Problém s obědem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
521
20.11.12 12:29

Problém s obědem

Ahoj, chtěla bych se zeptat jestli někdo nema, nebo nemel podobnej problém jako ted já. Mám doma osmiměsíčního prcka a uz asi týden mi nechce sníst vůbec nic k obědu, ostatni jídla-jogurt, ovoce a kasicku ji naprosto v pohode, krásně otevírá pusinku. Do minulyho tydne i ten oběd snědl v pohode, ale ted mu dám prvni lzicku, on se usklibne a nechce tu pusinku ani zavřít a polknout…kdyz se mu pak snažím dat další lzicky tak pak začne brecet…zkoušela jsem všechno- domácí, kupovany, s mrkvi, bez mrkve, s masem, bez masa, ale on nechce ani to, co měl predtim oblíbeny…je jedno jestli mu to dám vlazny nebo teply, jest´i u toho pustím pohádku, měl i druhou lzicku, zkoušela jsem jestli se nechce nakrmit sám, vzala jsem na pomoc plysacka…nic nezabira…tak přemýšlím, že ted třeba tři dny místo oběda budu kojit a pak to zkusím zase…ale nevím…Zoubek mu tedka roste, ale všechno kromě oběda naprosto bez problému lzickou ji…nemáte někdo podobnou zkušenost? A třeba nějakou radu popr. nejaky nápad;) Díky;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1219
20.11.12 12:34

Moje dcera v tomto období taky obědy vůbec nechtěla, jinak všechno papala. Ale přešlo to. Trvalo to tak 2 měsíce. Teď jsou jí 2 roky a někdy si i přidá :-). Já bych ji ale nenakojila, pokud oběd nechce, aby si na to nezvykla a nechtěla pak obědy ani později :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
20.11.12 12:35

Dětem se mění chutě ze zde na den. Možná zkus dát zeleninu s masem místo k obědu třeba k večeři, třeba to zabere. A pokud ne, tak prostě dál zkoušej, jednou mu zase zachutná. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5164
20.11.12 12:42

Radu nemám, s obědem také bojuju. Dcerka má období, trvá to obvykle asi 3 týdny, kdy si z oběda nedá ani lžičku. Ani to nezkusí, takže to není tím, že by jí to nechutnalo. Obvykle jí roste zub nebo nepotřebuje tolik jídla, protože neroste. Jídlo teda nenutím, ani nedávám nic místo toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
20.11.12 12:44

To prejde vydrz. Mozna to je jen doprovodna nechut k rustu zubu. Kazdopadne bych nedelala cavyky u jidla s plysakem ci televizi, at si nevypestujete blbe jidelni navyky - u netere museli u jidla rehtat jako konicek, aby otevrela pusu, jeste v peti letech - pripadala jsem si jak u retardovanych pribuznych, i kdyz jsou vsichni jinak celkem normalni :P

• Citovat
  • Upravit
tinina
20.11.12 12:54

Ahoj, zrovna jsem vcera docetla Maleho tyrana od Prekopove a prave tam varuje predtim delat ruzne ritualy, aby dite jedlo, uvadi pripady z praxe a jeden mne teda rozsekal, skoncili tak, ze otec pred barakem na staflich s destnikem v ruce krmil dite pres mriz v okne a matka musela prihlizet lezici na skrini v nocni kosili. Jinak dite nejedlo.Kdyz nechce, nenutila bych, ale s zeleznou pravidelnosti bych trochu ohrala, kazdy den neco jineho a nabidla, pak bych nekojila, ale svacu bych asi precejen dala driv. Jinak moje zas ted bojkotuje ovoce a jogurt.Ale Prekopova radi si predstavit, ze jsi matka domorodeho kmene v Bombaji, taky nema moznost nabizet ruzne znacky

• Citovat
  • Upravit
3409
20.11.12 13:13

To je normální…ještě si tohle období zažiješ několikrát :lol: :D někdy to trvá dny někdy týdny…někdy to budou obědy někdy svačiny :nevim: děcka to tak mají :nevim: neřešila sem nenabízela ani nic jiného jen další jídlo sem dala o chvíli dříve…evidentně hlady nikdy netrpěl :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
20.11.12 13:14

A neochutnal vaše jídlo? já malému (14 měsíců) dám občas už naše trošku upravené od té doby trošku zlobí když mu uvařím jenom maso se zeleninou do toho mu lezou zuby, ale u nás zabírá reklama u té sní cokoliv :mrgreen: :mrgreen:

Příspěvek upraven 20.11.12 v 14:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
521
20.11.12 13:21

Ok tak zkusím kdyz to nesni nedávat uz nic jinyho ani mliko a svacinu dam dřív;) díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
521
20.11.12 13:22

Naše jídlo neochutnal vůbec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
20.11.12 21:37
@tinina píše:
Ahoj, zrovna jsem vcera docetla Maleho tyrana od Prekopove a prave tam varuje predtim delat ruzne ritualy, aby dite jedlo, uvadi pripady z praxe a jeden mne teda rozsekal, skoncili tak, ze otec pred barakem na staflich s destnikem v ruce krmil dite pres mriz v okne a matka musela prihlizet lezici na skrini v nocni kosili. Jinak dite nejedlo.Kdyz nechce, nenutila bych, ale s zeleznou pravidelnosti bych trochu ohrala, kazdy den neco jineho a nabidla, pak bych nekojila, ale svacu bych asi precejen dala driv. Jinak moje zas ted bojkotuje ovoce a jogurt.Ale Prekopova radi si predstavit, ze jsi matka domorodeho kmene v Bombaji, taky nema moznost nabizet ruzne znacky

Teda ono to k smíchu vůbec není, ale ja se tak nasmala… :lol: :potlesk: :palec:

• Citovat
  • Upravit
1257
21.11.12 00:01

My doma měli nedávno úplně to samé. Odmítal všecko doma udělané, kupoavné, takový druh makový…a zlepšilo se to až teď..cca. po třech týdnech.. Vždycky snědl pár lžiček a já mu to pořád nabízela třeba později..většinou mi aspoň půlku toho snědl po lžičkách…nezbývá nic jen trpělivost :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
21.11.12 00:18
@tinina píše:
Ahoj, zrovna jsem vcera docetla Maleho tyrana od Prekopove a prave tam varuje predtim delat ruzne ritualy, aby dite jedlo, uvadi pripady z praxe a jeden mne teda rozsekal, skoncili tak, ze otec pred barakem na staflich s destnikem v ruce krmil dite pres mriz v okne a matka musela prihlizet lezici na skrini v nocni kosili. Jinak dite nejedlo.Kdyz nechce, nenutila bych, ale s zeleznou pravidelnosti bych trochu ohrala, kazdy den neco jineho a nabidla, pak bych nekojila, ale svacu bych asi precejen dala driv. Jinak moje zas ted bojkotuje ovoce a jogurt.Ale Prekopova radi si predstavit, ze jsi matka domorodeho kmene v Bombaji, taky nema moznost nabizet ruzne znacky

No dopr… :-DDD

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí