Pro dobrotu na žebrotu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
586
7.2.12 20:31

Pro dobrotu na žebrotu

Souhlasíte s tímto rčením? Abych pravdu řekla, čím dál tím více mě život přesvědčuje, abych souhlasila. Začít být troufalá mrcha, co jí zajímají jen vlastní cíle, to bych asi měla být, podle toho, co poslední dobou zažívám.
Jeden příklad za všechny z dnešního dne: před týdnem jsem měla porodit, takže touto dobou už jsem měla být doma v šestinedělí. nekoupila jsem si tedy dlouhodobou permanentku na MHD. ta poslední mi skončila v sobotu. a co čert nechtěl - dneska mě chytl revizor jednu zastávku před výstupem - jela jsem na monitor do porodnice. a to jsem na tu jízdenku prostě jen zapomněla - na černo nejezdím. jenže když má člověk plnou hlavu toho, že mu každou chvíli praskne voda, prostě si nevzpomene. takže zase jako ta, která poctivě kupuje jízdné a jednou za pár let zapomene na lístek, ta, která je bez peněz, vypláznu 800 jako by se nechumelilo. opět mě napadlo, jak jsem blbá, že si ty permanentky kupuji, když mě kolikrát revizor nezkontroluje několik měsíců. je mi z toho úplně do pláče a takovýhle podělaný situace nejsou ojedinělý. prostě pro dobrotu na žebrotu. :zed: :zed: :zed: znám lidi, co na pravidla z vysoka kašlou a vyplácí se. asi to začnu dělat stejně. myslíte si, že s poctivostí nejdál dojdete nebo nejdřív pojdete? já asi spíš dřív pojdu než někam dojdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18305
7.2.12 20:35

No já bych zase dal na pravdivost pořekadla „Každému to pámbu oplatí na dětech“. Znám pár těch, kteří dřív kašlali na pravidla a při pohledu na chování jejich potomků mě vždycky napadne jen „upřímnou soustrast“… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.12 20:37

Jo bohužel je to tak, já si už taky hraju na svém písečku…

Je to smutný, ale s poctivostí v dnešní době opravdu jen pojdeš…

• Citovat
  • Upravit
1042
7.2.12 20:37

No jo, sarkasticky bych jen dodala, že každý dobrý skutek bude po zásluze potrestán. :lol: . Bohužel, taky se mi začíná jevit, že tam nahoře musí mít někdo hodně zvláštní smysl pro humor…takový lehce sadistický… :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
7.2.12 20:39

Ono je to asi jak v cem… ale jinak myslim, ze dale dojdou a vice ziskaji bezohledni lide, kteri jedou sami na sebe, popripade na svou rodinu… v dnesni dobe myslim, ze to jinak nejde… :oops:

K tem revizorum - stalo se, nezmenis to a je to jen pech… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Baslerinda
7.2.12 20:40

Zdravím … situaci si naprosto dokonale a živě dokážu představit. A rčení za dobrotu na žebrotu stoprocentně platí, proto se jím řídím už několik let. Nauč se být mrcha, myslet na sebe, hrabat si na svém písku a mít ostré lokty, v dnešní době ti nikdo nic nedá a s poctivostí - nedojdeš absolutně nikam. A také se říká, že každý je svého štěstí strůjce, tak hlavu vzhůru ;) a buď trochu sobecká, vyplatí se to a časem se vynaložená energie vrátí :palec:

Ale teda název diskuze se pro napsaný zážitek nehodí :nevim:

Příspěvek upraven 07.02.12 v 20:44

• Citovat
  • Upravit
23847
7.2.12 20:41

Já bych spíš v tomto případě řekla, že za blbost se platí. Zapomnělas, tak zaplatíš pokutu - blbý, ale je to tak - nechápu, v čem má jako spočívat ta dobrota, za kterou platíš :nevim: :nevim: :nevim: Přece si lítačku nekupuješ kvůli revizorům, ale proto, že platíš jízdné, ne? Nebo chceš vědomě krást a jezdit bez zaplacení? 8o 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
7.2.12 20:42
Gina108 píše:
Já bych spíš v tomto případě řekla, že za blbost se platí. Zapomnělas, tak zaplatíš pokutu - blbý, ale je to tak - nechápu, v čem má jako spočívat ta dobrota, za kterou platíš :nevim: :nevim: :nevim: Přece si lítačku nekupuješ kvůli revizorům, ale proto, že platíš jízdné, ne? Nebo chceš vědomě krást a jezdit bez zaplacení? 8o 8o 8o

Tohle mě napadlo taky :roll:

Já tam nějak nevidím, proč za dobrotu na žebrotu? Tohle přirovnání mi k tomu prostě nesedí :nevim:
Chovám se podle pravidel. To, že máš za chvíli rodit prostě nikoho nezajímá a tvojí povinností je koupit si jízdenku. To je to samé, jako bych se oháněla tím, že nemám jízdenku, protože mám 6 dětí :zed:
Budu se chovat tak, abych se za sebe nemusela stydět a mohla se podívat dětem do očí ;)
Na chování lidí, kteří jdou přes mrtvoly a nic jim není svaté, mám svůj názor a na něco takového nemám žaludek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
900
7.2.12 20:42

Já na poctivost a podobný věci věřím a snažím se tak taky chovat, protože si myslím, že život mi to pak vrátí. Aneb pořekado Boží mlýny. Kde bychom byli kdy všichni byly svině?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
7.2.12 20:43

Ten příklad z dnešního dne bych asi jako „pro dobrotu na žebrotu“ nebrala, to byla spíš hodně blbá smůla. Jinak mě v MHD za poslední týden zkontrolovali 4×, teď nějak hodně běhají.
Ale je pravda, že to přísloví platí čím dál víc. Příkladem je to, že jsem 2× udělala něco za kolegyni a teď to musím dělat pořád. A ještě držkuje, že to mám udělat pořádně, jinak za to dostane vynadáno a bude muset vedení říct, že jsem to udělala špatně já…
Známá si ode mne nechává hlídat děti, že musí k doktorovi, zjistím, že šla na návštěvu a ještě mě pomlouvá, že se neumím o děti starat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
7.2.12 20:45

Řekla bych , že je to pech, ale né PRO DOBROTU NA ŽEBROTU.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karolínka12
7.2.12 20:49

no já se musím přiznat, že jízdenky kupuju a co mám bříško, tak jsem revizory potkala dvakrát a vždycky mě ignorovali… taky jsem zažila, jak jeli bezdomovci autobusem, tam revizor, jenže na ně nemohl, páč neměli občanky… takže někomu to holt prochází; jinaka já jsem v životě „poctivka“ a docela na to taky doplácím; asi se být mrcha fakt vyplatí

• Citovat
  • Upravit
6569

K revizorům, snad Tě trochu potěším. Jela jsem před dvěma lety před Vánoci MHD Praha a neznalá buranka jsem si nedobře hlídala věci a kapsář mi ukradl peněženku (v ní jsem měla doklady i lístek) no, zjistila jsem to těsně před zastávkou, kde jsem měla vystupovat, samozřejmě tam stáli revizoři a chytli mne :)

Ukradli mi telefon a než jsem to zjistila a stihla zablokovat, stihli provolat 2000 někam na Ukrajinu :)
A to v době, kdy jsem přišla na vysokou do Prahy a měla jsem opravdu hluboko do kapsy…

Jinak jsem podle chlapa hodná až to bolí, ale to nehodlám měnit. Myslím, že jako pracovník v „pomáhajících profesích“ to mám i jako předpoklad. Lidi mne bohužel často využívají a nejhorší je, že já dopředu vím, že to tak bude, ale stejně jim pomůžu :nevim: Jsem blbka blbá :roll:

Příspěvek upraven 07.02.12 v 20:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
586

No jo, asi jsem diskuzi nešikovně nazvala. Chtěla jsem tím říct, že jsou lidi, co neplatí vůbec a prochází jim to a já poctivej plátce, kterej prostě jen jednou úplně debilně zapomene, to nakonec takhle hloupě odskáče.
Kdybych jela načerno vědomě a naschvál, tak bych si řekla - jo, neměla jsem to dělat. Ale tohle je taková smůla, že mi nad tim zůstává rozum stát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.12 20:54

Pro dobrotu na zebrotu je, kdyz nekomu pomuzes v krizove situaci. Das mu strechu nad hlavou , osaceni, jidlo, to vse zadarmo. A nakonec te ten clovek vsude pomluvi, udela z tebe to co nejses a vyjde s hlavou vztycenou jako nejvetsi borec.
To je pro dobrotu, na zebrotu. ;)
A ne to, ze porusis pravidlo a jsi z ato potrestana.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová