Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@hanka.br. píše:
@wladka73 To by mě zajímalo, co bys dala dcerce po finanční stránce ty sama, kdybys neměla podporu okolí.
Co je mi do okolí. Měla jsem snad manžela ne. Byl o 5 let starší.
@hanka.br. píše:
@wladka73 To by mě zajímalo, co bys dala dcerce po finanční stránce ty sama, kdybys neměla podporu okolí.
Tak třeba tady tatínek dobře fungoval a staral se o rodinu…
@wladka73 Ale jistě, ale není nad to být finančně nezávislá i pro případ, že by tatínek přestal tak dobře fungovat, jak je zmíněno. Ono totiž není hrdinství se na někoho uvázat jako spíš zajistit dítěti vše potřebné sama na své triko. A to bohužel v 19ti letech dost dobře nejde.
@hanka.br. píše:
@wladka73 Ale jistě, ale není nad to být finančně nezávislá i pro případ, že by tatínek přestal tak dobře fungovat, jak je zmíněno. Ono totiž není hrdinství se na někoho uvázat jako spíš zajistit dítěti vše potřebné sama na své triko. A to bohužel v 19ti letech dost dobře nejde.
my začli mít slušné peníze až tak kolem osumatřiceti let, to bychom se načekali. Nicméně v osmnácti je člověk fakt nezralej, vidím to na dceři, bylo jí osmnáct v únoru, zlobí bráchu, dělá, že mu něco snědla a pak se tomu chechtá, když se vzteká. Postarat se o něj umí, ale je to ještě takové tele ![]()
@boball Jediné, co chci říct je, že v devatenácti by člověk měl pracovat na svém budoucím uplatnění a na sobě, aby své děti mohl sám v budoucnu zaopatřit. Protože když si pořídí dítě s tím, že nic neumí, nic nedostudoval a je zcela závislý na státu nebo partnerovi, pak sotva může mluvit o tom, jak to zvládá.
@wladka73 píše:
@hanka.br. No v tom případě bych děti neměla nikdy.
To já teda taky ne.
@hanka.br. píše:
Uvázat? To nemyslíš vážně? Kolik je takových mamin, které jsou finančně zajištěné natolik, že všechno zvládnou sami? Proto jsme dva, ne? Když jsem si manžela brala, rozhodně jsem nepředpokládala, že za pár let budu sama s dítětem na krku…Jsme spolu 18 let.
@hanka.br. píše:
@boball Jediné, co chci říct je, že v devatenácti by člověk měl pracovat na svém budoucím uplatnění a na sobě, aby své děti mohl sám v budoucnu zaopatřit. Protože když si pořídí dítě s tím, že nic neumí, nic nedostudoval a je zcela závislý na státu nebo partnerovi, pak sotva může mluvit o tom, jak to zvládá.
Já třeba rodila dva dny před mými dvacetinami. Vlastníme svůj byt svoje auto a to myslím nemají mnozí lidé ve čtyřiceti
samozřejmě nám pomohli rodiče ale o dost se postaral tatínek. takže není náct jako náct
![]()
@hanka.br. píše:
Tak to už ale není o věku, chudá můžu být i ve 40 a čekat až budu finančně zralá na dítě bych pak mohla až do hrobu. Tatínek může přestat fungovat v jakémkoliv věku a vždy je to těžké, pokud nejsou zrovna milionáři.
@Paoloska Musela bych se opakovat a to se mi nechce. Stačí se podívat na nějakou z diskuzí na téma - Musím na potrat, mám dvě děti, přítel se na mě vykašlal, nemám práci, jsem pomocná kuchařka…Samozřejmě, že jsou na to dva - dva, kteří pracují, dva, kteří se starají…A když v životě přijde zlá chvíle, kdy dva už nejsou, pak by ten jeden měl být schopen zvládnout to taky.
@RyBANA píše:
Tak to už ale není o věku, chudá můžu být i ve 40 a čekat až budu finančně zralá na dítě bych pak mohla až do hrobu. Tatínek může přestat fungovat v jakémkoliv věku a vždy je to těžké, pokud nejsou zrovna milionáři.
Přesně tak. Navíc, ne každá chce nebo má na to budovat kariéru…
@hanka.br. Já vím, že to nemyslíš špatně, ale příjde mi to nereálné. Pokud bych měla zajistit sebe i své dítě pro dobu, kdy nebudu vydělávat, budu na mateřské, to je prostě sci-fi. To radši vezmu rozum do hrsti a pořádně si rozmyslím, s kým to dítě budu mít. A pojistím sebe i svého partnera pro případ tragédie.