Pro a proti v manželství?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1896
19.10.24 16:06
@Leontodon píše: Více

Já začala jezdit po padesátce a znám dost lidí, kteří to mají stejně, ženský i chlapi. Naprostá většina má odblbnuto a hodně se snaží, aby všichni přežili. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2564
19.10.24 16:19

@1010 záleží, ptáš se na manželství oproti dlouhodobému vztahu bez toho papíru nebo manželství/partnerství oproti tomu být sama :lol: protože spoustu odpovědí tady nezávisí na tom jestli si ho vezmeš nebo s ním budeš žít na dobrý slovo.

Pro mě třeba manželství znamenalo, že partner se mnou do budoucna opravdu počítá a myslí to vážně, že chce stvrdit ten dlouhodobý závazek. Že s dětmi budeme mít všichni stejné příjmení. Není problém se sdílením zdravotního stavu v nemocnicích. Větší finanční jistota, zařizování hypotéky, dědictví a jiných nesmyslů. Samozřejmě negativum je rozvod, který je komplikovanější než rozchod u partnerů… ale ona je to zároveň i výhoda, protože si spíš rozmyslíš, jestli k tomu rozvodu dojdeš a nezkusíš to ještě napravit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
589
19.10.24 16:26

@Janli ano, to chápu. Znám spoustu takových případů. A také si myslím, že by se lidé neměli brát dokud se skutečně nepoznají. Ale já jsem měla štěstí na manžela, je to zlatej člověk ve všech směrech, takže já mám laťku hodně vysoko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10101
19.10.24 16:38
@Anonymní píše: Více
:lol: a ví o tom?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10101
19.10.24 16:39
@Ardilera píše: Více

Asi obojí…když někdo žije s někým 10 let…to už je sakra dlouhá doba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
234
19.10.24 16:52

Jsem rozvedena. Duvodem svatby bylo, ze jsem mela pocit, ze je to tak spravne, abychom “byli rodina”.

Zpetne manzelstvi nevnimam jako nic, co by mi prineslo oproti partnerstvi jakoukoli hodnotu navic. Akorat komplikace pokud to nevyjde v podobe soudu, vyrovnani atd.

Vdavat uz bych se znova nechtela. V partnerstvi jsem uz ted dyl, nez jsem byla v manzelstvi a dobry :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11137
19.10.24 17:16
@Janli píše: Více

Hlavně nezacinej brzdama :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.10.24 17:41

Já si v manželství prošla před léty i nevěrou z manželovi strany a přesto musím říct, že,,pro,, je, že se milujeme (duševně i fyzicky 😅) užíváme si sebe navzájem, máme úžasnou rodinu,…,,Proti,, - teď už nic, v minulosti nevěra, ale ani ta neznamenala konec světa. Vlastně po ní, má naše manželství jen,,pro,,, předtím - neustále hádky, málo sexu, nezájem jeden o druhého…byli jsme tehdy spolu 15 let z toho 13 v manželství.

• Citovat
  • Upravit
8558
19.10.24 21:34
@jita22 píše: Více
:D :D :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2447
19.10.24 21:41
@Anonymní píše: Více

Možná si za to můžeš sama, už jenom to, že říkáš „pomůže“ :nevim: a nechápu, proč si s lenochem dělat mimino, já bych ho vyrazila po týdnu :nevim: a proč neodejde s dítětem? Jako aby v něm mělo „super“ vzor a vaše hádky mu zničili dětství? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí