Problametická švagrová

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
18.11.22 12:18

Zakladatelko, pokračováním vedení současných vztahů dojdes buď k rozvodu nebo do Bohnic.

V prve radě si uvědom, že tchanovci nezmění svůj vztah ke svým dětem (to ale víš) a za druhé děti (tvuj manžel a svagrova) vztah k sobě, k rodičům také nezmění (max. možná tvuj manžel, ale bude to hodně náročná práce).

Také si uvědom, ze ať uděláš cokoliv, bude to v očích dane rodiny vždy špatně, VŽDY. Nemáš šanci z takového vztahu (v rámci rodiny) vyjít dobře. Takže z tohoto bych vycházela. Ukončila bych jakékoliv udržování vztahů “na sílu”, tj. bez vycitek a pocitu viny bych se naučila říkat “NE”, když danou situaci opravdu nechci. Jen je potřeba vzít v úvahu, ze je to proces, kdy druhá strana (dost často) nasadí vyšší kalibr manipulace - různé citové vydírání, útok na sociální schopnosti či naznačovalo, ze jsi sobecka apod. Toho se nesníš leknout a musíš vydržet a jet stále v rezimu “ne”. Nesníš vysvětlovat proč to nechceš, nesníš s nimi začít diskutovat - oni jsou zdatnejsi v argumentech, kterými by tě zatlačili do kouta.

Nejlepší však bude přerušit kontakty. Já na tom byla podobně, i když to nebylo až tak hrozne. Svagrova měla vždy pravdu, a když ji náhodou nemela, platil bod číslo jedna. :roll: Nyní mám s tchany vztah rozumný, mluvím o obecných tématech, to stejne se švagrovou (celkové vzali malinko zpátečku vůči mě). Manžel tedy svou sestru v současné době nesnáší, nesnáší její děti. Naše děti však neteř mají rádi, synovce sice s rezervou, ale … Ale pokud by pokračovali v chování vůči mě stejným způsobem jako dříve, nesetkavala bych se s nimi, jako jsem to již jednou udělala.

• Citovat
  • Upravit
1118
18.11.22 14:29

Dobré je si uvědomit, že nezměníme chování jiných lidí. Můžeme se změnit jenom my sami.

Mám pocit, že máš vlastně ze švagrové podvědomě strach. První věc, kterou potřebuješ zvládnout a máš výhodu v tom, že švagrová bude podobně stará jako ty, takže nemusíš mít morální zábrany v tom, že jednáš se starší osobou, je to se za sebe umět asertivně postavit.

Za druhé, nastav si mysl tak, aby tě její řeči a činy neurážely a neštvaly. Prostě když na tebe ten jed narazí, tak musí stéct a nesmí tebou projít a dostat se „do srdce“. Pak tě to nijak citově nezasáhne,

A za třetí. Nemusíš dělat nic, co je ti nepříjemné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
27.11.22 20:14

Tak z toho co si napsala to nějak nedává smysl jsi rodinný typ fajn ale tchýně, tchán, švagrová nejsou tvá rodina.
Tvoje rodina je to co máš doma a pokud jsou ti lidi opravdu takový tak proč si je ve svém životě držíš?
Vždyť jediný kdo je z toho nešťastný jsi ty sama.
Není tvoje povinnost k nim chodit nebo se s nimi stýkat. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová