Násilí u dětí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2398
7.3.13 10:19
@Davdan píše:
Tyy jo jak slyším RaR tak mám pupínky po celým těle. :lol:
Jako jo, něco z toho se dá použít (ale myslím, že až na ty větší děti..), ale vadí mi to mluvení ne k člověku, ale všeobecně. „Do vody kamínky neházíme..“ atd. Se mnou takhle někdo mluvit, tak si myslím, že si ze mě snad dělá prču, že je divnej.. :oops:

Moje slova!!! RaR jsem si koupila, přečetla prvních pár listů a hodila na dno skříně a přemýšlím, že ji i prodám.
Hlavně, že se všude dočteš, že na chlapa musíš mluvit přímo, ne v náznacích, ale k dětem mám mluvit jako k 3.osobě…brrr:-(

Ale nyní mám objednanou knížku „Jak naučit děti pravidlům“ a moc se na ni těším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1740
7.3.13 10:19

Možná budu za blbce, ale co je to RaR? Google mi vyplivl program na komprimaci souborů :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
7.3.13 10:23

RaR - kniha o výchově Respektovat a být respektován.

Někdo ji chválí, mě se nelíbí. Mluvíš k dítěti jakoby k 3.osobě - Mělo by se… uklidit, umývat si ručičky, spinkat…a dítě by mělo samo od sebe jít a udělat to.Bez přímého rozkazu.

Dokonce by se nemělo ani plýtvat pochvali… oj, jak já ráda plýtvám :srdce:

Určitě se najde někdo, kdo ji přečetl celou a „jede“ podle ní, mě to nejde přes hubu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1740
7.3.13 10:24

To je krapet švihlý ne? :-D Jako že bych měla k synovi mluvit jako „Matýsek by si měl uklidit“ a tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
7.3.13 10:42

@štěpánka11 měla by jsi říct např. půjde se spínkat, v pokojíčku je nepořádek, ev. měl by se uklidit pokojíček.

A dítě podle RaR by mělo uklidit samo pokojíček a převlíct se do pyžamka.

Já tohle říct, tak se děti dál dívají na pohádku, či si hrají. Na ně platí, jde se spát, uklidťe pokojík a přijďte se převlíct… ale musím to říct tak 5× :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1740
7.3.13 10:47

To je zajímavý :lol: a mluví se k dětem podle této knížky taky normálně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
7.3.13 11:13

Já to dál nečetla, tak možná jsem to špatně pochopila a dá se mluvit na děti i normálně:-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
7.3.13 11:37

Tady jsou určo i někde nějaký diskuze, ohledně RaR (respektovat a být respektován). Jako neříkám, něco je použitelný, ale jinak celkově mi to přijde trošku divný..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
7.3.13 23:40

@Davdan Mě přijdou divný rodiče co to praktikují, mám osobní zkušenost od osoby velmi blízké - a já být dítě, tak jsem již v ranném dětství narušená možná i hospitalizovaná na psychině. Ale holt každému dle gusta.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML