Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jinak při silnější menstruaci, pokud máš problémy se záněty, bych prostě do bazénu nešla. Při slabounké bych si klidně vzala ten vodoodpudivý.
Tampony Ellen jsou naprosto bezpečné, jen je potřeba ho po opuštění bazénu vyndat, ostatně, jako každý tampon.:-)
Ahoj. Uvažuju, že si tyhle tampony pořídím, ale zajímalo by mě, jestli mají nějaký efekt i v případě, že je použiju jednou za menstruaci. Mám ji totiž tak slabou, že druhý a další den už tampon nepoužívám (většinou pak stačí jen slipovky).
Sice asi pozdě, ale taky teda moc na vhodnost tamponů nevěřím… Já si při těchto problémech zavádím na noc stroužek česneku do pochvy. Našla jsem to v knize od Ingeborg Stadelmann, Zdravé těhotenství- přirozený porod. U mě to zabírá parádně a i na doporoučení si pochvalovaly ![]()
@Taormína píše:
@vesnaSice asi pozdě, ale taky teda moc na vhodnost tamponů nevěřím… Já si při těchto problémech zavádím na noc stroužek česneku do pochvy. Našla jsem to v knize od Ingeborg Stadelmann, Zdravé těhotenství- přirozený porod. U mě to zabírá parádně a i na doporoučení si pochvalovaly
to tedy koukám a slyším to poprvé!!! ![]()
Ahoj holky, jsem v 16 tt a hodně uvažuji zajít si na bazén. Mam ještě zbytek ELLEN tamponu, nikde jsem se ale nedočetla, zda bych je mohla i teď při koupání použít? Máte s tím nějakou zkušenost, nebo jsou lepší přímo ty tampony do bazenu? děkuji:)
Dnes jsem poprvé použila, do hodiny jsem cejtila úlevu
opravdu mi vyhovujou
Sice je používám první den, ale zatím spokojenost.
@Taormína píše:
@vesnaSice asi pozdě, ale taky teda moc na vhodnost tamponů nevěřím… Já si při těchto problémech zavádím na noc stroužek česneku do pochvy. Našla jsem to v knize od Ingeborg Stadelmann, Zdravé těhotenství- přirozený porod. U mě to zabírá parádně a i na doporoučení si pochvalovaly
Tak tohle FAKT NEdoporučuju
Bohužel z vlastní zkušenosti, kdy jsem že zoufalství nad opakovanými gynekologickými problémy vyzkoušela i tuhle šílenost- spálilo mi to uvnitř tu sliznici, snad měsíc byl pořád ' z oněch míst ' cítit česnekový zápach, trvalo PŘES ROK!!! než mě uvnitř pochvy přestalo neustále pálit, bohužel ani gynekolog mi nebyl schopen pomoci, už jsem ani nedoufala, že to někdy přestane
Naštěstí se sliznice znovu zregenerovala, proto všem z vlastní zkušenosti doporučuji- neexperimentujte ani s česnekem, teetrea olejem, octem, různými výplachy apod. ![]()
Nejlepší řešení je koupit si intim mycí gel od Sebamedu, který se používá jen zvenku a co nejrychleji navštívit svého gynekologa, který vás vyšetří a poradí ![]()
Česnek jsem tedy nezkoušela, asi bych měla taky strach z reakce a že ho pak nevylovím:-) ale někde jsem na diskuzích četla jako prevenci kapnout si kapku nebo pár kápek teatree oleje (100%) na kalhotky, já radši kapu na slipovku, a mám pocit, že to fakt pomáhá. taky doporučuju vag.gel s teatree oilem a i lubr.gel s tea tree oilem, dobré jsou i vag. tablety Globulus cum natrio nebo tak nějak se to jmenuje.
Holky, jenom se zeptám, mohu ty tampóny Ellen použít i mimo menstruaci? Píšete tu, že ano, ale v příbalovém letáku píšou, že jen při menstruaci?
Já chvilku tyhle tampony používala střídavě s kalíškem, ale měla sem trochu problém se zaváděním, netuším proč
Jinak docela dobrý… A zamilovala sem se do těch jejich plechoveček… Nemáte náhodou nějaké navíc co by ste nepotřebovali?
Ahoj, jaké máte zkušenosti s tampóny Ellen? Pomohli Vám předejít zánětům a mykózám? Chtěla bych je vyzkoušet, ale jelikož jsou oproti ostatním tampónům dost drahé, nejdřív pátrám po recenzích.
Budu vděčná za každou odpověď a zkušenost.
@14111995 píše:
Ahoj, jaké máte zkušenosti s tampóny Ellen? Pomohli Vám předejít zánětům a mykózám? Chtěla bych je vyzkoušet, ale jelikož jsou oproti ostatním tampónům dost drahé, nejdřív pátrám po recenzích.Budu vděčná za každou odpověď a zkušenost.
Za sebe můžu jenom doporučit
Nepoužívám je teda pořád, ale když cítím, že bude zánět nebo mykoza, tak je koupím a pomůžou ![]()
Do bazénu ty Senta, co je tu na ně někde odkaz, ty chrání před znečištěním z vody.
Jinak při MS ty probiotické.
Můžeš zkusit i mimo MS, pokud nejdeš do vody, ty probio, jak tu někdo psal, že s tím má dobré zkušenosti, to já zrovna nemám vyzkoušené, ale proč ne?