Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nemáš jenom dvě možnosti, máš možnosti si ještě promluvit s holkou a s tvojí partnerkou. Nejdřív bych s tím šla na partnerkou, spolu můžete popřemýšlet, jak situaci dál řešit. Může, ale i nemusí to nic znamenat. Každopádně bych toto, jako tvá partnerka, vědět rozhodně chtěla. Nemusíte na holku hned útočit, to chraň bůh, ale nějaká promluva s mámou by byla asi na místě.
Wow, tohle ti nezávidím. Možná bych zašla do té poradny, aby mi poradili, jak s dcerou nakládat. Pokud si chceš udržet vztah s přítelkyní, podlehnout prostě nesmíš. Možná bych se nějak citlivě svěřila i přítelkyni, ale uvidíš, co by ti na to poradil zkušený psycholog.
Zase bych velmi nerad, aby si dcerka myslela, že se na ni s mámou nějako spolčujeme. Bajím se, aby se pak nechytla nějaké blbé party. To už jsem radši, když je doma. Přeci jen je hezká a nechci ani domýšlet nějaký puberťáky.
Jinak s přítelkyní máme výtečný vztah jen má těžké období kvli práci, nějaké změny ve firmě je tam prakticky pořád někdy má i noční služby a domů chodí zničená. Nechci ji tím zatěžovat, přecijen je to můj problém. Ale už jsem si říkal, že po novém roce bude mít ve firmě klid, že bych jí to řekl. Ale jsou tu vánoce, tak aby nebylo pozdě. Bojím se abych se neprobudil a dcera vedle mě. K psychologovi se také bojím aby neřekl, že jsem nějaký úchyl nebo pedofil.
Já souhlasím s @Loll . Určitě bych to řekla partnerce a pak si v klidu popovídala dohromady i s dcerkou. Ona tě má jako mužský vzor a na druhou stranu hodně holčiček miluje své tatínky, ale tam je to „normální“. Ty jsi postaven do situace, kdy to na tebe buď zkouší a nebo je do tebe opravdu zamilovaná a ví, že nejsi její pravý otec tak že má nějakou šanci
.
Já znám rodinu, kdy maminka je s partnerem o 11 let mladším a z předchozího vztahu má 2 již dospělé děti. Jsou spolu od dceřiných cca 5,6 let. Holka se dostala do situace, kdy se rozešla kvůli jinému se stejně starým spolužákem a otčím byl zásadně proti. Se spolužákem se vídala málo a teď chodila ven pořád, skoro nebyla doma-bylo ji už před 20. Najednou se přišlo na to, že ji už otčím dlouho miluje. Pro její mámu to byla rána pod pás. No ale ustáli to a holka se s klukem asi po 4 letech rozešla.
Rekla bych to partnerce, protoze se vam taky muze stat, ze dcerka bude nastvana, ze ji nechce a muze nakecat mamine pravy opak, ze vy jste delal navrhy atd.
Podle mě si nepomůžeš. Buď to budeš trpět dál, ale počítej s tím, že pokud budeš dlouhdobě odolávat, možná se děvče naštve a půjde lhát mamince. Pak těžko říct, jak to partnerka snese a i kdyby ti uvěřila, děvče na tebe bude patrně naštvané.
Nebo ji odmítneš, případně to budeš řešit s partnerkou ty. Pak bude děvče naštvané taky.
Nepomůžeš si, dle mého. Snad jen doufat, že to děvče časem vzdá samo, ale pochybuju.. ![]()
Naprosto souhlasím s @věrka6, řekni to zavčas - nebo na tebe dcerka ušije boudu a bude jak po dcerce, tak po přítelkyni. Zhrzená, odmítnutá puberťačka je docela velké zlo.
Ja bych si prvne promluvila s „dcerou“… jasne a razne ji rekla jaky mam pocit, ze to ta nejde a ze jeji mamu milujes, pokud bude pokracovat, budete to muset resit spolecne, ale ze by jsi to rad vyresil v klidu aby si nemyslela, ze se chces s mamou „spiknout“…
Kdyby to nepomohlo, asi bych to matce rekla, preci jen jste „rodina“, jen si myslim, ze nejaky problem z toho bude urcite. Odmitnuta zenska dokaze divy, at starsi nebo mladsi ![]()
Jeste bych mozna na nejakou dobu uvazovala o pronajmu kancelare, aby jsi nemusel byt porad doma - treba se to uklidni!
@Anonymní píše:
Jinak s přítelkyní máme výtečný vztah jen má těžké období kvli práci, nějaké změny ve firmě je tam prakticky pořád někdy má i noční služby a domů chodí zničená. Nechci ji tím zatěžovat, přecijen je to můj problém. Ale už jsem si říkal, že po novém roce bude mít ve firmě klid, že bych jí to řekl. Ale jsou tu vánoce, tak aby nebylo pozdě. Bojím se abych se neprobudil a dcera vedle mě. K psychologovi se také bojím aby neřekl, že jsem nějaký úchyl nebo pedofil.
Tak v první řadě si nemyslím, že je to TVŮJ problém. Je to problém komplexně celé rodiny a s dceřinou matkou bys rozhodně měl promluvit. Nikdy nevíš, kdy holčině hrábne a vymyslí na tebe nějakou boudu. Rozhodně jít k nějakému rodinnému poradci - nejlépe všichni tři a řešit to dříve, než z toho bude obrovský problém
Ahojky…no po přečtení názorů holek není co dodat. Opravdu nejlepší cesta bude - nejprve to probrat s partnerkou a pak v klidu s dcerkou. Jinak sa možeš dočkat teho, že sa všecko obrátí proti tobě a može to úplně zničit tvůj vztah.
A při nejhorším, volila bych tu poradnu - nikdo tě nebude odsuzovat, jsou tu na to, aby ti poradili, když sám nevíš jak dál.
Pevné nervy a at to dobře dopadne. ![]()
No já osobně, bych si promluvila s holkou. Vysvětlit ji, že její mámu miluješ a ji si vychovával a máš ji rád jako svoji vlastní dceru. Být k ní milý, zkusit z ní vymámit co ji k tomu vede, že i ona může svojí matce svým chováním hodně ublížit a to přece nechce. Jste přece jenom rodina. Uvidíš, jak se k tomu postaví, jestli se naštve, tak může zničit úplně všechno, je fakt, že zhrzená ženská je šílenost
Proto bych doporučovala si ten rozhovor a možná i to svádění si nahrávat, na diktafon, tel.. to je jedno, hlavně aby jsi měl důkaz, který v případě nutnosti použít. Protože matka může a by měla v první řadě věřit dceři… Takže přeji mnoho sil a nepodlehnout
![]()
Já bych naopak jako první zkusila tu poradnu. Tam by ti měli fundovaně poradit, jak to šetrně probrat s partnerkou a jak potom na dcerku. Aby se neudělalo v rodině více zlého, než je bezpodmínečně nutné. I kdyby si mezitím dcerka něco vymyslela, už budeš krytý tím, že jsi byl kvůli tomu v poradně… Do doby, než se to „vyřeší“ bych se snažila trávit sám v přítomnosti dcery minimum času, nějak bych si to zkusila zařídit.
Co se týče těch možností…nevím na co tvoji kamarádi myslí, ale nabídnout ti možnost dceři vyhovět mi přijde až úchylné ![]()
Dobrý den, mám problém, který je pro mne citlivou záležitostí. Nevím jak ho vyřešit, proto píši sem, snad se mi dostane rozumné odpovědi. Je mi 35 let a žiji již dlouho s partnerkou, která má 17 letou dceru. Holku znám již od jejích 5 let a bere mne jako svého tatu (její pravý tatínek od holek utekl a nezná ho). Poslední půl rok mne však dcera dle mého názoru začla svádět (od doby co nastoupila na SŠ). Pracuji z domu takže jsme spolu prakticky pořád, máma hodně pracuje a není moc doma. Dcera doma chodí spoře oděna, když pracuju, tak se o mě otře tak, aby to vypadalo jako náhoda, snaží se mne všelijak provokovat. Nevím co dělat, jsem zoufalý. Snažil jsem se s ní o tom promluvit a také o vztazích ke klukům, ale prý jsem pro ni jediný a nejdůležitější a jiného že nechce a že nikoho neměla a nemá. Problém je asi i ve mě. Přeci jsem jenom chlap a dcera je krásná začala se věnovat i focení a modelingu (snažíme se ji v tom s mámou podporovat). Snažím se zachovat rozvahu a chladnou hlavu ale už nevím kudy dál. Prosím poraďtě! Kamarádi říkali že mám dvě možnosti bud ji vyhovět nebo do poradny. Nechci ale ani jedno. Děkuji