Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@terezka24 píše:
@Paoloska
Nikdy nevíš na koho Ti přivedou ukázat, a budeš jejich zlatá tchýně
Podívej, já už mám puberťáky a smiřuju se s realitou. Třeba, možná (teda spíš ne
) to bude mezi náma fajn, v tom případě se nechám příjemně překvapit. Jen se ale podívej, kolik je tu diskusí na téma mám skvělou tchyni oproti tchyněvražedným diskusím…
@terezka24 píše:
@Paoloska
To každopádně
Třeba narazíš na dobré snachy a budou si k Tobě chodit pro rady
nóó to je taky možnost, spíš teda scifi, ale možnost tu je ![]()
@K.Black píše:holku ti zas může odtáhnout nějaký ichtyl, si nevybereš
To ne. Ona by byla holka chytrá, celá po mě
![]()
@Paoloska píše:
Podívej, já už mám puberťáky a smiřuju se s realitou. Třeba, možná (teda spíš ne) to bude mezi náma fajn, v tom případě se nechám příjemně překvapit. Jen se ale podívej, kolik je tu diskusí na téma mám skvělou tchyni oproti tchyněvražedným diskusím…
no takže puberťáky máš, tak si k tomu přidej 200% a máš dívčí pubertu ![]()
@K.Black píše:
no takže puberťáky máš, tak si k tomu přidej 200% a máš dívčí pubertu
V 19ti uz muze mit dodelanou skolu - a pokud se tyce prace, bude na tom stejne jako kazda vysokoskolacka, co otehotni v 25ti - proste na ctyrlete rodicovske. tatka se muze ohanet - proti starsim nevidim nejaky zasadni rozdil.
jasne, lidska povaha se po dvacatem roce jeste dost meni a takk je trosku rizikovejsi mit trvaly vztah… ale na emiminu vidim tolik nezralych tricatnic, ze mi to prestava pripadat nejak zasadni.
ja trochu lituji, ze jsem nemela deti driv - ale neslo to.
Kde je napsáno v jakém veku je správné pořídit si díte?
Sestra rodila minulý týden v dubnu jí bude 21. I když jsme dvojčata jsme každá jiná. Vždycky byla mene zodpovedná.
Ale jen přišla terezka na svet je z ní uplne jiný človek. Nezáleží na veku ale jak se k tomu postavíš! Jsem na ni pyšná i když to nemaji nejlehčí. Kdo muže dneska říct že má zabezpečenou rodinu? jen málo kdo a i když nejsou v balíku pořidili si jí.
Jediné co je duležité je byt rozhodnutá že to zvládnete!
![]()
My jsme taky s přítelem miminko plánovali, bylo mi 19, teď mi bude 21 a mám 6ti měsíčního prcka. Nevidím důvod proč by nemohly být náctileté maminky, pokud teda nemají dítě s otcem, kterému je 18 a chodí do školy ![]()
@Pudloslava nemusí být přece na 4leté rodičovské, když jí má přes partnera ne? já jsem na 3leté a je mi 20
@K.Black píše:
@gatubela mám dva kluky a holku
Je mi 16 a mám přítele o poměrně dost staršího (je mu 28 let). Jsme spolu zatím chvilku, půl roku, ale mamka se přes to nedokáže přenést. Prosila jsem ji o antikoncepci, jelikož je ten skvělý zákon, že potřebuju podpis rodičů, ale ona tvrdí, že na to jsem mladá a že když ji nebudu mít, ani s ním nebudu spát. A, buďme upřímní, kondom není zrovna úplně dokonalé řešení, je méně spolehlivý a navíc dost leze do peněz… Asi jsem maličko mimo mísu, jen chci říct, že ta nezodpovědnost není vždy úplně chyba mladé holky.
@Maja25 Táta se k tomu staví dost netečně. On toho nikdy moc nenamluví (vymámit z něj odpověď na otázku jak se měl v práci je fuška). A u téhle drobnosti chtějí podpis obou rodičů, navíc k doktorce musím jít s rodičem, protože mi ještě nebylo osmnáct (zajímalo by mě, jestli ti, co zákon vymýšleli, zrovna spali, nebo máme opravdu ve vládě takové tupce - s prominutím. Nebo i bez něj). Vím, že tyhle gely fungují, ale HA je pohodlnější
. Mamku taky nechápu, ona má prostě svou hlavu a své názory a na tom si trvá. Poslední dobou už se mi to jakž takž podařilo, když se v ní zase něco zlomilo a chtěla mi zakázat se s ním scházet. ![]()
@Maja25 píše:
No oni jim vzali porodné a oni to dělají tak, že dcerunka porodí, vzdá se dítěte a její matka ho adoptuje. Jujky a dostaneme zase peníze navíc.A kdo jim to radí??? To jejich skvělé sdružení. Hooodně o tom vím. A co třeba potřeby do školy? Já si je na střední platila a jim? sociálka! A ještě jeden dobrej vtípek, já chodila na soukromou obchodku a každý měsíc platila školné a oni??? Platila to sociálka!!!
A to tu školu studovali klidně 6 let…
Ale pak jim to trošku zkrouhli, ale stále se jim to platí. A od koho to vím, od naší sekretářky, která to nevydržela a řekla nám to.
s tím adoptováním mi to už někdo říkal, bych je hnala někam do pralesa ![]()
@Fiba Chápu Tě, je mi jasný, že se chcete s přítelem milovat bez následků. Ale něco ti řeknu. Kdybych mohla dneska znovu volit, na HA bych se v mládí zvysoka vyprdla. Dnes jsem na ní závislá, protože mám tak rozhozené hormony, že když ji neberu, masívně mi vypadávají vlasy a mám i další hormonální problémy. Na endokrinologii mi to jen potvrdili. HA je jednoduché řešení, ale já bych do toho už znovu nešla.
@Paoloska Tak to je hnus, to je fakt. To je ta odvrácená strana. Jsem asi naivní, ale nějak si nepřipouštím, že bych mohla být v té menšině, která s tím bude mít takové problémy…