Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Hezký večer maminky.
Zajímalo by mne,jestli je tu mezi vámi nějaká náctiletá maminka a jakej na ně máte názor ![]()
EllMattress píše:
Hezký večer maminky.
Zajímalo by mne,jestli je tu mezi vámi nějaká náctiletá maminka a jakej na ně máte názor
ahojky tak já budu mít posledního února 18 a jsem 7 měsíci těhotenství
Ja tedy nejsem,ale pokud se stara ,tak jak ma,tak nazor mam jen pozitivni ![]()
je nás tu hodně.. mě bude 3. března 20 a 8. března mám termín ![]()
Ahoj holky, já jsem byla náctiletá maminka. Otěhotněla jsem v sedumnácti a tři měsíce po osumnáctých narozeninách jsem rodila. Dokonce mě splnoletńovali o dva měsíce, abych se nevdávala s „pupkem“. S manželem jsme stále manželé, muj nejstarší syn má letos dvacet, prostřední jedenáct a nejmladší se nám narodí v květnu. Hrozně moc si chválím vztah s nejstarším synem, je to super. Nevím jestli je to tím, že jsem ho měla tak brzo, ale jsme dobří parťáci a kamarádi. ![]()
Tak názor, že by měla být nejdřív dokončená škola, ale pokud se stane omylem, tak se to dá taky zvládnout. A nijak neodlišuju mladší od starších, podle mě se můžou postarat obě stejně. Jinak jsem taky mladá maminka (je mi 22 let a mám dcerku - 4 měsíce). ![]()
náctiletá nejsem, ale můj názor je ten, že pokud si vědomě či nevědomě pořídí dítě, stará se o něj a dodělá si školu, tak je to v pohodě. Ovšem o těch, co se postarat a zabezpečit dítě samy neumí a potřebují výraznou finanční pomoc rodičů, na školu se vykašlaly a chtějí vegetit se základním vzděláním, tak na ně ně moc dobrý názor nemám.
me bylo dva mesice 18 kdyz s narodil syn..s briskem jsem jeste stihla dodelat skolu..malemu je 5, ted mame 3-tydenni holcicku,s muzem jsme stale spolu..ale jak pise marra,pokud se stara jak ma, nic spatneho si nemyslim..mame ted u nas jednu holcinu,je ji 17 a ma krasnou zdravou holcicku,jenze se o ni nestara, taha ji ven jen v dupackach a svetriku,holcicka spinava,smradlava..kazdou chvili je u ni socialka a ted naposledy ji rekli, ze ji malou vezmou,ze ji temer tyra..takze asi tak..
Ahoj taky jsem byla náctiletá mamina.Otěhotněla jsem v 3 ročníku střední školy, bylo mi 16a půl. Porodila jsem v 17 a 2 měsíce holčičku. Změnil se mi život, spolužačky přemýšlely kam půjdou pařit a já co budu vaři
ale nevolila bych jinak, školu jsem dodělala a Lucii myslím dobře vychovala- letos jí je 20 a maturuje, máme super vztah. Manželství do kterého jsme spadli v tak mladém věku nevydrželo, po 4 letech jsme se rozvedli, a mám zněj dvě dcery. Dnes jsem štastně vdaná již 14 let , máme syna 13 a čekám miminko.Když člověk chce zvládne vše:))
Ahoj. já otěhotněla krátce po mých devatenáctinách, před dvacátinama se mi narodila krásná holčička. Bohužel měla zdravotní problémy, tak ji čekala operace hned po narození, dnes jsme po poslední operaci a konečně můžu říct že mám doma zdravou berušku. táhne mi na 21 a pomalu začínám přemýšlet o dalším mrněti, aby měla malá v budoucnu patáka.
Hmarilla píše:
Ahoj. já otěhotněla krátce po mých devatenáctinách, před dvacátinama se mi narodila krásná holčička. Bohužel měla zdravotní problémy, tak ji čekala operace hned po narození, dnes jsme po poslední operaci a konečně můžu říct že mám doma zdravou berušku. táhne mi na 21 a pomalu začínám přemýšlet o dalším mrněti, aby měla malá v budoucnu partáka.
Ahoj holky, mě za pár dní bude dvacet a máme 5 měsíční holčičku Kristýnku:-)Musim říct, že jsem tím dost dospěla:-)Vždycky, když jsem někam chtěla večer jít, tak moje mamka umírala strachy, bůh ví, co se mi nemůže stát…vždycky jsem na to mávla rukou a odešla…Co mě by se tak asi mohlo stát:-) A teď?Budu to mít určitě stejně…Už jsem poznala, co je to strach o svoje dítě:-( A co říkají ostatní na to, že jsem mladá máma? To je mi jedno…svojí dceru miluju,starám se o ní, hraju si s ní a v životě je pro nás nejdůležitější…Takže si myslím, že když se na vás vaše mimčo směje a září štěstím, tak je to jedno, jestli vám je 20 nebo 30:-) Pro něj je přece nejdůležitější, že ho máte rádi:-)
ynax píše:
náctiletá nejsem, ale můj názor je ten, že pokud si vědomě či nevědomě pořídí dítě, stará se o něj a dodělá si školu, tak je to v pohodě. Ovšem o těch, co se postarat a zabezpečit dítě samy neumí a potřebují výraznou finanční pomoc rodičů, na školu se vykašlaly a chtějí vegetit se základním vzděláním, tak na ně ně moc dobrý názor nemám.
No jo, ale tohle může udělat i třicátnice. A taky záleží, jak se k tomu postaví rodiče, ne?
Já si myslím, že naopak holky, které otěhotní ještě před 18 a postaví se k tomu čelem, si zaslouží podporu. A možná i trochu obdivu, protože mohli dát mimi pryč a dál si žít bezstarostný pubertální život… Myslím, že většina z nás začala sexovat dříve a stát se nám mohlo cokoli, třeba mohla selhat HA, nebo prasknout kondom. Jsem ráda, že jsem to nemusela řešit a v klidu si číst Brávíčko a chodit na disku, nebo na pizzu a trapně se řechtat hloupostem atd.
Ale jak říkám, můj názor!
Ahojík já otěhotněla ve 20 a 8dní před 21 se mám narodila naše Domča..Naštěstí jsem stihla i odmaturovat
A teď bych naši berušku za nic nevyměnila ![]()