Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Vzdycky kdyz mam nejakej bolestivej problem, tak chvili beru hemostop v tabletach, on docela zabere, ale ted uz leta neberu nic, sice obcas zakrvacim, treba kdyz mam mensi zapu, obcas se mi taky objevi ta boulicka o ktery pises, ale do tydne vetsinou zas sama zmizi. Zatim jsem to u lekare nikdy neresila, cekam az to bude fakt akutni, zatim se mi s tim da zit i samolecbou
Nezbavili..prášky nepomáhají, mazání taky ne..na chirurgické odstranění nemám morál - teda jako chtěla bych, ale všechno oběhat, čekačka, atd..je to nadlouho no, a já nesnáším čekání u doktoru..takže občas se mi objeví boulička, ale zase za pár dní zmizí a je klid a pak zase za čas vyleze a zase zmizí..pokud se to chir. neodstraní, tak to tam je nafurt..jen to může mít klidovou část a pak zase aktivní část, nebo to být pořád v klidu
Muj pritel mel stejny problem. Pokud si z Prahy napis a dam ti kontakt na doktora, ktery te vezme zitra…
Takže mám zkusit ty Hemostop tablety? Bouličku tam mám nastálo, už několik let. A z Prahy bohužel nejsem.
No tak já vám poradím… chirurgicky se to dá i ambulantě, Baronova ligatura, to se prostě na ten hemouš nasdí gumička a on časem upadne. Pak ještě další metody, ale ty moc nevím, různé mražení a pod. To se dělá všechno ambulantně. Pak klasická cesta v narkóze operace a nebo se můžete stydět a bát a odkládát to a dopadnout jako můj manžel, krvácelo mu to při každé stolici, neřešil to, byl anemický, nakonec byl tak unavený z anémie, že se klepal po blbým osprchování se a musel si jít lehnout, skončil v nemocnici akutně, dostal 2 transfuze, pak dělali i kolonoskopii, jestli nebude další problém ve střevech, pak mu odoperovali ty hemáky a doma byl pak ještě měsíc než se zbráboral, doplnil železo a dospal se. Pravda, samoléčil se mastičkama cca 7 let než dopadl takhle, přitom stačila včas ambulantní léčba a tohle všechno jsme si mohli ušetřit. Takže za mě stud stranou (ten doktor už viděl zadelí), odvahu, trpělivost a řešit to včas. 'Od operace má svatej klid
@Anonymní píše:
Takže mám zkusit ty Hemostop tablety? Bouličku tam mám nastálo, už několik let. A z Prahy bohužel nejsem.
Nevim jesli zabiraji kazdemu, me zabiraji vic nez ruzny Faktu masti, cipky a podobne
Mužeš zkusit cokoliv z lékárny co ti poradí..dubovou kuru na mazání, hemastop, brala jsem si léky na předpis - dextralex nebo tak nějak..a nic..jakože to nikdy nezmizí uplně..vzdy to jen splaskne, nebo nateče ![]()
@Anonymní píše:
No tak já vám poradím… chirurgicky se to dá i ambulantě, Baronova ligatura, to se prostě na ten hemouš nasdí gumička a on časem upadne. Pak ještě další metody, ale ty moc nevím, různé mražení a pod. To se dělá všechno ambulantně. Pak klasická cesta v narkóze operace a nebo se můžete stydět a bát a odkládát to a dopadnout jako můj manžel, krvácelo mu to při každé stolici, neřešil to, byl anemický, nakonec byl tak unavený z anémie, že se klepal po blbým osprchování se a musel si jít lehnout, skončil v nemocnici akutně, dostal 2 transfuze, pak dělali i kolonoskopii, jestli nebude další problém ve střevech, pak mu odoperovali ty hemáky a doma byl pak ještě měsíc než se zbráboral, doplnil železo a dospal se. Pravda, samoléčil se mastičkama cca 7 let než dopadl takhle, přitom stačila včas ambulantní léčba a tohle všechno jsme si mohli ušetřit. Takže za mě stud stranou (ten doktor už viděl zadelí), odvahu, trpělivost a řešit to včas. 'Od operace má svatej klid
no jenže to je rada, nenech to dojít daleko..jenomže pokud je to tak že to jen občas vyleze a zase zaleze..tak to nikdo chir. neodstraní..protože to ještě není ta krajní meze..nabídnou mastičky, prášky a jiné alternativy..ale pokud to pravidelně nekrvácí, tak to není na operaci..a když nic nezabírá - ( jak říkám mastičky jsem měla, prášky taky atd a nic )..ale přesto to není tak hrozné aby mi to krvácelo, tak nejsem adept na operaci..tak co pak..takže člověk má čekat než začne denně krvácet, takže to stejně musí nechat dojít do nějakého stádia, aby ho konečně operovali..
![]()
@smurfka píše:
no jenže to je rada, nenech to dojít daleko..jenomže pokud je to tak že to jen občas vyleze a zase zaleze..tak to nikdo chir. neodstraní..protože to ještě není ta krajní meze..nabídnou mastičky, prášky a jiné alternativy..ale pokud to pravidelně nekrvácí, tak to není na operaci..a když nic nezabírá - ( jak říkám mastičky jsem měla, prášky taky atd a nic )..ale přesto to není tak hrozné aby mi to krvácelo, tak nejsem adept na operaci..tak co pak..takže člověk má čekat než začne denně krvácet, takže to stejně musí nechat dojít do nějakého stádia, aby ho konečně operovali..![]()
Asi záleží na doktorovi, já byla přímo na proktologi a přístup super. Šla jsem tam v vnějším hemeroidem a po prohlídce mi zjistil i vnitřní. Hned naplánoval baronovu ligaturu a to jsem je mela malé ( ambulantně). Teď se čeká jestli se ty venku stáhnou dovnitř. Zahoď ostych a jdi ![]()
Já mám jeden vnitřní a 3 vnější. Nedělají problémy, jen tuším, že při sexu zezadu musí být nepřehlédnutelné a není mi to příjemné. Poradíte někdo, co se dělá s těmi vnějšími? Díky.
Šla jsem k proktologovi. Podstoupila jsem kolonoskopii. Ta naštěstí dopadla dobře. Dostala jsem léky. Ty docela pomáhají.
Manžel šel taky k doktorovi. Taky kolonoskopie. Taky v pořádku. Měl jeden hemoroid, který mu dost překážel, tak mu to doktor ambulantně odstranil v lokálním umrtvení. Řekl mu, aby pro jistotu nosil pár dní po výkonu dámské vložky, že to může krvácet. Nekrvácelo. Od té doby to má manžel v pohodě.
Neboj se doktora. Není to úplně příjemné vyšetření, ale hemoroidy se dají léčit a máš pak aspoň pokoj.
Děvčata, mám takový větší intimní problém. Cca před třemi lety se mi udělal hemoroid. Mám ho dodnes a občas se mi při stolici stane, že mám na toaletním papíru krev. Nikdy to ale není nic hrozného, jen to vždycky den štípe (mám to vždycky prasklé ke konečníku) a pak dobrý. Dnes jsem si ale nahmatala na protější straně konečníku fialovou bouli. Vypadá to, jako by to byla žíla. Na dotek nebolí, jen to je nepříjemné.
Chtěla bych se zeptat hlavně vás, které na hemoroidy trpěly/trpí, jak jste se jich zbavily?
Děkuji předem za odpověď!