Náctileté maminky - jaký na ně máte názor?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
9994
17.6.13 14:21
@elinkkm píše:
Ahojky ja otehotnela v 16 letech a v unoru 2013 mi bylo 17let. jsem ve 27 tt tehu. cekam chlapecka. mam pro nej vsecko uz se na nej tesim:-) moc jsem si chlapecka prala. citim jeho pohyby i kopance:-) termin se blizi 11.9-15.9 : :srdce:

Nevím, jestli jsi ve správné diskusi. Mám stejně starého syna…asi bych ho roztrhla na dva, přijít mi s takovou zprávou. Naštěstí má na svůj věk docela rozum. Nechci ti ale kazit tvou radost z miminka a přeju ti ať ti dlouho vydrží. Jen že si 17ti letou holku představuju asi trochu jinak než s miminkem v náručí. Hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elinkkm
17.6.13 17:05

Ja vim moc dekuji ae pro mimi mam zabezpeceni aj i u pritele ktetymu je 24let. myslim si ze se o mimi dokazu postarat a mam s malimi hodne zkusenosti. vim neni mi 18 let ae nelituji. dokonce jsem. otehotnela planovane.

• Citovat
  • Upravit
283
18.9.13 20:26

Já otěhotněla přibližně před 17inami. Rodila sem ještě v 17 letech. Rok jsem měla individuální plán ve škole a pak rok sem chodila každý den. Odmaturovala a přežila to. Jde vše. Sice jsem párkrát byla na nervy, ale vše se dá zvládnout:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
18.9.13 20:27

@Aneta361 Jenomže jestli to je zvládnuté nebo ne můžeš posoudit až když jsou děti dospělé a zaopatřené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
18.9.13 20:32

Tak jako to je pravda. Já to jen myslím obecně. Jen vím že když jsem byla v tom moc názorů a diskuzí na netu nebylo. Tak chci jen přidat sem že jsem to zvládla i v 17 letech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
18.9.13 20:44
@Aneta361 píše:
Tak jako to je pravda. Já to jen myslím obecně. Jen vím že když jsem byla v tom moc názorů a diskuzí na netu nebylo. Tak chci jen přidat sem že jsem to zvládla i v 17 letech

Jistě, zvládnout se to dá, tedy s velkou pomocí rodiny. Ale stejně si myslím, že je lepší s rozením počkat na dospělost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8594
18.9.13 20:50
@elinkkm píše:
Ja vim moc dekuji ae pro mimi mam zabezpeceni aj i u pritele ktetymu je 24let. myslim si ze se o mimi dokazu postarat a mam s malimi hodne zkusenosti. vim neni mi 18 let ae nelituji. dokonce jsem. otehotnela planovane.

TED nelituješ..ale možná za 2 roky ti bude líto, že kamarádky paří, žijou, jezdí na festivaly..možná to to bude líto mnohem dřív..hlůavně nba tyhle svý slova mysly, že jsi to takhle chtěla, aby nebyla s miminem babička a tatínek a ty si neužívala…takhle se máma nedělá..snad to víš, co tě čeká..nechci se navážet, jen mi není jasný, jak si můžeš být tak jitá, že víš do čeho jdeš…já sem si byla, bylo mi nejméně o 10 let víc než tobě a hodně jsem čuměla, když se malej narodil :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
19.9.13 11:57

@Lesina : Ano, já jen myslím kdyby se někdo do této situace dostal. Já jsem si o tom v té době moc názorů nepřečetla tak proto to teď tady píšu
@Kalla1412 : Popravdě? Nemrzí. Nevím co by mělo. Já až budu mít 35 let tak malá bude plnoletá a potom si můžu užívat já. Vše má své plus a mínus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8594
19.9.13 13:54

@Aneta361 to nebylo mířeno na tebe, tvé sétě už na světe je, ty už jseš v tom…já nemám taky dítě jako stará ( nebo starší) a chtěla jsem ještě dříc, ale po porodu jsem věděla, že bych ve 20ti toto nedala ani omylem…dítě totiž může být uplakané, zlobivé, nespavé, nemocné nedej Bože… :nevim: a to se podle mě psychicky ve30ti zvládá lépe než v 16ti…na druhou stranu fandím každé, které se rozhodne na potrat nejít a dát to…jen mi nebere hlava to ještě plánovat… :think: to už moc nechápu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1244
19.9.13 14:02

Já neházím všechny maminky ať náctileté či 40-ti leté do jednoho pytle. Každá může být jinak psychicky vyspělá a zralá na dítě. Ale velmi mě překvapila a to nemile jedna náctiletá maminka, kterou moc dobře znám a vím, že píše i tady na emiminu, jak je zodpovědná, jak se na dítě těšila, že si ho vychovává skvěle… Jenže když ji potkávám, tak mi tak skvělá mamina nepřijde. Kdykoliv jde s kočárkem(miminko má 5 měsíců), tak jí vidím s cigaretou v ruce nebo v puse, a klidně se hrabe v kočárku a naklání se nad dítě, což mi přijde samo o sobě dost nezodpovědné. A minulý týden jsem se vracela se sestrou z nákupů (děti hlídal manžel) kolem půl desáté večer. Ona byla s vrstevníkama v parku, kouřila, tlemila se a vedle u lavičky zaparkovaný kočárek. Jako nezlobte se na mě, ale 5-ti měsíční dítě má být o půl desáté večer dávno vykoupané a v postýlce a ne ležet v kočárku vedle kouřících puberťáků. A možná i proto si spousta lidí myslí o náctiletých maminkách to samé - že jsou nezodpovědné. Ale dle mého názoru, je to případ od případu a maminka od maminky… Takže tahle maminka má ode mě palec dolu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
19.9.13 14:06

Je to pravda no. Na věku nějak nezáleží.. Někdy se chová i 30 letá lépe jak 18 letá a naopak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anna766
20.9.13 13:11
@Aneta361 píše:
Je to pravda no. Na věku nějak nezáleží.. Někdy se chová i 30 letá lépe jak 18 letá a naopak

Já jsem ta z té druhé strany. Mojí dceři je 18,má 7měsíční holčičku. Miluje jí, to se nedá popřít. Ale zralá na to není. Dodělává si školu, to byla moje podmínka, o malou se starám já. Jsme z malé celýpoprděný :mrgreen: já i manžel, je to naše láska, nás všech. Ale popravdě-co jsme nekoupily, nesehnali, malá by neměla. Živíme dceru i vnučku.

• Citovat
  • Upravit
9994
20.9.13 13:18
@Anna766 píše:
Já jsem ta z té druhé strany. Mojí dceři je 18,má 7měsíční holčičku. Miluje jí, to se nedá popřít. Ale zralá na to není. Dodělává si školu, to byla moje podmínka, o malou se starám já. Jsme z malé celýpoprděný :mrgreen: já i manžel, je to naše láska, nás všech. Ale popravdě-co jsme nekoupily, nesehnali, malá by neměla. Živíme dceru i vnučku.

Ano, to je realita. Ve vysokém procentu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2170
20.9.13 13:48

@Kalla1412 Tak já si plánovala dítě taky brzo. V 18 jsem o první přišla. V 19 a půl porodila dcerku. Byla jsem lepší matka než kdejaká třicítka. (podle mého názoru i názoru okolí). Nemyslím si že je to o tom kolik komu je. Jasně že pokud někdo chce mimi na hraní jako panenku tak to je špatně. Víc než věk je důležitý jestli ta dotyčná má partnera, kde bydlet a jestli se může o dítko postarat i po finanční stránce. Nikdy jsem toho nelitovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
20.9.13 14:07

@wladka73 To by mě zajímalo, co bys dala dcerce po finanční stránce ty sama, kdybys neměla podporu okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová