Problametická švagrová

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14621
17.11.22 08:40

Prosím tě, už jsi sem psala mockrát, proč stále odmítáš to jediné možné řešení a to je přerušení kontaktu? Ne, fakticky nejsou nutné ani zdvořilostní návštěvy nebo pozvání na oplátku. Manžel ať si tam jezdí jak chce, ale ty s nimi nemusíš mít nic společného. Blbé je, že budou mít asi nějaký vliv na vaše děti, ale tak s tím jsi asi počítala, když sis ho brala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21388
17.11.22 08:48

@nickname271
Nenech se stavet do situaci, ktere nechces " protoze klid v rodine". Tito lide to moc dobre vi a okamzite zneuziji tve slusnosti. Pro ne je to SLABOST, ne dobra vule.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
17.11.22 08:49

Já bych se na nějaké zdvořilostní návštěvy vykašlala - Ať tam jezdí manžel, ty nemusíš. A jestli bude míst nějaké blbé kecy, tak se bráním (nemusíš být vulgární, dá se říct, že s názorem nesouhlasíš). To, že jsou z ní všichni na větvi neznamená, že i ty ji budeš ustupovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13215
17.11.22 08:53
@cernaselma píše:
No kdyby me nekdo kritizoval muj dum, jak je hnusny a na hovno, tak bych urcite nestala jak trubka. Hned bych reagovala, ze „jestli je tu neco hnusne a na hovno, tak jsi to ty a tvoje drze urazejici kecy. Takze se seber a z meho domu vypadni, kdyz se neumis chovat.“

Neni jediny duvod, proc udrzovat kontakt s takovou osobou, ktera neprinasi nic dobreho, jen zleho.

Normalne bych s ni prerusila kontakty, do meho domu by nesmela, zadne darky bych ji nedavala. At ji a rodice chodi k nim navstevovat muz. Beze me.

Nechas si zbytecne od ni s*at na hlavu.

Akorát že ten dům je i jejího manžela. Je to dost podobná situace jako že dítě patří oběma rodičům stejně a ne jen matce, i když jej porodila…
Takže si myslím, že i když je návštěva nezdvořilá, tak pokud v tomhle zakladatelka nebude ve shodě s manželem, tak smůla. On si tam své příbuzné zvát může… vlastně kohokoliv… Stejně tak ale i ona…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2655
17.11.22 08:57
@Magical-eyes píše:
Akorát že ten dům je i jejího manžela. Je to dost podobná situace jako že dítě patří oběma rodičům stejně a ne jen matce, i když jej porodila…
Takže si myslím, že i když je návštěva nezdvořilá, tak pokud v tomhle zakladatelka nebude ve shodě s manželem, tak smůla. On si tam své příbuzné zvát může… vlastně kohokoliv… Stejně tak ale i ona…

Zvát si je tam může… ale zakladatelka nemusí být v danou dobu doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13215
17.11.22 09:00
@Karinkas píše:
Zvát si je tam může… ale zakladatelka nemusí být v danou dobu doma.

A to já bych naopak asi doma chtěla být, když návštěva disponuje takovými manýry jako je prolézání skříní :think:.
Ale klidně bych si na tu samou dobu pozvala kámošku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cernaselma
17.11.22 09:02
@Magical-eyes píše:

Ano, dum je obou. Ale je otazka, zda by ta slipka jeste mela chut prijit po te, co byla svagrovou vyhozena. Myslim si, ze ne. ;) A zda by ji muz zval, kdyz by vedel, ze jeho zena s tim nesouhlasi. A i kdyby mela hrosi kuzi a prisla by, tak ja byt na miste zakladatelky, tak bych se do ni pustila, ze proc chodi do hnusneho domu na hovno, jestli se prisla omluvit, nebo jen trapne leze na navstevy nekam, kde spolumajitelkou domu neni vitana.

• Citovat
  • Upravit
34473
17.11.22 09:05

Proč si to necháš líbit? Proč ji nepošleš do háje? Proč tam jezdíš? Když si to od ní nechavas líbit, tak se nediv, že jde dál a dál. Moje svagrova je taky dáreček, ale tohle by na mě zkusila jednou a ona to moc dobře ví. A jít rozebírat pocity s tchánovci? To jako vážně? Říkáš, že její manžel je bačkora a co jsi ty, když se před ní klepes jako ratlik?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
17.11.22 09:19

Svagrovou poslat do peredele a uz tam nejezdit. Pokud prijedou k vam i se svagrovou, pozamykat skrine, pokoje a budto jit na kafe nebo si tam pozvat nejakou raznou kamosku, ktera se nebude, narozdil od vas, bat jim rict, co jako svagrova dela, kdyz proliza skrine.
Manzela bych v tom vykoupala. Kdyz to nevidi, nechce videt, at si skace, jak ona piska. Treba ho to za cas prestane bavit az zjisti, ze s tebou netravi uz zadny cas a rozvod je na spadnuti.
Co na to tvoji rodice? Kdyz jsou na navsteve vsichni pospolu? Bylo by fajn, kdyby se za tebe aspon oni postavili a rekli neco svagrove. Oni se navzajem mit radi nemusi. Casto se rodiny predhaneji, kdo je lepsi rodic, kdyz jsou spolecne, snazi se vypadat lip. :) Tak pokud jsou spolecne navstevy v poklidu, tak bych zvala vsechny dokupy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1792
17.11.22 09:21

Též nechápu, proč ji nepošleš do háje.
Když tvůj manžel nemá koule na to, aby on bouchnul do stolu a řekl takhle teda ne. Tak musíš ty.
Já ti nevím, proč si lidi nechávají toho tolik líbit. Ať je to rodina nebo ne. Přece se ke člověku nebudou chovat jako k onuci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.11.22 09:25

Tak ja si prosla necim dost podobnym, akorat tchan v te dobe nezil, takze sikana od svagrove, ktera mela stejny hnusny kecy a tchyne co ji branila. Drzela jsem hubu a krok. No a pak se sesypala po jednom z mnoha vystupu, kdy jsem mlcela a manzel soupal nohama, doma. Zacala jsem chodit k pdycholozce, chtela se odstehovat a vahala zda setrvat v manzelstvi s nekym kdo me neochranil a nechal talhle psychicky vydeptat. To nakoplo manzela a pak i me. Tvrde jsme se vymezili, reagovali ihned na pomluvy svagrove a nebali se rict vlastni nazor. Tchyne nejakou dobu snazila tajne manzelovi “domlouvať”, ze nemuzem byt tak zly, ale nehla s nama, svagrova nakonec pochopila, ze TAKHLE NE. Ale omluva ci sebereflexe se nekonala… Jen se nam zacla vyhybat, pomlouvala nas vsude… Ale my meli svuj klid :). Nakonec jsme se rozvedli, ale to uz byl jiny pripad…

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
17.11.22 10:28

No tak ty vztahy utni. Opravdu ji nemusíte zvát domů, za prarodiči se sestroumůže s dětmi jezdit tvůj muž a ty si mezi tím můžeš udělat doma pohodu.

Ano, můžeš s vymezit hranice a měla bys to udělat a měl by se to učit i tvůj muž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
17.11.22 10:29

Jste nebo spis to napíšu jen k tobe, strašně měkká až marná.

Já si neumím predstavit, že bych jako svepravna dospela, vdaná baba, měla fungovat dle nocích narizenich - např. Komu mám koupit dárky a že musím a další perly, které zmiňujes.

A taky tě chápu, jak ti vadí manželovo chování, které není schopen/ochoten změnit. Proto si asi budeš muset připustit, že pravdu měla tchyně když říkala, že v tom doma spolu šťastní nebudete - takto fakt ne. A defacto za váš pomalý ale v budoucnu zřejmě nevyhnutelný rozpad vašeho vztahu kupodivu nemůže ani tchyne, ani svagrova, ale tvůj muz; někteří jedinci prostě nejsou vhodní pro to být těmi správnými partnery, manželi, nikdy nedospeli, jsou to stále děti svých rodicu a nikdy se nebudou chovat jako spravni manzele a otcové svých nových rodin.

Pokud si nechceš úplně zkazit život, promluv si jasne a rázně s manželem, co se ti na něm nelíbí a na jeho chování a buď dá přednost životu s tebou anebo s rodiči a sestrou. Tahle přeci nechces žít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2762
18.11.22 07:33

Nevím jestli jsi dostatečně silná, ale pokud se s manželem shodneme a spojité, tak to dáte. Ja jsem taková bojovnice, ale uz klidná. Kdo zachová klid, ma moralni převahu. Dřív jsem křičela. Ted uz používám krasny český jazyk. Neverila bys, jak tihle lidi reaguji na konfrontaci. Klidnou konfrontaci. Připrav se na nevěřícně zirani a pak na demonstrativni odchod nebo letící predmet, pripadne děsný řev. Ale ty musíš zůstat v klidu.
Až zase něco placene, tak tu větu zopakuj a rekni, víš vůbec jak arogantně zní co jsi řekla? A čekej co ona na to. Nebo celou dobu mluvíš o negativních věcech, jsi nešťastná? Řekni mi radši z čeho jsi v minulém týdnu měla největší radost. (Zeptala bych se pak i tchyne a tchana, bavit se o pozitivních věcech)
Až do toho asi vstoupí tchyne a uz bych provedla takove shrnutí, že se tady už několik let opravdu snažíš udržet vztahy, ale že se s mužem obávat že ti to způsobem je to neudrzitelne. Ze její výpady nebudete tolerovat a v případě že se její chování nezmění a výpady budou pokračovat, tak kontakt omezite. Tak ať o tom přemýšlejí. U toho musíte být všichni přítomni.
A pak bych tomu ještě dala tam po měsíci šanci, ted teda tak o vánocích a pak by se vidělo. Se svagrovou se milovat nebudete, ale aspon se můžete tiše respektovat. Tchyne může jezdit k vám sama a tvůj muž si může jezdit kam chce. Doma bych ji teda nechtěla a muž by to u mě respektoval v této situaci.
Ale přerušení vztahu by mělo předcházet varování co se stane, když se nic nezmění. A pak hrozbu dodržet. Jinak tě budou terorizovat do smrti nebo do rozvodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
18.11.22 08:26

@K. Rocánková souhlasím.
Zakladatelko, vulgaritou a pokusem byt drsná a vrátit ji to stejným způsobem, nejspíš narazis. Podle popisu jsi až moc slušná a tento typ lidi umí mnohem lépe ahlavme rychle reagovat, takže tam moc šanci nevidím. Ne tomhle poli nejspíš vyhraje.
Takže - “ale marcelko, ten dům je perfektni, zahrada bozi a my si tady už teď žijeme jako v ráji, tvůj bracha je nejlepsi chlap na světě. To je skoda, ze ty to doma nemáš.”

“Něco té trápí, ze mas zase tak špatnou náladu? Pojď, utekla jsem supr koláč, cukr je dobrý na nervy.”

“Pořad jsi taaaak nešťastná, muzu ti nějak pomoct.”

“Ale broučku, tak to přece není, to se ti jenom zdaaaaa”

A schválně bych to prehanela, najdi něco, čím ji proste umlcis.
Zkus se tím bavit, ne trápit. Ona opravdu není šťastná a proste chce otrávit okolí. Jestli ti ji není lito, tak se tomu proste smej.
O tématech, které nejsou pro mne osobní (tloustnutí sousedů, homosexualita,…) bych se s ni vůbec nebavila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová