Příznaky zamlklého těhotenství

Anonymní
1.3.12 11:13

Příznaky zamlklého těhu???

Ahojte maminky a těhulky, mám dotaz. Od rána mám silné bolesti podbříšku, jak při pohybu, tak v klidu. Jsem 9+1 tt. Mám strach, co to může být, jestli je mimi v pořádku. Jaké jsou příznaky ZT??? zatím se mě k lékařce nechce, abych nebyla za hysterku. Děkuji za názory.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
987
1.3.12 11:15
Anonymní píše:
Ahojte maminky a těhulky, mám dotaz. Od rána mám silné bolesti podbříšku, jak při pohybu, tak v klidu. Jsem 9+1 tt. Mám strach, co to může být, jestli je mimi v pořádku. Jaké jsou příznaky ZT??? zatím se mě k lékařce nechce, abych nebyla za hysterku. Děkuji za názory.

myslim ze kdybi nebylo vse poradku krvacela bysi bolesti v podbrisku jsou normalni roztahuje se deloha ale nekdy je lepsi bejt za hysterku jak neco zanedbat :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.3.12 11:18

Já špinila a začala jsem slabě krvácet…na pohotovosti pak potvrdili ZT. Ale všude píšou, že je to spíš bez příznaků, že se prostě mimčo přestane vyvíjet. Bolesti jsou typický spíš pro spontánní potrat.
Bejt tebou, jdu k doktorce.

• Citovat
  • Upravit
teresa20
1.3.12 11:19

pokud máš silné bolesti, tak jdi k doktorce. ZT se nemusí projevit vůbec nebo špiněním/krvácením

• Citovat
  • Upravit
24837
1.3.12 11:22

Pokud jsou bolesti velké, zajdi k MUDr., ale věřím, že to nic nebude :)
Já měla ZT a nebylo mi vůbec nic, naopak jsem se cítila skvěle… Neplaš se dopředu, to bude dobré :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
237
1.3.12 11:22

Ahoj,
ja jsem si zamlklým těhu prošla a to že to zamlklo jsem se dozvěděla, až na ultrazvuku, žádné příznaky nejsou.
To že tě bolí břicho, tak to bývá úplně normální, ja jsem ve 23 týdnu a bolí to pořád, roztahuje se děloha a tak.
Ja jsem ale vždy za tu hysterku byla a u gyndaře jsem byla, jako doma… být tebou, tak nic nepodceňuji!!
Každopádně být tebou, tak si k té doktorce skočím, ona psychika je pěkná mrcha, takhle budeš vědět, že je vše v pořádku a nebudeš se stresovat hledáním na netu informací o zamlklém těhu…
Věř že vím, o čem mluvíš :)!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21945
1.3.12 11:23

mě se projevilo ZT nejdříve špiněním, které přešlo v krvácení. bolesti v podbřišku jsou +- normální, protože se roztahuje děloha. ale jestli se ti něco nezdá, klidně buď za hysterku a zaběhni si k doktorovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
1.3.12 11:25

ZT je, že se přestane vyvíjet a klidně tam může bez nějakých problémů ležet ještě několik týdnů, aniž bys měla nějaké bolesti.
Na utz jsi už byla a máš potvrzené těhu v děloze? Pokud jo, tak se tím dá vyloučit mimoděložní, teoreticky by to mohl být spontánní potrat, kdyby začla týct červená, ale popravdě, s tím nic neuděláš, buď se udrží nebo ne.
Spoustu ženských bolí roztahování dělohy a vazy, které ji drží. Vem si, že v průběhu prvního trimestru vyroste embryo z „nic“ až na 10-11cm, to je pro dělohu obrovský skok, tak to může bolet.
Nenamáhej se, zůstaň v klidu, dokud neteče červená, tak se v podtstaě nic neděje a ani červená nemusí znamenat konec. držím palce, ať je to jen ten růst dělohy, nebo případně zaražený prdy (který dokážou bolet šíleně fest a člověk je v těhu občas jak pátrací balon, takže to nezlehčuju. pokud máš pocit nafouklosti, vem si espumisan, ten se může v těhotenství)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1592
1.3.12 11:26

já u zt žádné příznaky neměla,zjistili to až na utz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.3.12 11:30

No tazatelka napsala silné bolesti…ač jsem byla v těhotenství hrdinka a s ničím jsem se k doktorovi necpala, tak silnou bolest bych nepodcenila.

• Citovat
  • Upravit
518
1.3.12 11:33

Ahoj. Já jsem začala špinit + bolesti v podbřišku - nakonec to bylo ZT. Pro klid v duši bych raději zašla k doktorovi. Raději být za hysterku než něco podcenit.
Držím pěstičky ať je vše OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
1.3.12 11:37

Já nejspíš ZT prožívám teď. Přešlo mě všechno, šoufl mi už není, hlava se nemotá, nic. Testy mi zeslábly a včera krev potvrdila jen 15 jednotek HCG :nevim: Ještě teda doufám, že to není mimoděložní, protože jsem byla včera na utz v 5+1 a nebylo tam vidět vůbec nic, jen vysokánská sliznice :nevim: Zítra jdu znovu na krev a budu moc doufat, že nebudu muset do nemocnice..

Podle tvého psaní tedy usuzuji, že se o ZT nejedná, pokud máš silné bolesti, tak šupem na gyndu nebo do nemocnice a rozhodně to jen tak nepřecházej 8) Držím pěsti, ať je vše ok ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makáš02
1.3.12 11:44

myslim,ze za hysterku nebudes,pokud jsou to krece,tak bych jela k dr nebo na pohotovost.

• Citovat
  • Upravit
saracenka
1.3.12 12:04

příznaky zamlklého těhu jsou takové ,že žádné..je to rána z čistého nebe…pravda udělalo se mi dobře :think: ,ale netušila jsem nic

Příspěvek upraven 01.03.12 v 12:09

• Citovat
  • Upravit
7615
1.3.12 12:08

Já jsem ZT prodělala celkem 4× a je pravda, že jsem to poznala… poprvé mi to nedošlo ale vymizely příznaky snad ze dne na den a břicho bolí hodně specificky, když se to stalo po 2. věděla jsem, že je to zas na prd … když to mohu teď po 5. srovnat s prosperujícím těhu…

Spousta holek ale necítí nic a vše je jak má! nebo příznaky vymizí a jsou stejně těhu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Užitečné odkazy

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty