Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
obě moje děti mají antibiotika - dceři je 5let a synovi 18m. Chtěla jsem se zeptat, jestli jim kupovat ještě nějaká probio nebo prebio.. Každý den mají jogurty s živou kulturou, mléčné výrobky, ovoce..
Syn měl ATB jednou a probiotikum jsem koupila. Namichali mi ho v lékárně a docela mu to i chutnalo ![]()
Je to lepší… Já kupuju zásadně od LR… Ty z lékárny nám absolutně nepomáhají…
@crazymisha Ty jogurty by mohly stačit. Řídila bych se stolicí, pak bych nasadila třeba Laktobacily.
Probiotika jsou „hodné bakterie“, prebiotika jsou „krmení“ pro ty hodné bakterie. takže ideálně oboje. Třeba laktobacily s inulinem. Jogurty po antibioticích obvykle nestačí a je lepší dávat nějaké bacily v tabletách. Jen bacha, musí být dostatečný odstup mezi dávkou atb a probiotiky
Prošla jsem si tu spoustu diskuzí a chci synovi (18m) koupit nějaký přípravek na imunitu. Rozhoduju se mezi Multiimunem a Multi-Sanostolem. Máte nějaké zkušenosti? A Další otázka - má smysl dávat to až teď vlastně už v průběhu zimního období, kdy je vyšší výskyt nemocí? Dcera (5let) totiž bere Ribomunyl a začíná vždy v září a končí v dubnu…
Moje mimčo má teď atb, jsou mu 4 měsíce a dr. mu k tomu ještě dala Probacin, volně prodejný v lékárně, jsou prý dost dobrý, ne ani příliš drahý a docela mu to zabralo. Navíc mají příjemnou chuť, jako po citronech.