Násilí u dětí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2398
5.3.13 22:11

@ikyki moje děti nekousají, tak nevím, zda bych zvolila „kousací odnaučovací metodu“,ale myslím si, že občas není na škodu „nastavit zrcadlo“ i dětem. Aby poznaly důsledky svého chování…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3172
5.3.13 22:13

A já právě proto dodám, že já právě kvůli tady tomu nemám ráda setkání s maminkama..protože kdyby moje dítě někoho mlátilo a já bych měla zakročit, tak já ani nevím, co bych měla udělat, abych se zachoval správně, kdybych mu dala na zadek tak se polovina maminek na mě bude koukat, že biju dítě, kdybych mu na zadek nedala tak zase druhá polovina se bude na mě dívat, že to špatná výchova..tohle je hrozně těžký jak se správně v davu zachovat :think: pro každou maminku je právě to její dítě to nejlepší a nejvzácnější a právě proto ho každá brání..je to fakt těžký.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ikyki
5.3.13 22:13

@danik ;) ;) no snad na zrcadlo u nás nedojde…to bych asi nerada

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.3.13 22:14
@štěpánka11 píše:
Za mne bych svého syna rozhodně neučila aby se pral a neposílala ho aby někoho „pobouchal“, šla bych za tou maminkou a řekla jí ať synovi domluví, nebo tomu chlapci domluv sama. Ve školce mu pak někdo vezme hračku a on mu rovnou jednu cákne :mrgreen:

její maminka to řeší laxně a dítku jsem říkala "Martínku to se nedělá, nemůžeš Aleška bít ani žduchat, to se nedělá, hrajte si hezky, snažila jsem se je zabavit, odrážedla, kostky… nic, tohle 50× a už to fakt nejde. Maminka je fajn, ráda s ní pokecám, kluci jsou stejně staří a skončí nejspíš ve stejné školce, takže to chci řešit, protože ve školce tohle učitelka nevím no, jestli zvládne

• Citovat
  • Upravit
K.Black
5.3.13 22:14
@danik píše:
@ikyki moje děti nekousají, tak nevím, zda bych zvolila „kousací odnaučovací metodu“,ale myslím si, že občas není na škodu „nastavit zrcadlo“ i dětem. Aby poznaly důsledky svého chování…

souhlasím ;)

• Citovat
  • Upravit
2398
5.3.13 22:15

@ikyki jenže já bych pak musela sedět s dětma jen doma. Chodíme na společné hřiště před paneláky, široko daleko nic jiného není.

Já nedávno onu maminku s holčinou potkala a ta malá mi říká „Teto, já jsem po tobě a tvých dětech házela kamínky, že?“ A já ji říkám „Ano, házela, to vůbec nebylo pěkné. Ale teď už jsi hodná a víš, že se to nedělá“. A reakce její maminky byla „Ale však ona je hodná pořád“.

Být to naopak(kdyby házely mé děti),tak svým dětem řeknu „no, to bych už raději vůbec nevzpomínala, však víš, že jsme se bavily o tom, že se to nesmí“ a ne že bych dítko obhajovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ikyki
5.3.13 22:19

@danik No některé maminy se k tomu prostě staví laksně je to blbý ale nic s tím neuděláme…pak už zbývá domluvit se s více maminkama, kterým to vadí a říct společně, že pokud si nevychová dítě tak aby po ostatních neházelo kamínky, že si nepřejete aby tam chodily, prostě se to nesmí a narušuje to to k čemu to hřiště opravdu slouží…k hraní a ne ke stresu kdy se ta holka blbě trefí a zraní nějaké dítko

• Citovat
  • Upravit
1740
@Anonymní píše:
její maminka to řeší laxně a dítku jsem říkala "Martínku to se nedělá, nemůžeš Aleška bít ani žduchat, to se nedělá, hrajte si hezky, snažila jsem se je zabavit, odrážedla, kostky… nic, tohle 50× a už to fakt nejde. Maminka je fajn, ráda s ní pokecám, kluci jsou stejně staří a skončí nejspíš ve stejné školce, takže to chci řešit, protože ve školce tohle učitelka nevím no, jestli zvládne

Já bych na ní byla prostě hnusná, řekla bych jí, že ten její tvému synovi ubližuje a že se ti to nelíbí, třeba i ráznějším tónem aby viděla, že to myslíš vážně. Já bych taky nestrpěla aby mému dítěti někdo ubližoval a kdyby to dělal muj Matěj, tak by dostal na zadek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398

@Deniel ono jde hlavně o to coby rodič zareagovat… důrazně dítěti říct, že to nesmí, odvést jej jinam a snažit se jej zabavit, poslat ho omluvit se tomu druhému.
Možná to u tvého dítěte nebude mít ihned očekávaný efekt, ale ono uvidí, že udělalo něco špatně a ostatní maminy uvidí, že se mu snažít nějaké mantinely dát. Říct „to se nedělá“,ale jinak nezakročit, nechat dítě být, to asi není to nejlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.3.13 22:21

No moje dítě ač je divoké, tak už! si toho tolik nedovolí, samo zkoušel co může. Ječel vztekal se, nechala jsem ho vyvztekat, nevšímala, válel se po zemi, ječel - v obchodě, na náměstí před radnici - nechala jsem ho vyválet, samo, nic mu nehrozilo, nikde nemohl spadnout, nebylo -10, bylo relativně teplo, byl dobře oblečený, nemohl promoknout, prochladnout. Všichni na mě koukali, zkusil 2×, zjistil, že mu to neprojde, přestal to dělat po několikátém pokusu, který mu neprošel. Házel věci - dostal přes ruku a to jsem udělala, a neřešila, jestli mě někdo vidí a něco si myslí. Nechtěl chodit - fajn, když jsme šli kousek tak šel, pokud jsme šli dál, řešila jsem to kočárem, když chtěl, šel. Nyní už chodí krásně…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.3.13 22:22
@ikyki píše:
@danik No některé maminy se k tomu prostě staví laksně je to blbý ale nic s tím neuděláme…pak už zbývá domluvit se s více maminkama, kterým to vadí a říct společně, že pokud si nevychová dítě tak aby po ostatních neházelo kamínky, že si nepřejete aby tam chodily, prostě se to nesmí a narušuje to to k čemu to hřiště opravdu slouží…k hraní a ne ke stresu kdy se ta holka blbě trefí a zraní nějaké dítko

no jenže na tohle nereaguje. A děti budou chodit do stejné školky! Pochybuju, že pak se začne chovat jinak

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.3.13 22:24
@danik píše:
@Deniel ono jde hlavně o to coby rodič zareagovat… důrazně dítěti říct, že to nesmí, odvést jej jinam a snažit se jej zabavit, poslat ho omluvit se tomu druhému.
Možná to u tvého dítěte nebude mít ihned očekávaný efekt, ale ono uvidí, že udělalo něco špatně a ostatní maminy uvidí, že se mu snažít nějaké mantinely dát. Říct „to se nedělá“,ale jinak nezakročit, nechat dítě být, to asi není to nejlepší.

no pokud mé dítě ublíží - ač naschvál nebo omylem - tak se jde omluvit, pofouká, pohladí, ale mě jde co u toho cizího. Kámoška tohle u mého dítěte vidí. Ale neřeší to. Na rozmluvu nereaguje.

• Citovat
  • Upravit
2398
5.3.13 22:28

Anonymní, a vy chodíte společně do mateřského centra nebo na vzájemné návštěvy?

Pokud na návštěvy, přestala bych ji zvát a nechodila k nim s tím, že malý tam nechce, když mu kamarád ubližuje.

A v MC si zkus sednout k jiné mamince, ev. směřuj dítko k jiným dětem (půjde-li to).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3172
5.3.13 22:30

@danik no já si to můžu představit na dvou dětech..na našem klidným dítěti to vidím úplně přesně, udělal by to co bych mu řekla, omluvil se, pohladil by, bylo by mu to líto, ale na tom druhém našem drakovi, to si živě umím představit..ten by začal pištět, že nechce abych ho vedla jinam..bránil by se a kdybych mu začala něco vysvětlovat tak by to bylo pasé..a kdyby dostal na zadek, tak by se vztekal, že to nechce, ale aby udělal to co bych po něm chtělo to asi ne..ale je fakt, že doma je jinej než venku, a v takový situaci jsem ještě nebyla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.3.13 22:35
@danik píše:
Anonymní, a vy chodíte společně do mateřského centra nebo na vzájemné návštěvy?

Pokud na návštěvy, přestala bych ji zvát a nechodila k nim s tím, že malý tam nechce, když mu kamarád ubližuje.

A v MC si zkus sednout k jiné mamince, ev. směřuj dítko k jiným dětem (půjde-li to).

jsme malé město, máme malé MC jedno! malé hřiště! jedno! je nás tady mamin co se napočítá na prstech jedné ruky

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML