Probiotika po užívání antibiotik

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
330
17.5.14 19:03

Dobry den, syn 5let ma atopicky exem a jeste k tomu chodi na zachod tak 1 za tyden, nekdy 1 za 14 dni. Koupila jsou mu probiotika od Swisse, myslite ze mu to pomuze? Děkuji za odpoved.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9727
17.5.14 19:08

@ivisek1
Pokud syn chodí tak málo na toaletu a přijímá věku přiměřené množství stravy v adekvátním složení, tak si nedovedu představit stav střevní stěny. Jednou za 14 dní je poměrně závažný stav. Mnohdy se musí přistoupit k manuálnímu vybavení stolice. Aby se tomu předešlo, je vhodná úprava stravy. Pokud ani toto nepomůže, tak v malých dávkách laktulosa, která vyvolá osmotický průjem, což u chronické zácpy znamená ve skutečnosti normální vyprazdňování. Probiotika to asi nespasí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
17.5.14 20:14

No je pravda, ze ta strava neni nejak vyvazena. Ve skolce ji teda normalne, ale doma mu stacej jenom rohliky. Byli jsme na sonu bricha a vsechno ma v poradku. Lactulosu mame doma, tak mi radite, abych mu ji davala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9727
18.5.14 08:02

@ivisek1
Rohlíky zrovna nejsou bohatou stravou pro rostoucí dítě. Nechť zkusí i maso a zeleninu, uvidíte, zda se stolice (frekvence) upraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
18.5.14 09:06

To ja vim, ze nejsou moc dobry, ale on zrovna neni moc velky jedlik a dost si vybira co bude jist :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
688
28.1.19 14:26

Ahoj holky, na nejakou bakterii jsem dostala oralni antibiotika Entizol a vaginalni krem Dalacin. Mezi vedlejsimi ucinky jsou ruzne kvasinkove infekce a plisne, muzete mi poradit nejaka vhodna probiotika? Vzhledem k tomu, ze si budu vaginalne zavadet krem, tak spise nejake prasky na polykani. Pripadne bude stacit ty probiotika zacit uzivat az po dokonceni lecby? Ze bych si koupila nejake laktobacily na vyvazene posevni prostredi. Diky za rady. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
28.1.19 14:42

@BaraRed Mě doporučila mudr. Biopron :palec:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat