Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@terezka24 jéééé… no to bude výdajů do budoucna:D.. holky jsou prostě složitý:D Já chci teda páreček:D aby mi to nebylo líto a nebo abych neměla nutkání tak zkusíme zda to a to:D
@Terulisekk píše:
@K.Black - no ono ikdyž srovnám 19-ti leté v mém okolí… No, řekla bych že žádná z nich by neotěhotněla plánovaně, jsou trošku jinde.. Já jsem ještě během školy chodila hlídat každý den holčičku:) (jinak jsem vystudovaná pečovatelka)
jasné, každá devatenáctka je jiná, mě to v tomto věku přijde normální, brzo rozhodně ne, taky jsem měla první v 19 a plánovaně ![]()
@Terulisekk
To bude
Ale zas to má výhodu, že mají společný pokoj, kluk by snima asi být nechtěl ![]()
Ale chceme tak 4 možná 5 let ještě zkusit kluka, ikdyž si myslím, že to stejně nevyjde ![]()
Snad se páreček podaří ![]()
@K.Black - no mě pokud se zadaří se dítko narodí až ve dvaceti.. jsem ráda že jsem začala brzo.. hned zezačátku samé problémy- anovulační cykly atd ![]()
@Terulisekk Když je na otěhotnění ze zdravotního hlediska málo času, je mi jedno, kolik mamince je ![]()
@terezka24 děkuji
.. doufám, že vám ten poslední chlapeček vyjde!! holky by se o něj určo praly..
@Maja25 - já s tebou souhlasím;)
..(jinak já mám štěstí:D.. vstávám vždy na sedmou…ale sousedka vaří ve školce a ta už v pět je na nohách:D to bych nedala s tím mým pozdním usínáním:D.. teď jdu do nové práce- poprvé budu dělat dvanáctky a noční tak jsem na sebe zvědavá:D
@Maja25 píše:
Ať je každému kolik chce, ale ať má dodělanou školu, pracuje a dokáže se o sebe postarat bez podpory rodičů. Až tohle člověk zvládne, tak ať si jde dělat miminko. Jelikož mě nebaví dělat na někoho, kdo si neodmakal nic a udělá si dítě. A státe a rodino starej se. Přece já jsem těhotná a mám na to právo. Nic bych takovým matkám nedala. Odpracuj a pak něco od státu chtěj. Mě teda moc nebaví vstávat do práce pro ty, co jim Ve nechce. A klidně mě suďte a kamenujte mě to neva.
Proč? Máš pravdu
. I když pochopím vyjimky ze zdravotních důvodů.
@Terulisekk
Já když poprvé nastoupila do práce, tak jsem mateřskou ukončovala o rok dříve a rovnou nastoupila na 24 a dalo se to zvládnout ![]()
@terezka24 Mám kamarádku, co má tři kluky a po 10ti letech od nejmladšího mají holčičku. Tak držím palce ![]()
@Paoloska
Děkuji. Po mateřské chci jít na 2 roky do práce, protože doma bych se už zbláznila a pak to zkusíme a uvidíme
Snad to už konečně vyjde.
@terezka24 - no já tam chci abych se hlavně nenudila doma:D a nepřemýšlela nad blbostma:D.. ovšem jen co zjistím že jsem těhotná tak to tam řeknu-noční jim dělat těhotná nebudu:)..
@Maja25
Také mám takovou spolužačku, ale má holku, teda už nemá, sociálka dala malou do péče její babičce a mámě…Ale má další 2 děti.
Já v 17 dítě měla ale postarala jsem se
a nenechala bych malou někde jako ona, ale to už jsem odbočila…
V 19 jsem měla plánované, ale ro už jsem bydlela sama s manželen, který nás zabezpačil, ve 24 sice neplánovaně jelikož jsem měla dobrou práci aspoň pro mě a pro děti, ale stejně jsem si malou nechala.
@Maja25 jo takovou holku znám.. teď jí je asi kolem 19-ti má druhý dítě- kluka, předtím holčičku.. o děti se stará její sestra, ona teda dál studuje (asi prvák nebo druhák) ale chodí furt na diskotéky, ven.. no s dětma jsem jí neviděla snad nikdy:/ dokonce s ní ani malá nechce bejt..
@Maja25 - o těch výhodách jsem slyšela, ovšem pokud budu ve zkušebce tak mě můžou vyrazit hned že?:D leda že bych to zatajila na ty tři měsíce a řekla že jsem o tom nevěděla:D.- nene, já chci být férová..
oni vědí že se snažíme
@terezka24 zvládla si to skvěle, někdo si netroufne ani na dvojčata…https://www.emimino.cz/diskuse/redukce-z-2-na-1-144787/