Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj holky, chtěla bych se vás zeptat, jak se cítíte/cítily v 10tt? Mám obavu, že jsem něco pokazila. S přítelem jsme se před dvěmi dny dost ošklivě celé odpoledne hádali (i fyzicky se přetahovali..).Od té doby mě přestalo bolet břicho a zmizely všechny dosavadní příznaky (nevolnosti, citlivost na pachy, únava, časté chození na wc, píchání v podbřišku, břicho splasklo).Dnes jsem si byla pro těhu průkazku, jsem z toho všeho dosti smutná a nadávám si, že jsem se neovládla. Dítě je chtěné, ale řešíme existenční věci a hormony se mnou mávají. Myslíte, že může být hádka a stres s ní spojený příčinou, že to dítě vzdá nebo je to shoda náhod a v 10tt právě příznaky mizí? Děkuji za názory.
Rozhodně se nestresuj, spíš to bude náhoda že ti zrovna teď začly odeznívat těhotenské obtížnosti. Některé maj obtíže do konce těhotenstvý některé vůbec, rozhodně se nestresuj mně zmizely naprosto někdy v 11tt
Ahoj, to muze byt shoda nahod, neboj se, kdy mas nejaky nejblizsi utz? (ja uz si nepamatuju, jak to chodi)
Jinak Ti rozumim, ja se vecer pohadala s manzelem tak, ze je mi jeste ted fyzicky spatne. Nejradsi bych mu zakroutila krkem (pardon
) jeste ze je vsedni den a 2 dny ho neuvidim.
Snaz se byt v klidu, a mysli na prcka, urcite to bude dobre!! Nervy udelaji s telem hodne, ale nemyslim, ze az takhle dalece spatne by to mohlo dopadnout kvuli hadce.
![]()
Holky děkuji za odpovědi. Další utz mám až ve 13 tt, tedy za 3 týdny. Jinak mě doktor sledoval buď každý týden nebo co dva týdny. Mám rizikovější těhu, ale funguji normálně. Taky bych nejraději příteli zakroutila krkem..
@Anonymní píše:
Holky děkuji za odpovědi. Další utz mám až ve 13 tt, tedy za 3 týdny. Jinak mě doktor sledoval buď každý týden nebo co dva týdny. Mám rizikovější těhu, ale funguji normálně. Taky bych nejraději příteli zakroutila krkem..
Neboj, hlavně eliminuj stres když už proběhne hádka zkuse se co nejdřiv uklidnit:-)
Ahoj, taky mi v 10tt začalo být o hodně, hoodně líp..Každá to má úplně jinak..já jsem se s přítelem nepřetahovala, ale tou dobou jsem chodila do náročné práce a hodně jsem se tam nadřela..
Mně příznaky zmizeli ze dne a den, já dokonce zaplašila a volala dr. tak mně vzal na ultrazvuk a tam jsem poprvé mimouška viděla ![]()
Holky, děkuji za reakce. Myslíte si osobně nebo máte zkušenost ze svého okolí, že stres a hádky v těhu (zejména první trimestr) můžou vyvolat potrat nebo způsobit zamlklé těhotenství? Věřím, že na konci těhotenství by mohly vyvolat porod, ale na začátku si netroufám říct, co se může dít.
Podle me nemuzou. Kdyz je tehotenstvi v poradku, tak toto mu neuskodi. Samozrejme, ze je dobre, aby byla tehotna v klidu a pohode, ale ta hadka a nervy urcite nicemu neuskodi, neboj ![]()
Ahoj holky, chtěla bych se vás zeptat, jak se cítíte/cítily v 10tt? Mám obavu, že jsem něco pokazila. S přítelem jsme se před dvěmi dny dost ošklivě celé odpoledne hádali (i fyzicky se přetahovali..).Od té doby mě přestalo bolet břicho a zmizely všechny dosavadní příznaky (nevolnosti, citlivost na pachy, únava, časté chození na wc, píchání v podbřišku, břicho splasklo).Dnes jsem si byla pro těhu průkazku, jsem z toho všeho dosti smutná a nadávám si, že jsem se neovládla. Dítě je chtěné, ale řešíme existenční věci a hormony se mnou mávají. Myslíte, že může být hádka a stres s ní spojený příčinou, že to dítě vzdá nebo je to shoda náhod a v 10tt právě příznaky mizí? Děkuji za názory.