První kaše večer - otázky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
675
18.11.12 20:43

Ahoj kaši sem dávala nejdřív v 18 místo večeře, jenže žádný vliv na spaní to nemělo. Teď dávám kaši po koupání a malá mi usne sama v postýlce, dřív taky uspávání u prsu.Ale spaní je různý, někdy se po hodině budí, někdy spí 3 hod v kuse, je to různý, ale usíná skoro vždy sama. Dávám Sunarku a občas Hami, teď sem měla od Nestlé, ale přijde mi dost umělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
18.11.12 20:44

Ahoj, kaši dělám z ovesných vloček - jen je povařím ve vodě, přisypu UM (to ale aby měl dost mléčné složky, když vypije dost UM přes den, tak ho do kaše nesypu). A rozmixuju to, to sní, vykoupe se a v postýlce dostane ještě flašku s UM u které usíná :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25219
18.11.12 21:28

Ahoj,
my malou koupali a koupeme stále jen 2× týdně, každopádně krmím až po koupání. Měla jsem to přesně jako ty - 6,5 měsíce a buzení se každé dvě hodiny i častěji. Dělala jsem to tak, že jsem jednou dala prso, pak jen vodu nebo čaj. Docela to fungovalo. A kaše taky zabrala. Trvalo to tak týden a bylo fajn. Nicméně je malé rok a kousek a budí se pořád jednou (teď už jen vyjímečně dvakrát) na kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2407
18.11.12 21:50

Ahoj, mám taky jeden dotaz. Dcera bude mít příští týden 6 měsíců, taky už chci pomalu zavádět kasicku večer. Mám jí to dát do lahve, nebo raději už na lžičku. Je plně kojena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
18.11.12 22:00
@cvrcek 1906 píše:
Ahoj, mám taky jeden dotaz. Dcera bude mít příští týden 6 měsíců, taky už chci pomalu zavádět kasicku večer. Mám jí to dát do lahve, nebo raději už na lžičku. Je plně kojena.

Rozhodně na lžičku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
18.11.12 22:11
@cvrcek 1906 píše:

Taky bych byla pro lžičku. Už je „velká“ a ostatní příkrmy taky bude jíst lžičkou, tak ať si zvyká ;)
Nehledě na to, že čím míň toho bude „jíst“ z lahve, tím menší je riziko zubního kazu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
19.11.12 08:59

@Lucášek naše malá se umí otáčet na bříško i zpět ale jak se otočí ve spánku, tak se zpět nevrátí, začne ječet a musím jí dát prso, jinak se neuklidní…a to je tak 5× za noc :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
19.11.12 09:03

@KPKristy já se teda přiznám, že malé dávám kaši ve flašce, samozřejmě prvně jsem to zkoušela lžičkou ale malá tak vůbec nechtěla jíst, pořád mi odtahovala ruku a vztekala se, takže kaše byla všude, jenom ne tam kde být měla, tak jsem to vzdala. Jak je to s tím zubním kazem? Asi si sedím na vedení ale moc tomu nerozumím, ať už ve flašce nebo na lžičce, stejně tu kaši v puse má, tak jaký je v tom vlastně rozdíl? Určitě tu láhev chci odnaučit, přijde mi na to už dost velká (skoro 8 měsíců) ale moc nám to nejde…přitom příkrmy k obědu jí krásně lžičkou, sama otvírá pusu, tak nevím kde je problém :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2407
19.11.12 09:58

@monalka @KPKristy Díky :D teď ještě vybrat tu správnou kaši, mám tu sunarku na dobrou noc a nestle, tak uvidíme, jak která zachutná a zabere :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
19.11.12 10:11

Nám chutnají všechny ale nezabírá ani jedna :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2407
19.11.12 10:30
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
19.11.12 10:42

@Verca1989, s tím zubním kazem je to tak, že je k němu větší náchylnost, pokud se cucá z dudlíku. A to cokoli, dokonce i voda. Protože omývá sliny, které přizozeně čistí zuby. Samozřejmě neznamená, že když teď dostává z flašky kaši, že jí narostou zkažené zuby. Ale čím víc a dýl dítě cucá z dudlíku, tím je ke kazivosti náchylnější. Proto se doporučuje nenechávat dítěti upíjet bez dozoru a co nejdříve přejít na pítko, případně normální hrneček…

Matěj má z dudlíku jen mlíko a zatím vodu. Ondra pil z dudlíku mlíko do dvou a čtvrt roku, ale nikdy jsem mu tam nedala šťávu nebo džus. To začal pít, až když uměl z normálního hrnku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
19.11.12 10:48

Ještě jedna zkušenost. Sestřenice má chlapečka, který do dneška (jsou mu tři) usíná s flaškou kakaa, kterou má sám v moci, cucá to půl hodiny. Má to před spaním odpoledne i večer. To se pak divili, že měl čtyři kazy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
19.11.12 10:49

@KPKristy aha, děkuju za info :) My používáme láhev jen na tu kaši, čaj zatím nedávám, pořád dost kojím, tak to malé stačí a čaj ani nechce. Zkusím to malou odnaučit ale to bude boj, před koupáním kaši nechce a po koupání už je asi tak utahaná, že mi na lžičku prdí, ale uvidíme, třeba to půjde časem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
19.11.12 10:53

To víš, že to časem půjde, nebude na flašce do puberty ;). Někdo dává z lahve i polívku, to mi ale přijde už nechutný :poblion: :nevim:

Ale rozhodně nesoudím, jen jsem napsala, co mám načteno a co mi říkala doktorka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí