Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Cernus prď na to. ![]()
Já si tak vždycky říkám, že když si myslím, že mi je zle a mám se blbě, tak si u takových lidských neštěstí vždycky řeknu, že to, co řeším je naprostá hovadina oproti těm lidem, kteří to štěstí nemají řešit takové pitominy…
Radu, prdim. ![]()
Jj, presne jak pises, kdyz clovek vidi, jak jini lide prozivaji takovehle utrpeni, tak ty moje starosti jsou uplne prkotinky a vazim si toho, ze se mam, tak jak se mam.
holky ja tu bulim, proc se takove veci stavaji,to by nemelo byt..kdyby a proc to je nekonecne..nekdy by se mohl opravdu stat zazrak a ne jen to spatne…rodicum hodne sil a at se ten zazrak stane ![]()
Taky jsem to obrečela.....a jak tu píší holky některé problémy co řeším jsou najednou úplné hovadiny proti tomu co musí ted řešit rodiče Matýska ![]()
Holky já jsem brečela hned jak jsem si to četla celej článek jak v novinách tak i té sleny co to psala na jinou dizkuzi.
Je to síla co se jim stalo to muj syn mohl bít taky postiženej ale je zdravej.
V těhu jsem prodělala TOPALASMOZU a těhu nebylo jak jsem si předsavovala pořád na nějaké KO to je o proti tomu velká prokotina ale zdraví se nedá nahradit moc rodičum přeji aby se z Matýska moc radovaly.
Doufam, ze to tu rodice nectou
hyperbaricka komora nepomuze po casove prodleve, mozkove bunky mohou byt nekdy ve stavu, kdy vlivem nedostatku kysliku nepracuji, ale nejsou uplne mrtve, ale ten stav nevydrzi na veky, jde to obvykle jednim nebo druhym smerem
zazila jsem jednou pacienta, ktery se necekane zlepsil po 14 dnech od mrtvice, ale obvykle jde o dobu maximalne tak 1 den, pricemz hyperbaricka komora opravdu neni bezne dostupne zarizeni
v tuto chvili podle me nelze zazraky cekat, spis doufat, ze se podari zbytky jeho mozku opetovne vycvicit k nejake funkci. detsky mozek je plasticky, dokaze hodne muziky za malo penez, ale jiste je jedno, Matej je pryc a pokud se nejaka aktivita objevi, bude to jine dite
soudit lekare - je pochopitelne, ze rodice v bolestzi kopou kolem sebe a hledaji vinika, nelze jim vycitat, ze podali zalobu a rozhodne soud. Ostatni - nepodlehejte emocim. Lekar neni Buh a clovek neni stroj. Obcas nekdo umre pri banalni operaci a neni to nici chyba.
Pudloslava píše:
soudit lekare - je pochopitelne, ze rodice v bolestzi kopou kolem sebe a hledaji vinika, nelze jim vycitat, ze podali zalobu a rozhodne soud. Ostatni - nepodlehejte emocim. Lekar neni Buh a clovek neni stroj. Obcas nekdo umre pri banalni operaci a neni to nici chyba.
Je pravda, že lékař je jenom člověk, ale možná by se lékaři a celkově personál nemocnic chovat lépe. Za poslední 2 roky jsem lítala po doktorech víc než obvykle a musím říct, že málokterý doktor, potažmo sestra se chová podle toho, jak by si to pacienti představovali.
Na druhou stranu vím, že když ti lidi nejsou řádně ohodnocení za svojí práci, tak se těžko můžou tvářit neustále jako sluníčka.
Nic méně pacienti potřebujou v těžkých chvílích spíš podpořit a ne, že se k nim chovají jako ke kusu hadru.
Pudloslava…já spíš mám dojem tedy aspon jsem to tak pochopila že rodiče žalují nemocnici za to že jim nebyla poskytnuta rychlá pomoc když chlapec kolaboval…že se nedovolali sestry aby byla poskytnuta rychlá resuscitace a tím obnovení kyslíku do mozku,a ne za celkový zákrok který byl chlapci udělán..je jasné že operace..každá i banální je pro tělo nebezpečná..může se stát cokoliv a ano lékaři jsou jen lidé..ale když je člověk potřebuje mají být tam kde je potřebujeme a ne je někde shánět po oddělení…
a taktnost vůči pacientům a jejim příbuzným či rodičům by u nich měla být na prvním místě i přesto že mají své problémy i přesto že nemají zrovna náladu i přesto že je někdo nakrknul…prostě si to vybrali tak by měli jednat s lidmi slušně a taktně vzhledem k jejich nemoci…
Abra píše:
Pudloslava…já spíš mám dojem tedy aspon jsem to tak pochopila že rodiče žalují nemocnici za to že jim nebyla poskytnuta rychlá pomoc když chlapec kolaboval…že se nedovolali sestry aby byla poskytnuta rychlá resuscitace a tím obnovení kyslíku do mozku,a ne za celkový zákrok který byl chlapci udělán..je jasné že operace..každá i banální je pro tělo nebezpečná..může se stát cokoliv a ano lékaři jsou jen lidé..ale když je člověk potřebuje mají být tam kde je potřebujeme a ne je někde shánět po oddělení…
a taktnost vůči pacientům a jejim příbuzným či rodičům by u nich měla být na prvním místě i přesto že mají své problémy i přesto že nemají zrovna náladu i přesto že je někdo nakrknul…prostě si to vybrali tak by měli jednat s lidmi slušně a taktně vzhledem k jejich nemoci…
presne tak..to je neomluvitelne a zaloba je na miste
Asi by si Pudoslavo jinak mluvila ,kdyby tvemu diteti nebyla poskytnuta prvni pomoc vcas a bylo pak postizene,a aby to zustalo bez povsimnuti a nikdo nebyl potrestan,zijeme prece v civilizovane zemi , vyspele,kde musi byt vsem jasne ze takove veci se stavat nemuzou a uz vubec ne bez potrestani.Je mi lito kam se riti nase zdravotnictvi a kdo nas muze lecit…
![]()
já myslím,že to pudloslava nemyslela zle jen to brala z pohledu lékaře než z pohledu matky ![]()
Samozrejme, stat se to me, tak tam mozna vlitnu i se samopalem.
ale z pohledu treti osoby, ktera nema dost informaci, jen jakasi emocemi jiste zkreslena podani rodiny, opravdu nemohu soudit.
Blazen by si myslel, ze muze.
Myslim ze informaci je tu dost..nebyla Matyskovi poskytnuta rychla pomoc..co jeste resit..dost smutne..myslim ze tu neni chyba ani v lekari jako samotnem ale v organizaci nemocnice ,kazdy i po banalnim operacnim zakroku by mel byt pod stalou lekarskou kontrolou..jedina sestra na oddeleni to nepohlida..Jak je toto vubec mozne..ono az je pruser tak se to resi..dost pozde
Je mi to lito …ale kdyz jsme videla Matyskovo fotky..mam vztek,protoze se to vubec nemuselo stat..
Holky koukala jsem se na webovky a jediné co mi běhalo hlavou a přes slzy neviděje je- Co to proboha tomu malému tvorečkovi ty svině provedli???????????????????????????????????????????? Omlouvám se za hnusný výryz, ale já prostě lepší nemám!!!!!!!!!!!!!!!
Poslala jsem hned DMS a pošleme celá rodina klidně několikrát dokola!!!
Matěji- moc na tebe myslím a doufám, že se stane zázrak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ![]()
Co to proboha tomu malému tvorečkovi ty svině provedli????????????????????????????????? ??????????? PRESNE TAK ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.