První kaše večer - otázky

493
18.11.12 19:43

První kaše večer - Otazky

Maminky,

mala ma 6,5 měsice nikdy nespala celou noc.. dost často se budila.. ale posledni asi měsic se budi co 2 hodinky (už si to někdy ani nepamatuju v kolik bylo vytahnu prso ona se napije a spi dal).
Dr mi poradila at ji zkusim dat večer kaši.. jo jenže kdy tu kaši mam dat? před koupanim? nebo po kaupani? uplně nahradit to kojeni? ona je ale zvykla usinat u prsu. kolik ji toho mam dat?
Dr. nam doporučila kaši SINLAC mate s tim někdo zkušenosti? michat s vodou (odsavani mi totiž moc nejde).

Mam to vubec zkoušet? z toho vstavani jsem sice vyštavena, ale nechtěla bych ji způsobit nějaké boleni bříška nebo něco..

Děkuji všem za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18.11.12 19:51

Ahoj, my dáváme malému kaši cca od 6.měsíce. Nekojím, je celou dobu na UM. Podávám po koupání jako véču. Vždycky spolehlivě usne po vypití (dávám do flaštičky) a chrní až do rána. Začala bych tak 150ml, ale né moc hustou. Aby si na to pomalu zvykla. A možná kdyby vyžadovala ještě přídavek, tak nakojit. Tak snad se zadaří, bude chutnat a ty se vyspíš :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.11.12 19:52

Ještě jsem zapomněla, my dáváme Hami kaše. Sinlac neznám, takže nemáme zkušenost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
18.11.12 19:53

Ahoj, tak naše malá bude mít 7 měsíců. Kaši dáváme od 5.měsíce, ale na noční buzení to bohužel žádný vliv nemá. Budí se mi pořád stejně často, asi tak jak píšeš ty. Jinak krmíme po koupání cirka kolem 6 večer ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
18.11.12 20:00

Já Aničce dávám kaši od ukon. 6 měsíce, míchala jsem jí nemléčné s odstříkaným MM. Teď bude mít rok, takže od 10 měsíce kupujem mléčné, ikdyž je pořád kojená(samozřejmě + příkrmy).Dávám jí ji tak 1,5hod. před koupáním a po koupání ji v posteli nakojím a usne.Je tak zvyklá. Ale i tak se vzbudí 1×před a 2× po půlnoci ;) cucne si a zase chrní :palec: Ale rozhodně se nesnaž odbourat noční kojení, to podporuje laktaci a spousta mamin tím brzo přišla o mlíčko :nevim: Měla bys po půlnoci 2× kojit :pankac: Tak zkus třeba prvně ty nemléčné s koj. vodou :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
18.11.12 20:02
@boleslavačka píše:
Ahoj, my dáváme malému kaši cca od 6.měsíce. Nekojím, je celou dobu na UM. Podávám po koupání jako véču. Vždycky spolehlivě usne po vypití (dávám do flaštičky) a chrní až do rána. Začala bych tak 150ml, ale né moc hustou. Aby si na to pomalu zvykla. A možná kdyby vyžadovala ještě přídavek, tak nakojit. Tak snad se zadaří, bude chutnat a ty se vyspíš :mavam:

Tý jo 150?Tak to mi jí Anička teď v 11 měsících :lol: My začínali 90ml :nevim: Jo a lžičkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
18.11.12 20:04

Tak mě vypije i 2OO ale nic to nepomůže :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
18.11.12 20:04

Kaši dávám od ukončeného šestého měsíce a rozhodně před koupáním. Krmím lžičkou a vždycky je to i někde jinde na obličeji, případně rukách :D. Koupu cca půl hodiny po kaši, aby to Matěj hned nevyhodil a po koupání, těsně před uložením má ještě mlíko (to je tak hodinu po kaši). Večer už dávám UM (asi tři dny), ale když jsem kojila, vypil ještě obě prsa.

Kaši kupuji, jaká se namane za slušnou cenu. Babylove z DM, v akci Sunarku a teď jsem „objevila“ Babydream z Rossmanna. Jsou to mléčné kaše, rozmíchávají se s vodou.

Na noční vstávání to u nás vliv nemá. Matěj se budí jednou v noci, což se ale takhle budil od narození i při plném kojení. A vymlaskne obě prsa (v noci kojím) :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
18.11.12 20:09

Já malé dávám kaši od cca 6 měsíců, začínali jsme na 30ml, víc mi nevypila…teď bude mít 8 měsíců a vypije mi max. 100 ml, pak ještě dokojím, taky usíná u kojení, většinou. Ale tedy u nás to na spaní žádný vliv nemělo, budila se stále stejně a časem i častěji, kvůli zubům.
Jo a kaši dávám po koupání, dáváme Hami, Sinlac neznám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
18.11.12 20:16

Kaši dávám jako první večeři mezi 17.-18. hod. Vždy jsem dávala lžičkou, začínaly jsme asi na 60g.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13679
18.11.12 20:26

Kaši dávám před koupáním, páč je vždy jak dobytek :mrgreen: papáme lžičkou. Sní cca 150-170ml. Začínala jsem rýžovou krupičkou od Nestlé, teď míchám 3zrnnou od Babylove. Na noční buzení to u nás nezabralo…budí se pořád :roll: cůcne si z prsa a spí dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2305
18.11.12 20:30

My kasi davame od 6 mes. a sni tak 100 nekdy i vic a jeste po koupani vypije 150 az 200 ml mlika. a spinka v noci krasne. u nas se ale budila kdyz se zacala otacet na bricho a neumela jeste zpatky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
18.11.12 20:30

Ahoj, my jsme začaly s kašičkou taky hned na konci 6 měsíce. Moje malá jí jakoukoliv mléčnou. Teď jedeme Hippy, mně samotné chutná nejvíc s banány a broskvemi, ale to není směrodatný :lol: Myslím, že v 6,5 měsíci nemusíš extra koukat na značku, už může kdejakou. Taky jsem četla, že tu některá maminka píše, že to nočnímu buzení nepomohlo. Většinou je to jen zvyk, hladem by se v tomhle věku už budit neměly. No a když jí dáš kaši a spapá ji, tak budeš mít jistotu, že hladem to není. Pak už chce jen vydržet. Když by plakala, zkusila bych jí jen vytáhnout z postýlky a pochovat, ale nekojit a postupně i to chování omezit, aby ses vyspala. Do týdne by si měla odvyknout. Moje dcerka je možná velký jedlík, ale od první lžičky jí dávám 140 ml vody a dosypat kaší tak, aby byla tak akorát hustá, aby netekla ze lžičky, ale zase aby jí šla dobře polykat. Dávám trošku víc kaše, než je psáno na obalu, dcerka nerada řídkou. A pokud je zvyklá usínat u kojení, možná bych to řešila tak, že bych té kaše udělala míň (třeba 100 ml vody) a před spinkáním ji dokojila. Tím nic nezkazíš. Moje malá před spinkáním pije teplý čaj, taky ji to uspává. Já dávám kaši před koupáním a hned po koupání se jde spát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
18.11.12 20:38

Ahoj, tak my jsme na UM od narození, malému jsou 4měsíce a týden a dávám asi už ten týden kaši - zatím vanilkovou od Hami (od ukončeného 4měs.), dávám po koupání, dle návodu - 150ml vody a 4 lžíce kaše, krmím flaštičkou, protože na lžičku je už moc unavený - po koupání a před se mi krmit nechce, takhle se mi to osvědčilo i u prvního syna, ale spali jsme téměř celou noc od narození, teď se budí až k ránu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.11.12 20:40

@monalka tak to jsme na 150ml jen začínali, teď dá 210ml :lol:. Ale vůbec není tlustej, je jako vyžlátko ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí