Náctileté maminky - jaký na ně máte názor?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
ncc1701
27.10.12 22:42

Mám jednu náctiletou maminu v rodině a je nevyzrálá, až to bolí. Občas nadřadí svůj zájem nad zájem dítěte, což by se podle mého nikdy stát nemělo. Samozřejmě je to člověk od člověka, my máme extrém :-)

• Citovat
  • Upravit
5532
25.3.13 10:24

Nedávno tady byla dívčina, které bylo třináct a otěhotněla také s klukem, kterému bylo 24…
Tak se s tím tvým můžou čapnout za ruce a jít do kriminálu spolu :lol:
Doufám, že je to jen blbý vtip bláznivé puberťačky, protože si nedokážu představit, jak jednou svému dítě bude vyprávět „no, broučku, my spolu s tatínkem prvně mrdali, když mi bylo 13 a z toho jsi vznikl(a) ty. Ještě vydrž pár let, a tatínka nám pustí z Pankráce domů :think: :lol: “

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
25.3.13 10:25
@tterka píše:
Nedávno tady byla dívčina, které bylo třináct a otěhotněla také s klukem, kterému bylo 24…
Tak se s tím tvým můžou čapnout za ruce a jít do kriminálu spolu :lol:
Doufám, že je to jen blbý vtip bláznivé puberťačky, protože si nedokážu představit, jak jednou svému dítě bude vyprávět "no, broučku, my spolu s tatínkem prvně mrdali, když mi bylo 13 a z toho jsi vznikl(a) ty. Ještě vydrž pár let, a tatínka nám pustí z Pankráce domů :think: :lol: "
:palec: :palec: :palec: :palec: :palec: :palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6971
25.3.13 10:29

Je mi 19..v květnu 20.. o miminko se snažíme od ledna:) Takže myslím, že i náctileté můžou mít plánovaně mimčo a když neplánované, tak se o něj dokáží postarat - asi né jen tak, ale dokáží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
25.3.13 10:33

@Terulisekk Také si myslím, i když já jsem názoru, že děti až po škole, ale znám hodně případů, kdy dívka otěhotněla a s výchovou jí pomáhala matka, a až si dodělala školu, starala se sama a vše je v pořádku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
25.3.13 10:34
@Terulisekk píše:
Je mi 19..v květnu 20.. o miminko se snažíme od ledna:) Takže myslím, že i náctileté můžou mít plánovaně mimčo a když neplánované, tak se o něj dokáží postarat - asi né jen tak, ale dokáží.

sorry, ale nedokáží, fakt nedokáží bez velké pomoci rodiny - ono přebalit, obléknout a nakrmit mimino se naučí rychle každý a kde je zbytek? Studia této matky - buď se bude starat naplno, nebo musí někdo pomoct aby dostudovala… bydlení - ono bydlení u rodičů je fajn, že? A zajímalo by mě, kolik takových by si platilo za své - nájem, energie, poplatky, jídlo… Jedna ze sta. Ono je dokázat a dokázat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
25.3.13 10:37

@Terulisekk Obdivuji mladé maminky, i ty náctileté. Já plánovaně otěhotněla v devatenácti, bylo mi čerstvých 20, když se chlapeček narodil (dneska by mě za oslovení „chlapeček“ asi zastřelil :lol: ). Ale měla jsem partnera se stálou prací, měli jsme kde bydlet, a před otěhotněním už jsem měla naplánovanou svatbu. Otáčeli jsme každou korunku 2 x, žili jsme skromně, ale milovali jsme se (a stále se milujeme) a nikdy jsme ani jeden nezalitovali, že jsem tak mladá maminka (manžel je o 10 let starší). Pochopila bych třeba i patnácti, šestnáctiletou slečnu, která ještě nic moc neví o ochraně, ale ze zákona už smí…
Ale ty „maminky“, kterým je 13, 14 let a vytahují se tím, že mají dospělého partnera, a mimčo na cestě, těm bych nakopala zadnici. Vždyť ještě nemají hotovou ani základku, a už mají vychovávat dítě??? Mám čtrnáctiletou neteř, hraje si na dospělou, ale nezvládne se postarat ani o vybrečenou želvu nebo zakrslého králíka. Nedokáži si představit, že taková holka by se měla starat o dítě :think: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
25.3.13 10:37
@Terulisekk píše:

to je vtip?

• Citovat
  • Upravit
1090
25.3.13 10:40

Naše Klárka se narodila den po mých 19. narozeninách. Byla plánované miminko, kvůli těžké endometrióze už nebylo možné čekat. Otěhotnění předcházel 1,5 roční vztah a letos v létě bude svatba. Stále studuji maturitní obor, nyní třetí ročník. Rodičovství si velmi užíváme, ale bez vlastního bydlení a blízkosti rodičů (mám několik neurologických problémů a nakročeno k část. inval. důchodu) si to nedovedu představit.

Příspěvek upraven 25.03.13 v 10:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6971
25.3.13 10:43

@Denpry - já už po škole mám:) dokonce i trochu odpracováno, ale bohužel mě vyhodili ve zkušebce:/ (a zakázali mi styk s mýma bývalýma klientama:( )
Jinak vzhledem k tomu, že bydlím s přítelem a zabezpečený jsme, tak si myslím proč ne?..navíc z hlediska zdravotního taky moc času nemám:)

@ynax - no takhle když se zamyslím, tak máš pravdu… já mám výhodu v tom, že si vydělávám po brigádách- pracovala jsem, takže i mám našetřeno a s přítelem bydlíme v bytě a opravdu nouzy nemáme:) já jsem na mimčo připravená.. ale je pravda že mnoho jiných v mém věku asi ne:D

@tterka souhlasím s tebou:) my také máme zázemí, proto jsme se rozhodli oba dva pro miminko:)

@K.Black a proč by to měl být vtip? mám dostudováno, pracovala jsem, brigádničila a mám už další smlouvu… Máme byt, staráme se sami o sebe a vyděláváme, platíme.. proč bych nemohla mít dítě??? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15056
25.3.13 10:43
@ynax píše:
sorry, ale nedokáží, fakt nedokáží bez velké pomoci rodiny - ono přebalit, obléknout a nakrmit mimino se naučí rychle každý a kde je zbytek? Studia této matky - buď se bude starat naplno, nebo musí někdo pomoct aby dostudovala… bydlení - ono bydlení u rodičů je fajn, že? A zajímalo by mě, kolik takových by si platilo za své - nájem, energie, poplatky, jídlo… Jedna ze sta. Ono je dokázat a dokázat :nevim:

Třeba už do školy nechodí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1566
25.3.13 10:46

Ahoj tk ja jsem porodila malou v 16-ti…bydlime ve velkem dvoj domku s mymi prarodici platime najem a starame se o nemocnou babickou…ja si budu dodelavat skolu a za nic na svete bych uz nemenila…:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
25.3.13 10:49

@Terulisekk já myslela že srovnáváš třeba 14 letou holku se sebou, 19 let je normální ;)

• Citovat
  • Upravit
3684
25.3.13 10:52

@Leniiik185
Já v 17,ale za měsíc mi bylo 18,v 19 druhé a ve 24 3 dítko a samé holky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6971
25.3.13 10:53

@K.Black - no ono ikdyž srovnám 19-ti leté v mém okolí… No, řekla bych že žádná z nich by neotěhotněla plánovaně, jsou trošku jinde.. Já jsem ještě během školy chodila hlídat každý den holčičku:) (jinak jsem vystudovaná pečovatelka)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová