Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, chtěla jsem se zeptat jestli někdo z vás trpí panickou úzkostnou poruchou, nebo latentní tetánii? Já mám bohužel obojí a je to pro mě dost těžké, napadlo mě, že by mi mohlo pomoct si o tom popsat s někým, kdo tím taky trpí. Budu ráda za vaše odpovědi. ![]()
Ahoj, já se potýkám jen s panickou poruchou. Ale kdyby sis chtěla popovídat, klidně napiš ![]()
Snad něco povzbudivého pro tebe - měla jsem a už jsem (téměř zcela) v pořádku
. Takže neboj, i když je ti možná mizerně, není to definitivní!
Tak to jsi mě docela uklidnila, je mi z toho všeho každý den špatně, jsem pořád smutná a chci být taková jako dřív.
Bylo mi řečeno, že to prý bez AD nezvládnu, ale já se bojím je začít brát. ![]()
Ahoj, zkusenost mam od blizkeho clena rodiny. bez AD to opravdu neslo. neni se ceho bat, muze se stat ze ti nesednou, tak vyzkousis jine. ty prasky hlavne nabihaji 6-8 tydnu, ve kterych se ten stam muze i horsit. je to nekonecne. je teda treba hodne pracovat i s psychologem a pripadne s podpurnou skupinou. drzim palce
No, nejhorší je na tom ta bezmoc, je šílené, že mám snad každý den bolesti a stavy, pořád si myslím, že jsem smrtelně nemocná a nevěřím, když mi někdo řekne, že je to „jen“ psychické.
Nemůže mi to AD zhoršit nějak úplně? Že třeba nebudu schopná už vůbec fungovat? Z toho mám strach, no, že na tom budu ještě o dost hůře. ![]()
@Minnie14 píše:
No, nejhorší je na tom ta bezmoc, je šílené, že mám snad každý den bolesti a stavy, pořád si myslím, že jsem smrtelně nemocná a nevěřím, když mi někdo řekne, že je to „jen“ psychické.Nemůže mi to AD zhoršit nějak úplně? Že třeba nebudu schopná už vůbec fungovat? Z toho mám strach, no, že na tom budu ještě o dost hůře.
Mám to samé.. dostala jsem AD - sice jsem je začala brát, ale po navýšení dávky /dle instrukcí doktorky/ mi bylo tak zle že jsem je po týdnu přestala brát. Bylo mi nezkutečně zle, doma dvouleťáka na krku, starší ve škole.. musela jsem fungovat. To se nedalo
K Dr jdu az za měsíc tak uvidím co mi na to řekne.. beru alespon nějaké silnně magnesium co mi napsala - je jen na předpis a pak jsem si našla nějakou algria /či tak podobně/ lék na „lepší náladu“ Zlepšilo se to u mě.. tak uvidím jestli se to vrátí v plné intenzitě.. to už bych do AD šla.. ale budu chtít jiné.
@Anonymní píše:
Mám to samé.. dostala jsem AD - sice jsem je začala brát, ale po navýšení dávky /dle instrukcí doktorky/ mi bylo tak zle že jsem je po týdnu přestala brát. Bylo mi nezkutečně zle, doma dvouleťáka na krku, starší ve škole.. musela jsem fungovat. To se nedaloK Dr jdu az za měsíc tak uvidím co mi na to řekne.. beru alespon nějaké silnně magnesium co mi napsala - je jen na předpis a pak jsem si našla nějakou algria /či tak podobně/ lék na „lepší náladu“ Zlepšilo se to u mě.. tak uvidím jestli se to vrátí v plné intenzitě.. to už bych do AD šla.. ale budu chtít jiné.
Tak to já ještě děti nemám, o to, to mám jednodušší, to je pravda, to tě obdivuji, já někdy nejsem schopná ani vylézt z postele, jsem pořád vyčerpaná.
No, AD se fakt děsím, můžu se zeptat jak se jmenuje to silnější magnesium? Já brala měsíc Magnosolv ale nějaké zlepšení jsem necítila.
A jak se prosím jmenuje ten lék na „dobrou náladu“? Že bych to taky vyzkoušela.
@Anonymní píše:
@Minnie14 a jaké míváš bolesti??
No, vystřídalo se toho na mě hodně, fakt si někdy připadám jak magor.. hlavně záda, na to trpím šíleně, nejvíce mě to bolí nahoře a žebra, přitom fyzioterapeutka mi po vyšetření řekla, že mám záda v pořádku, jen, že na mě vidí ten stres. Pak se mi hodně stahovali čelisti, pak samozřejmě balvan na hrudi, špatné dýchání, knedlík v krku, celková slabost, únava, chvíli mě zlobily i zuby, fakt jak nějaký magor.. je to svinstvo. ![]()
@Minnie14 ježiš to je jak já.. já ale mám záda fakt v háji a právě chodim i na fyzioterapii.. tak si rikam ze to preci nemuze být od „hlavy“ ale pak mam taky stavy úzkosti - bolení na hrudi, zaškobrtání při dýchání, slabost, motání hlavy.. no mazec!! tohle si přeci člověk nemůže jen tak vymyslet ne?? nebo já fakt nevim..
mě to začalo z nevyspání.. kluk byl fakt děsnej nespavec skoro 2 roky.. to magnesko bylo taky Mafnosolv.. a ten „lek“ se jmenuje Allergia.. najdes na netu.. přečti si to. ale nevim no jestli to bude mít dlouhodobý efekt..
@Anonymní píše:
@Minnie14 ježiš to je jak já.. já ale mám záda fakt v háji a právě chodim i na fyzioterapii.. tak si rikam ze to preci nemuze být od „hlavy“ ale pak mam taky stavy úzkosti - bolení na hrudi, zaškobrtání při dýchání, slabost, motání hlavy.. no mazec!! tohle si přeci člověk nemůže jen tak vymyslet ne?? nebo já fakt nevim..mě to začalo z nevyspání.. kluk byl fakt děsnej nespavec skoro 2 roky.. to magnesko bylo taky Mafnosolv.. a ten „lek“ se jmenuje Allergia.. najdes na netu.. přečti si to. ale nevim no jestli to bude mít dlouhodobý efekt..
Vážně? Taky je mám dost v hájí, někdy z té bolesti šílím, fyzioterapeutka mi ukazuje cviky, prý mi bude stačit více pohybu a zpevnění svalů, ale stejně mám v hlavě svoje, je to strašné.
A to motání jsem zapomněla napsat, to mám poslední dobou taky často, někdy si připadám jak opilá, pak se začnu stresovat, že omdlím a je mi hůř a hůř, nemůžu pak přemýšlet nad něčím jinačím než nad tím, že mám nějakou nemoc. Je to strašně ubíjející.. a děkuju, zkusím si to najít na netu. Chci vyzkoušet jiné varianty než AD. ![]()
@Minnie14 píše:
Vážně? Taky je mám dost v hájí, někdy z té bolesti šílím, fyzioterapeutka mi ukazuje cviky, prý mi bude stačit více pohybu a zpevnění svalů, ale stejně mám v hlavě svoje, je to strašné.A to motání jsem zapomněla napsat, to mám poslední dobou taky často, někdy si připadám jak opilá, pak se začnu stresovat, že omdlím a je mi hůř a hůř, nemůžu pak přemýšlet nad něčím jinačím než nad tím, že mám nějakou nemoc. Je to strašně ubíjející.. a děkuju, zkusím si to najít na netu. Chci vyzkoušet jiné varianty než AD.
já myslím že nejvíc mě dohání k šílenství to motání hlavy.. a to mám prý od krční páteře..
@Anonymní píše:
já myslím že nejvíc mě dohání k šílenství to motání hlavy.. a to mám prý od krční páteře..
Taky si myslím, že to budu mít od zad, měla bych se vážně pořádně pustit do toho cvičení, ale jsem pořád tak vyčerpaná.
Ty nějak na to cvičíš? A můžu se zeptat co na to všechno říká tvůj přítel/manžel? Já se bojím, že mě kvůli tomu opustí.. musí to být hrozné poslouchat to ode mě pořád dokola..