Problém s čištěním zubů

Anonymní
2.9.21 15:22

Problém s čištěním zubů

Dobrý den,
začínám být zoufalá z čištění zubů dvouleté dcery. Nikdy nebyla nějak extra čistící, ale zvládaly jsme, teď je po prodělané stomatitidě a při pohledu na kartáček nastává hysterický řev kdy sotva popadá dech. Zkoušeli jsme vše možné i nemožné, má nový kartáček, pastu. Každé čištění je záležitostí třičtvrtě hodiny,, přemlouvání'', která stejně skončí přidržením a alespoň malým vyčištěním za řevu na celou vesnici. Napadá ještě vyzkoušet koupit sonický kartáček, protože jí baví šudlat se v puse mým (nepoužívaným) obličejovým čističem na baterky. Samozřejmě jen dočasně k překlenutí tohohle blbého období a pak se vrátit k manuálnímu čištění nebo střídat to. Máte případně ještě nějaké typy jak přestat bojovat a čistit zuby v poklidu? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37131
2.9.21 15:24

Kup ten elektrický, k některým je i aplikace do mobilu na čištění zubů, dětem se to líbí :) klidně ho nech na delší dobu, vždyť tím ničemu neublížíš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
2.9.21 15:25

My jsme synovi koupili elektrický. Pro dospělé vhodný není, dětem prý neuškodí, to jsou slova našeho zubaře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.9.21 15:31

@Kriss Tina
A jaký je prosím rozdíl mezi elektrickým a sonickým?

• Citovat
  • Upravit
37131
2.9.21 15:35
@Anonymní píše:
@Kriss Tina
A jaký je prosím rozdíl mezi elektrickým a sonickým?
Žádný, sonický kartáček je elektrický. Ještě mají rotační, ale ty nejsou tak šetrné, sonický je lepší.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.9.21 15:38

@Kriss Tina Já uvažovala nad tím Phillips sonicare

• Citovat
  • Upravit
1540
2.9.21 16:37

Po stomatitide jsme se vratili k silikonovemu kartacku na prst a po 14 dnech to bylo k tomu, ze jsme se vratili ke klasickemu kartacku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.9.21 18:09

@fíkofka I ten jsem zkoušela, bez úspěchu :(

• Citovat
  • Upravit
1540
2.9.21 18:36
@Anonymní píše:
@fíkofka I ten jsem zkoušela, bez úspěchu :(

Tak bych to nechala třeba na týden prostě být :nevim: Naše malá měla afty a opary snad až v žaludku. Bylo to příšerný, já sama na opary taky trpím, tak si dokážu představit, jak jí kartáček děsí. Dcera teda prakticky nejí sladké, pokud nepočítám ovoce a pije převážne vodu, tak si myslím, že se to týden nepos…
Ještě u nás dost dobře funguje to, že si čistí zuby sama (jasněže je nevyčistí, ale je ochotná si strčit kartáček do pusy) a já pak dočistím (zezačátku jsem fakt jen přejela po zoubkách a postupně pomalu přidávala + u nás je výhoda, že jí chutná pasta (Elmex pro děti) a zabírá písnička od Karol a Quido - Pan doktor zub. My jsme kvůli stomatitidě odkládaly po konzultaci i zubařku, protože absolutně odmítala i jíst (i když už měla pusu zahojenou) natož otevřít pusu aby se někdo jen kouknul a nedejbože ji tam sahal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
5.9.21 12:19

Dítě si polož a zakloň mu hlavu a zuby jí čisti jakoby zezadu. Je to snesitelné i pro hodně problémové děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.9.21 21:26

@Zephyre Jako že budu jakoby za ní?

• Citovat
  • Upravit
Učikači
22.9.21 22:54

Motivace k cisteni zoubku

Dobrý den,

na mém instagramu tipy_od_mamy mam vice jak 10 tipu na motivaci k cisteni, treba vam neco zabere. Plus budu pridavat tipy na profily zubaru na IG a FB. U dvoulete by mohl zabrat sonicky kartacek Bob a Bobek, vrni sviti a ruzne appky. Preji hodne stesti, at se to brzy zlomi. ;)

• Citovat
  • Upravit
LP4
1356
25.4.22 09:05

Čištění zubů - dásní

Ahoj, mam 3mesicni mimco. A nasla jsem nejaky silikonovy kartacek na prst nebo i malicky plastovy a na nekterem je uvedeno 0m+. Tak to mam koupit a cistit mu tim dasne kdzy nema zuby? Nebo az mu vyroste prvni tak mu cistit jen ten jeden? Kdy mam prosim shanet zubare? Dekuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
25.4.22 09:16

@LP4 můžeš klidně koupit a začít už teď, aspoň si mimco zvykne na ten proces a nebudeš s čištěním pak tolik bojovat. K zubaři se prvně chodí kolem roku- roku a půl, když už mají nějaké zuby. Kdy shánět těžko říct, záleží jak je to u vás se zubarema, někdy stačí zavolat a řeknou, že vás berou, někdy je nával a sehnat zubaře je oříšek, asi bych začla optáním se u tvého zubaře, jestli dítě vezme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
25.4.22 09:20
@LP4 píše:
Ahoj, mam 3mesicni mimco. A nasla jsem nejaky silikonovy kartacek na prst nebo i malicky plastovy a na nekterem je uvedeno 0m+. Tak to mam koupit a cistit mu tim dasne kdzy nema zuby? Nebo az mu vyroste prvni tak mu cistit jen ten jeden? Kdy mam prosim shanet zubare? Dekuji.

První zub začni čistit klasický dětským kartáčkem. Silikonem nic nevycistis.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.