4letý je hubatý, neposlouchá

6423
6.3.13 18:18

Problém s dítkem

Zdravím maminky :mavam:
Jdu si pro radu, mám problémy s klukem, v lednu mu byli 4 roky a nevím co s ním, Má teď období že je hubatý, odmlouvá, drzý, neposlouchá, dělá si po svém a už nevím co s ním, je jako puberťák, Máte to doma taky? Jsem doma na mateřské, mám ještě holku, v červnu ji budou 2 roky tak sem měla malého doma a do školky jde poprvé v září i dětská doktorka mi poradila až v září dát nebo on je i dost citlivej a já sem doma ale teda teď má období že mi tečou nervy z něj a dala sem mu už i na zadek ale to nemá smysl, snažím se sním mluvit ale prostě je drzý :cert:
Jak to řešíte tuhle situaci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
6.3.13 18:23

Období vzdoru? Postihlo vás teda trochu později než je průměr, ale jediné co jde je přežít a nezabít :jazyk:
Být důsledná, pokud už vydám nějaký příkaz, tak ho musí splnit (tudíž si hodně dobře rozmyslet, co mu řeknu, abych pak netrvala na plnění nepodstatných blbin). Výsledky nejsou okamžité a trvá měsíce, než uvidíš nějaký posun k lepšímu. Je to jak jsi sama odhadla taková první puberta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6423
6.3.13 18:27

@Gladys rozumím,taky on je o něco pomalejší ve výjovi, byl malinkej a doktorka mi to řekla, že je prostě línejší a pohodlnější a má vše posunuté i s plínama mu dlouho travlo než byl bez plenek a teda te´d je to očistec s níma do toho ještě holce rostou zuby ale vystihla si to přežít a nezabít :lol:
díky za radu, snad to přežiju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
6.3.13 18:41

Znám to taky, akorát, že já mám holku. Loni to bylo horší..to se jen vztekala, povalovala se po zemi, hulákala, jak když jí na nože berou, dělala naschvály, všechno, co jsem chtěla udělala obráceně, odpovědi tipu „nebudu ti to jíst, nebudu se na Tebe koukat, nebudu Tě poslouchat, nebudu zdravit, budu po sobě cintat jídlo“ a dalších milion vzdorů se opakovalo několikrát do týdne. Čím víc jsem jí dávala najevo, že se mi to nelíbí, tím víc byla v opozici. Mám tedy jinou taktiku…lehne k zemi, koukám na ní nechápavým pohledem a nemluvím. Ona to ještě chvíli na mě zkouší a pak toho nechá. Rady druhých jsou sice dobré, ale Ty si stejně budeš muset vypozorovat, co na něj platí. A přeju pevné nervy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1104
6.3.13 18:42

Uklidním tě máme to taky v dubnu budou čtyři on už to má dlouho. Ale ted je to taky děs na všechno mě řekne ne, nechci, nebudu. Pořád se dohaduje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6391
6.3.13 18:51

Tak nam koncem budou 2 roky, a mame tohle obdobi uz nyni, neposloucha, vzteka se, dela porad to co nema i pres to ze dostane apod…Nebooj to prejde.Ja si to rikam porad ted

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6423
6.3.13 18:53

@klafina123 ty jo jakobys psala o mém klukovi :lol: Nebudu uklízet, nebudu spát, nechi tě no děs :roll:

@lynč taky veselý :lol:
Holyk já sem tak ráda že nejsem v tom sama, se mi ulevilo a holyk tak vám taky přeju pevné nervy ať to s nimi vydržíme :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
6.3.13 18:59
@mamina25 píše:
@klafina123 ty jo jakobys psala o mém klukovi :lol: Nebudu uklízet, nebudu spát, nechi tě no děs :roll:@lynč taky veselý :lol:
Holyk já sem tak ráda že nejsem v tom sama, se mi ulevilo a holyk tak vám taky přeju pevné nervy ať to s nimi vydržíme :potlesk:

A víš co mi na ní taky zabralo? Nahrála jsem jí (4 roky) na video na foťáku-byl po ruce- a pak, když byla v klidu, jsem jí to pustila. Jako jen tak mimochodem. Koukala na sebe a řekla „to není hezký mami“. Řekla jsem že není. Ted po roce je to už spíš minimálně. Ale já když pozoruju holčičky na ulici, tak mi přijde, že to kničení dělaj snad skoro všechny. A nebo to jsou pak takové ty drsňandy, takové spíš klučičí povahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6423
6.3.13 19:12

@klafina123 fakt? ty jo když si vzpomenu anbeo budud mít po roce foťák tak ho taky nahraju a on mi te´d začal zlobit i venku, jak jsme byli ve mestě tak zlobil jako čert, pořád neposlouchal a v drogeriri mi dělal scény, chtěl si odnést košík no mazec :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
6.3.13 19:44

@Jaja87 a co delas, aby si nezesilela?:-)) ja uz jsem z toho nasho fakt na prasky a prarodice nemame, ktery by byli ochotni hlidat. Uz jsem si rikala, ze si zaplatim chuvu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10378
6.3.13 20:06

Taky to teď máme doma. Mladýmu jsou 3 a půl. Nechci, neudělám, neumím, neslyším, nech mě být… :cert:
Snažím se staát si za svým, ale občas teda vybuchnu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6391
6.3.13 20:13

@Timea81 No jako zatim to neni nejaky extrem, ze se to da vydrzet, ale obcas i vybouchnu jak certik…No nedelam tak nejak nic, kdyz syn neco udela napred ho okriknu a kdyz to nepomuze zkousim to znova a kdyz porad nic tak dostane na zadek nebo pres ruku, no pak trucuje porve si chvili. A pak toho necha a je hodny a nebo nenecha toho a zkousi neco jinyho, a delam to same, okriknu, pak dostane!!!Obcas ho odvedu do pokoje aby se vyrval, napr..jako dneska…To jsem z neho byla na nervy, co on delal vubec jsem ho nepoznavala, a rikala jsem si ze mi ho pres noc nekdo vymenil.. :zed: :zed: Hruuza, jak zly sen…Porad neco delal, zkousel a nepomohlo ani okriknuti, ani pres zadek/ruku, proste nic..Ale on uz byl od rana dneska nejaky uknourany, protivny, hnusny..Tak snad zitra to bude ok..
Jinak nasi mi pomahaji obcas si ho vemou na vikend ze soboty na nedeli na noc a nekdy i ve vsedni den si ho na dve hodky vemou abych si odpocala a v klidu treba pokecala s kamoskou..A mamka mi rika ze bude jeste hur, si rikam ze hur snad uz byt nemuze, ale asi muze no, az bude vetsi takto zase treba bude si vymyslet, ze nechce to a to na sebe apod..No jsem zvedava jak se nas chlapecek jeste projevi, zatim mame obdobi vzdoru no… :zed: Snad to bude ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
6.3.13 20:35
@mamina25 píše:
@klafina123 fakt? ty jo když si vzpomenu anbeo budud mít po roce foťák tak ho taky nahraju a on mi te´d začal zlobit i venku, jak jsme byli ve mestě tak zlobil jako čert, pořád neposlouchal a v drogeriri mi dělal scény, chtěl si odnést košík no mazec :roll:

Kdybych chtěla, myslím, že bych z negací dcery mohla napsat román. Bylo toho tolik :roll: Jednou se mi svlíkla na hřišti, kvůli tomu, že už jsem chtěla jít domů a odmítala se oblíct. Zkusila jsem to 2× důrazně zopakovat. jenže ona, když se zabejčí…a dostane takový vzdorovitý pohled. Řekla jsem jí a snažila jsem se, aby to ode mě vyznělo hodně klidně..„tak půjdeš hold nahá no“ a pomalu jsem začala odcházet. Byla oblečená rychlostí blesku. V krámě..běžné scény „já to chcíííí“ a já „tak chtěj a pak mě dožeň“..hosající vzteklina skákala vedle mě, protože nechtěla nikde zůstat sama. Doma..„mami? nebudu Ti to jíst, to máš za to, když mi nechceš dát dobrotu!“ Já…" tak nejez" a talíř putoval na zem, kde už čekal pes. „Mami, už nikdy nebudu spát a když mě budeš nutit, budu křičet a na Tebe přijde pán(soused)“ Já…„tak nespi, ale já už jdu“ a zhasla jsem a vyčkávala v posteli co bude..taky šla do postele… Vždycky mě prostě zabral můj klid a odpovědi, že je mi to jako jedno. Nebo někdy dělám, že před ní zavřu oči, aby viděla, že se na její výlevy nedívám. Točí to pro změnu jí. Někdy mi přijde, že je to boj..kdo z koho… Ale mám vyzkoušeno, že násilím je to ještě horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.3.13 20:42

Taky máme držkovací a odmlouvací obdobý a já doufám že to přejde hodně brzy a snad to oba přežijeme. Už jsme si podobným obdobým prošly zhruba v roce a půl tohle je horší jen o to že už mluvý a je mu rozumět takže vím co říká, tenkrát si to mumlal pod fousy tak mě to držkování ani tolik netočilo. také mu budou 4 v červenci ahoj Ivana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.11.13 19:50

Prosím o radu, neposlouchá

Ahoj, nevím si se synem rady - má 4,5 roku a neposlechne. Na zadek, zákaz pohádek, čtení, beru hračky, nic nepomáhá. Nejhorší je, že mu řeknu, že musí jít se mnou či na konci cesty zastavit, kdyby vyletělo auto a on přeletí silnici - tedy ne hlavní, to jsou takové ty vesnické silničky v ulicích. A tvrdí, že tam nic nejelo. Mám roční dcerku v kočárku, takže ho nemůžu vést za ruku a nestíhám mu, on prostě i po 2sportovních kroužcích za den nemůže jít normálně a lítá. Mám hrůzu, že vletí pod auto, dělá si z toho jen srandu. Jiné děti ze školky jsou vedle maminek a on je pořád někde vlezený, nebo někam lítá. Neposlechne. Asi budu muset začít pro něj jezdit autem. Doma mu řeknu neskákej na gauči, skáče znovu, dostane nazadek, řve a vzteká se a za minutu to udělá znovu. Neporadíte?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML