hlubokou žilní trombozu měla cca 4 měsíce zpátky. Noha otekla a přesně jak říkáš největší bolest při došlapu (v lýtku) a taky při propnutí. Nejdříve otok byl nepatrný, ale pak se stupňoval. Raději s tím zajeď. Může to být jen povrchová tromboza.. Ale tohle nepodceňuj ![]()
@Azeretereza
raději si zajdi. Já při tromboze nic oteklé neměla. Taky mi to bolelo při došlápnutí.
Taky bych s tím zašla. já měla ucpáno až pod kolenem, oteklé nebylo nic, ani bolesti, jen pálení a pnutí
@Nikol Niki @aiwwa přišlo se u vás na to, proč jste trombózu měly?
@kubmaja02 píše:
@Nikol Niki @aiwwa přišlo se u vás na to, proč jste trombózu měly?
Ano, trombofilní mutace.
Holky, díky. Vcera jsem tam skočila, měla jsem cestu, a naštěstí to nic nebylo. Prý nejspíš od toho štípance, to že se bolest stěhovala souviselo s úponem svalu, že možná tam je nějakej zánět od štípance a vylezlo to po svalu. Ale mám klid, ani se nikdo blbě nekoukal, i když diagnózu jsem měla „drobné kousnutí od hmyzu“ ![]()
Tak dneska mě z ničeho nic odpoledne začala bolet pravá noha, zhruba od půlky lýtka až k chodidlu. Je to tupá bolest, takže nedokážu říct, odkud to jde, ale jako bych v noze měla tlak, i když žíly vystouplé nemám, ani zatím žádné zbarvení. Je to dost nepříjemné, příjde mi, jako by to bolelo více a více. Jediné, čím by to mohlo být způsobené je antikoncepce, jinak skoro každý den cvičím kolem 40 minut. Včera jsem necvičila, tak to určitě nebude bolet z námahy, dnes to začalo vážně z ničeho nic. Pokud to do zítra nepřestane, půjdu k doktorce, ale co myslíte, může jít o trombozu?