Pro ty co mají tři děti do 5-6 let

44
3.7.21 08:34

Pro ty co mají tři děti do 5-6 let

Dobrý den,
Moje dvě děti jsou od sebe 2,8 let. Mladšímu je rok a já už teď přemýšlím o třetím dítěti. Z rozumové strany si říkám že nejsem normální, ale ja si nemůžu pomoct. Jakoby mi doma furt chybělo to třetí dítě. Nejsme proste všichni. Ale… Mám obavy a to velký. Třetí dítě bych chtěla znovu zhruba ve stejném vekovem rozestupu. Takže jo, mám ještě zhruba rok čas. Já si nemůžu pomoct ale přemýšlím už nad tím třetím už teď jaký to bude a tak. Ale mam ty obavy, chceme s manželem jezdit na dovolené. Jezdit na výlety. Platit dětem tábory, kroužky, lyzaky. Finančně jsme na tom normálně průměr. Nechci třetí na úkor těch ostatních. Je to dilema. Potom sem taky slyšela, že je jesno dítě bývá plonkove. Není na něj tolik času prý na to nejstarší. Řeknete mi prosím ti, co máte tři děti do těch 6 let, jaké to je s dovolenýma, vyletama nebyla krize v manželství? Už teď mám pocit že s manželem jsme jen rodiči a ne jako partneři/milenci. Přemýšlela jsem, jeslti další kolotoč s třetím dítětem je znovu pro manželství známka toho že se nikam nemůže. Musí se být doma je to další kolotoč plinek atd… Zároveň v sobě cítím že treti dítě chci. Chtěla jsem vždy velkou rodinu. Zároveň ale chci jezdit na obyčejné dovolené a s rodinou si něco užít. Chci se věnovat dětem. Nevím ale jestli budu schopná se věnovat 3 detem tak jak bych chtěla.
Budu rada za zkušenosti i od lidí kteří jsou že třech děti a jak to prožívali a měli doma oni sami. Vím že toto téma tu už mnohokrát bylo. Tak se omlouvám za další téma 3 děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1680
3.7.21 09:07

Takhle.. pokud to tak citis, ty jako mama to zvladnes, budes je milovat a venovat se jim vsem, to je jasne. Jsi mama. Financne to musite hodne promyslet, abyste detem doprali co byste chteli. Ale musis si uvedomit, ze chlap je nekdy prave to treti dite, ktere chce taky pozornost a peci. Musite v tom mit jasno oba dva, abyste si nasli cas i na sebe, abyste nebyli jen rodice, ale take partneri, chlap bude mlcet a mlcet a pak pujde jinam, protoze mu bude chybet pozornost. V tomhle pripade mluvit mluvit mluvit, vyjasnit si to a jt do toho spolecne. :kytka: At se rozhodnete spravne :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
3.7.21 09:12

Já tři děti nemám. Ale tady už je to taky fakt i o těch financích. Jaké máte třeba auto? Tam už fakt potřebuješ velké abys tam dala tři autosedačky. Placení škol, školek, kroužku… to musíte sami vědět… jak máte velké bydlení?
Jinak myslím že zvládnout to jde. Pokud oba s mužem chcete. Děti budou partáci, budou samostatnější. Pokud budou mít rozdíl zase cca 2-3 roky, tak to není taková hrůza…miminko, tříleté a nejstarší bude už mít 7 jestli dobře počítám. To se dá zvládnout i s péči a věnovaním se. Už budou ve školce, škole…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
3.7.21 09:15
@Kačka01234 píše:
Dobrý den,
Moje dvě děti jsou od sebe 2,8 let. Mladšímu je rok a já už teď přemýšlím o třetím dítěti. Z rozumové strany si říkám že nejsem normální, ale ja si nemůžu pomoct. Jakoby mi doma furt chybělo to třetí dítě. Nejsme proste všichni. Ale… Mám obavy a to velký. Třetí dítě bych chtěla znovu zhruba ve stejném vekovem rozestupu. Takže jo, mám ještě zhruba rok čas. Já si nemůžu pomoct ale přemýšlím už nad tím třetím už teď jaký to bude a tak. Ale mam ty obavy, chceme s manželem jezdit na dovolené. Jezdit na výlety. Platit dětem tábory, kroužky, lyzaky. Finančně jsme na tom normálně průměr. Nechci třetí na úkor těch ostatních. Je to dilema. Potom sem taky slyšela, že je jesno dítě bývá plonkove. Není na něj tolik času prý na to nejstarší. Řeknete mi prosím ti, co máte tři děti do těch 6 let, jaké to je s dovolenýma, vyletama nebyla krize v manželství? Už teď mám pocit že s manželem jsme jen rodiči a ne jako partneři/milenci. Přemýšlela jsem, jeslti další kolotoč s třetím dítětem je znovu pro manželství známka toho že se nikam nemůže. Musí se být doma je to další kolotoč plinek atd… Zároveň v sobě cítím že treti dítě chci. Chtěla jsem vždy velkou rodinu. Zároveň ale chci jezdit na obyčejné dovolené a s rodinou si něco užít. Chci se věnovat dětem. Nevím ale jestli budu schopná se věnovat 3 detem tak jak bych chtěla.
Budu rada za zkušenosti i od lidí kteří jsou že třech děti a jak to prožívali a měli doma oni sami. Vím že toto téma tu už mnohokrát bylo. Tak se omlouvám za další téma 3 děti.

Máme tři děti do čtyř let, aktuálně necelých 14, 16 a necelých 18. Bydlíme mimo město, všechny děti jsou aktivní, každé ale jinak - nemají společné mimoškolní aktivity.

Je to fajn, ano, finančně a logisticky náročnější a puberta děs, ale neměnila bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
3.7.21 09:22

V některých případech by se měly krotit hormony, a nastoupit rozum. Co si o tom myslí tvůj muž? Máte doma prostor na další dítě? Máte auto kam nacpete tři autosedačky? Do teď jste na výletě a na dovolené nebyli? Jo, vztahem zamává každý dítě. Další dítě je další finanční zahul. To si musíte spočítat doma..taky třetí dítě… Má vám je kdo aspoň občas pohlídat? Když už teď na sebe s manželem nemáte čas, tak s dalším dítětem toho času zase bude logicky mene.

• Citovat
  • Upravit
SAJ
17073
3.7.21 09:23

Jezdili jsme oktávkou, tři sedačky se vešly (ale chtelo to vybírat), s časem pro sebe nebyl problém.

Pravda je, že finančně nejnáročnější období teprve přijde. Několik let budou všechny děti tři studovat současně VŠ, to bude asi darda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37295
3.7.21 09:27

My čekáme třetí teď, nejstarší má 6 let. Počítám akorát s koupí většího auta, do současného nedáme 3 autosedačky. Jinak se myslím nic nemění, ale záleží jaký máte životní styl, já nepotřebuji pro děti kroužky na každý den, každý rok dovolenou u moře, jezdíme spíš autem po vlastní ose a většinou je Česko a Slovensko, takže je celkem jedno jestli vezu vzadu v autě 2 nebo 3 děti :D tábory taky nečekám, že pojedou všichni najednou, v době kdy by jelo nejmladší už na to nejstarší bude starý. Bydlení chceme časem hledat větší tak jako tak, ale zatím máme dostatečné pro 3 malé děti. Co se týče třeba jídla, tak už mi nepřijde velký rozdíl vařit o porci navíc :D co se týče věnování, jsou myslím 3 děti lepší, když se budu věnovat jednomu, zbylé dvě se zabaví spolu. Takhle se věnuji jednomu a druhé se nudí a vyžaduje si pozornost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61234
3.7.21 09:33
@Kačka01234 píše:
Dobrý den,

nevim jestli jsem to neprehlidla, ale nikde jsem si nevsimla, že bys psala co na třetí dítě říká manžel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31010
3.7.21 09:51

Mame tri deti do ctyr let, ale male, nejstarsimu bude na podzim 5. Nam to hrozne pomohlo. Na nejstarsi dite jiz neni takovy tlak, ubralo se mu krouzku, nechala jsem mu dle jeho zalib a ne dle ambic matky. Prostřední prislo o pozici nejmladsiho. A nejmladsi krasne zapadl do rezimu starsich deti, nic moc se mu nepodrizuje. V zime tedy nic z aktivit nebylo, ale ted zvladame vse, co se dvema detma. Jsme hodne venku, kolo, zoo, velka hriste. A jo, jsme ted hlavne rodici, davame si tedy pozor, abychom se neodcizili moc, aledeti nam vezmou 95% casu a casto se delime, jeden se starsimi detmi, druhy s mimcem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
3.7.21 10:02
@a12 píše:
nevim jestli jsem to neprehlidla, ale nikde jsem si nevsimla, že bys psala co na třetí dítě říká manžel?

Manžel to má stejné jako já. Chtel by ale taky má někdy obavy jak ten život bude vypadat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15248
3.7.21 10:06

Mame 4 deti behem 6,5 roku, z toho ty prvni 3 behem 3 a ctvrt roku. Nejmladsi jsou 4 mesice. Dokud byly deti 3, stacila nam Octavia, ted uz samozrejme mame velke auto.

Jeste nedavno jsme nemeli absolutne (ale naprosto) zadne hlidani. Nevim, co se stalo, najednou je babicka ochotna ty 3 starsi pohlidat a dokonce si je vzit na jednu noc :o

Na dovolenou jezdime do zahranici klidne s pulrocnim miminkem. Vynechali jsme pouze ty roky, kdy jsem mela termin v lete. Vylety jak kdy. Nekdy musi tatinek sam s nekterymi ze strasich - podle narocnosti vyletu. Treba pred 14 dny jsme vsichni stanovali v kempu v Cechach, ale na vylety jsme omezeni kocarkem (deti nesnasi noseni). Sjizdeni reky letos bude muset absolvovat tatinek se 2 nejstarsimi. Ja budu v kempu s mladsimi. Na lyze nejezdime, tak nemam zkusenosti. Ale urcite ty vylety budete mit omezene.

Je pravda, ze pri 3 detech je casto jedno plonkove :( Ale to plati jen doma. Na hristi nebo v jinem kolektivu stoji pri sobe.

Co se tyce krouzku, nikdy jsem nepochopila modu krouzku ve skole. Ono taky zalezi, co dite bavi, na co je sikovne. My je nejspis dame na atletiku a tim to hasne. Ale verim, ze by se obesly i bez ni.

Financne to musite promyslet. Je pravda, ze kazde dalsi dite je financne znat. A to mame vyhodu, ze mame same holky, takze obleceni podedi. Na druhou stranu jde sehnat hezke obleceni z druhe ruky za par korun. Snazime se kupovat kvalitni potraviny, na tech je to znat hodne. A taky casto kdyz jedno dite dostane hracku, musi ji mit i ostatni. Kola, brusle muzou dedit.

Logisticky nemam problem uvarit, venovat se detem, udelat ukoly s nejstarsi, vzit je ven. Mam vyhodu, ze holky bavi vareni a peceni, takze mi casto pomahaji, cimz se zabavi. A jsou v tom opravdu moc sikovne. Nejmladsi je narozdil od starsich neuveritelne pohodove miminko. Jediny problem jsou ty jejich silene hadky kvuli absolutnim kravinam, to je casto napor na nervy. A priznavam, ze doma nemivame moc uklizeno, nemame tam spinu, ale nejake pohazene hracky apod. se tam najdou prakticky vzdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
3.7.21 10:07
@Kriss Tina píše:
My čekáme třetí teď, nejstarší má 6 let. Počítám akorát s koupí většího auta, do současného nedáme 3 autosedačky. Jinak se myslím nic nemění, ale záleží jaký máte životní styl, já nepotřebuji pro děti kroužky na každý den, každý rok dovolenou u moře, jezdíme spíš autem po vlastní ose a většinou je Česko a Slovensko, takže je celkem jedno jestli vezu vzadu v autě 2 nebo 3 děti :D tábory taky nečekám, že pojedou všichni najednou, v době kdy by jelo nejmladší už na to nejstarší bude starý. Bydlení chceme časem hledat větší tak jako tak, ale zatím máme dostatečné pro 3 malé děti. Co se týče třeba jídla, tak už mi nepřijde velký rozdíl vařit o porci navíc :D co se týče věnování, jsou myslím 3 děti lepší, když se budu věnovat jednomu, zbylé dvě se zabaví spolu. Takhle se věnuji jednomu a druhé se nudí a vyžaduje si pozornost.

Nepotřebuji být každý rok u moře, jednou za čas ale ano. Každý rok aspoň někam po Česku. O krouzkach si myslím že jeden v týdnu by mít každý dite mohlo- to stačí. Ale jsou to už 3× kroužky. Na tábory si myslím že by děti jezdit měly a to každý rok…sama sem jezdila a chtěla bych jim to taky dopřát. ;) bydlení nje v pohodě dostavujeeme barák. Řekla by jste tedy že to pro vás není velký rozdíl obecně mezi 2 a 3 dětmi? Je větší skok z 1 na 2?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15248
3.7.21 10:08

Jeste dodam, ze nase holky jsou na svuj vek velmi samostatne. Mladsi se uci od starsich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
3.7.21 10:10

Děkuji všem za nazory ❤️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4507
3.7.21 10:21

Mám dve děti, momentálně čerstvě tříletého a 8M… ještě nedávno jsem smutnila, jak bych chtěla miminko, ale když vidím, jak mladší začíná být parťák a jak je to lepší na cesty atd. Tak už na to kašlu. Nehledě na to, ze můj muž se ke třetímu dítěti staví spíše negativně, prave kvůli tomu, ze prý na sebe nemáme čas. U nás to není vůbec o financích, ale spis o tom, jak chceme žít dal. Třeba mě to ještě popadne, ale už chci udržet hormony na uzdě, kolikrát je to takový ficak, ze si vůbec nedovedu představit ještě další mimino a to máme hlidaci babičku :) sama jsem došla uvědomění, že není mým cílem porodit co nejvíce děti :) jednou děti zmizí a rada bych měla vztah i s manželem, abychom si spolu ten podzim života mohli hezky užit a ne abych doma brecela nad tím, ze už nemám žádné dítě, o které bych se mohla starat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí