Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, jake probiotika jsou vhodne pri uzivani antibiotik?Maly dostal prujem po dni uzivani. Diky
Dcerce jsme dávali Lacidofil a osvědčil se skvěle, průjem žádný.
Příspěvek upraven 25.05.17 v 08:41
Ahoj,
já dávala dětem k ATB Nutrolin http://www.lekarna.cz/…-sirup-60ml/ Dávám automaticky od začátku užívání ATB.
Mám s ním dobrou zkušenost
Ať je brzo dobře
![]()
já jsem Klárce dávala probiotika od firmy swiss. ale záleží na tom, jak máš staré dítě, protože tohle jsou cucací bombonky, které se mohou od 3 let (klidně i trošku dříve, pokud umí cucat a nebojíš se vdechnutí).
Taky davam lacidofil, protoze je levny a ma hodneho laktobacila rammosa, ktery ma byt i prevenci na alergie. Blbe se to ale rozpousti v tekutine, musi se rozmichat v necem hustsim.
Rebrambora píše:
Taky davam lacidofil, protoze je levny a ma hodneho laktobacila rammosa, ktery ma byt i prevenci na alergie. Blbe se to ale rozpousti v tekutine, musi se rozmichat v necem hustsim.
To je pravda, rozpustit se to nechce
Nám paní doktorka poradila vysypat tobolku třeba na kousíček chleba, sníst a hodně zapít…
já dávám lactobacílky a taky spokojenost. Tobolku vysypu do mlíka. ![]()
Taky hlasuju pro Laktobacílky jsou super,a sypem do mlíka nebo jídla ![]()
Mi dávali Nutrolin B,je to i sirup i tbl.dávali jsme asi 1měsíc po pobytu v nemocnici…stojí něco kolem 100,– ![]()
Martin bral atb dlouhodobě ( 1 rok v kuse) takže probiotika k tomu taky tak. Dávala jsem Nutrolin B sirup a vyhovoval, jen teda docela za něj pálka při dlouhodobém užívání. Ke konci jsem přešla na podstatně levnější a skladnější laktobacílky a taky v pohodě. Nyní už atb konečně nemusí
a laktobacílky už jen tak dojedu na kompletní obnovení té fauny ve střevě a finito a s nima ![]()
Ellhana píše:
Martin bral atb dlouhodobě ( 1 rok v kuse) takže probiotika k tomu taky tak. Dávala jsem Nutrolin B sirup a vyhovoval, jen teda docela za něj pálka při dlouhodobém užívání. Ke konci jsem přešla na podstatně levnější a skladnější laktobacílky a taky v pohodě. Nyní už atb konečně nemusía laktobacílky už jen tak dojedu na kompletní obnovení té fauny ve střevě a finito a s nima
teda chudáček malej,tak dlouho brát atb,to ty střeva musely být totálně vyšisovaný…hlavně ať už jste zdraví !!!!
My dáváme Nutrolin B.jsem s ním spokojená. Náhradní doktorka mi ted doporučovala nějaký Biopron,ale cena asi 200kč
,takže jsem opět vzala Nutrolin (stál myslím 80kč),který mi vždy dopročuje i naše doktorka.
Ale obecně,prý ty probiotika mají největší efekt,až po dobrání ATB,aby tu floru upravily. ATB maj větší sílu a zničí je
.Ale já stejně dávám i v průběhu nemoci.
Hezký den všem.
Můžete prosím doporučit probiotika? Která vám vyhovují? A je dobré je střídat? Díky za názory. ![]()