Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nevím učit dítě ať jde a oplatí to je teda pěkná hovadina, ty by si mu měla právě vysvětlit, že se to nedělá…když ho budeš učit oplácet tak až jednou vyroste střelí facku svý manželce za neslanou polívku ( hodně nadneseně ) promluvila bych si o tom s mámou toho chlapečka a pokud by to neustalo snažila bych se s nimi nevídat
@ikyki no já jsem ho právě do dneška učila, že né, že se to nedělá, nasilí nesnáším, sama jsem jako dítě agresi zažila a mám následky do dnes. Ale dneska už jsem to právě nevydržela, nezvládla a ještě teď mi to leží v hlavě. Malý samo nešel a neudělal nic. Má přísnou výchovu, tohle nesmíš tohle né a tohle už vůbec. ALE jsou to věci které se nedělají a nesmí, jinak má velký prostor v tom co chce, od oblečení, přes vhodné hračky, přes to, co chce na jídlo… cokoli, i když je malinký, hodně se ho snažím do všeho zapojovat. A mazlení a pohlazení a smích je u nás na denním pořádku a ve velké míře. Což si myslím, že je dobře - dle mě
No.. my máme dvojčata..kluci jsou dost živí a když se něco jednomu nelíbí tak se i koušou, a tohle já teda nevím jak odnaučit..říkala jsem to doktorce a ta mi řekla, že prostě z toho musí vyrůst..a o tom mlácení, my máme jedno dítě klidné, hodné, nevzteká se, a druhýho draka, kterýho je všude plno, takže jak píšeš, že jsou děti nevychované, tak já bych to netvrdila, protože to u nás by to znamenalo, že jednoho vychováváme a druhýho ne..což není pravda.. prostě některý dítě má takovou povahu, že se brání a mlátí a podobně..a jiné zase raději ustoupí
asi bude lepší se s nima nevídat..jinak ti asi neporadím.. já jsem docela alergická na to, když někdo řekne, že jsou některé děti nevychované, protože to vidím doma, že toho našeho dráčka vychovat k tomu aby byl jinej než jakej je..to bych ho musela leda mlátit jak žito a taková matka fakt nejsem.. ![]()
@Anonymní píše:
@ikyki no já jsem ho právě do dneška učila, že né, že se to nedělá, nasilí nesnáším, sama jsem jako dítě agresi zažila a mám následky do dnes. Ale dneska už jsem to právě nevydržela, nezvládla a ještě teď mi to leží v hlavě. Malý samo nešel a neudělal nic. Má přísnou výchovu, tohle nesmíš tohle né a tohle už vůbec. ALE jsou to věci které se nedělají a nesmí, jinak má velký prostor v tom co chce, od oblečení, přes vhodné hračky, přes to, co chce na jídlo… cokoli, i když je malinký, hodně se ho snažím do všeho zapojovat. A mazlení a pohlazení a smích je u nás na denním pořádku a ve velké míře. Což si myslím, že je dobře - dle mě
Pochopím, že ti ujely nervy ale kousnout své dítě aby vědělo jak to bolí to mi nepřijde jako přísná výchova ale výchova kterou nezvládáš
Já tak na podzim plácla cizí holčičku (jako mě známou, ale myslím tím, že ne moji) po zadku.
Pořád mým dětem dělala naschvály, házela po nich i po mě kamínky.
Reakce její maminky jen byla, „nedělej to“ (s přízvukem ťuťuňuťu), nikoliv přísně.
Nejsem pro „výchovu“ cizích dětí, ale ani nemíním vyklidit pole, aby ke konfliktům nedocházelo. Proč by mé děti měly být zavřené doma, jen kvůli cizímu nevychovanému.
@ikyki píše:
Pochopím, že ti ujely nervy ale kousnout své dítě aby vědělo jak to bolí to mi nepřijde jako přísná výchova ale výchova kterou nezvládáš
no tak s tímto nesouhlasím
Dřív kousal několikrát za den a každého a dneska kousne jen vyjimečně a pokud mu někdo vezme po 50 co má on v ruce
@danik tak ty to máš takhle…já bych prostě nešla a nešvihla cizí dítě, to bych spíš švihla tý mamince
@Anonymní píše:
no tak s tímto nesouhlasímDřív kousal několikrát za den a každého a dneska kousne jen vyjimečně a pokud mu někdo vezme po 50 co má on v ruce
Hele pro mě za mě vychovávej děti jak uznáš za vhodné, od toho jsou rodiče aby vychovávali podle svého přesvědčení…já bych takhle nevychovávala ![]()
@ikyki já její mamince řekla několikrát, co to má ta její dnes za náladu a že dělat to moje děti, že by dostaly minimálně přes ručičku (její holčička měla 3roky),a ona na to, že nedělá nic tak hrozného, že to jsou jen malé oblázky a že ona bitím nevychovává.
Bylo to spíš symbolické plácnutí, aby se malá i maminka lehce zarazily (přes kalhoty to nemohla ani cítit).
Bohužel její holčičku za nevychovanou považují veškeré maminky z okolí:-(
@danik Tak to je pak něco jiného když je to takový malý smrádek, já bych se sebrala a odešla bych někam jinám, nesnesla bych pak, že jsem to nezvládla a praštila cizí dítě…
Za mne bych svého syna rozhodně neučila aby se pral a neposílala ho aby někoho „pobouchal“, šla bych za tou maminkou a řekla jí ať synovi domluví, nebo tomu chlapci domluv sama. Ve školce mu pak někdo vezme hračku a on mu rovnou jednu cákne ![]()
@ikyki no on se to odnaučil, takže jsem docílila toho, že to nedělá ![]()
Reakce maminky chlapečka byla, njn když on je divoký, ano mé dítě taky, ať lítají, ať skáčou, dělají binec, hrajou si, vymýšlí blbiny, ale! Ať za hodinu nejde tisíckrát za mým děckem za účelem mu ublížit
To je přesně ono, volná výchova a haranti si dělají co chtějí, a maminky to okecávají, on je hyper, on je svůj, je to osobnost…blbost! pokud dítě není nijak nemocné, postižené tak má být vychované aby nebyla ostudat s ním někam jít.
Zakladatelko, pokud by se maminka dítka chovala stylem jakým popisuješ, už bych s ní nikam nechodila ať si synka užívá sama, nechápu proč by mé dítě mělo být otloukáno nějakým spratkem ![]()
Samozřejmě že všechny děti zkouší, kousat, vztekat se a mlátit, ale záleží na tom jak se k tomu rodič postaví. Tak prostě matka nebo otec musí milionkrát opakovat, a pokud je to pořád málo, tak potrestat. Samozřejmě záleží i na věku, neplácnu přes ruku ročáka, ale dvouleťáka klidně.
Ahoj holky, chtěla bych znát váš názor, ale píši anonymně, protože s maminkama se kterýma se to stalo tak tady chodí.
ale agresor většinou taky né, jo když mu někdo něco bere, tak kouše
ale to se ho snažím odnaučit, okřikuju, říkám nenene, plácám, už jsem ho i kousla, ať ví jak to bolí - samo že né jak on, protože malý má stisk fakt dobrý.
Moje malé zlatíčko není žádný andílek!
Ale stýkáme se různýma maminkama a jejich dětma a máme tam jednoho malého agresora a mojeho malého i další děti pořád bije a žduchá, a shazuje a podkopává nohy… už jsem přešla do postoje, že zařvu i na toho chlapečka! Což nedělám, protože nechávám, ať si každá maminka vychovává dítko sama, ale já si své dítě nenechám zmrzačit. Maminka dítka okřikne, ale teda stylem, „hm tak toho nech“. Nyní už jsem došla tak daleko, že jsem svému synovi řekla "běž a oplať mu tu facku, vrať mu ho, běž ho bouchnout!
Já jako maminka mám docela přísnou výchovu, těch nevychovaných smradů co vídám denně na ulici je moc a já tohle ze syna nechci! a tím, že jsem na syna sama a tatínek nefunguje vůbec a malý je hodně aktivní dítko, tak to ani jinak nejde. Kluci jsou předškolního věku. Díky za názory a postřehy