Dáváte sojové maso?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3037
19.11.12 09:20

Dáváte sojové maso?

Ahojky, mam dotaz. Dáváte dětem sojové maso? A od kdy? Synovi je 16 měsiců, tak jsem mu ho chtěla dát, ale ted ctu, ze je to alergen, tak nevim :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
19.11.12 09:24

Soja je opravdu silný alergen. Navíc je nějaký produkt soji nacpán ve spoustě potravin, takže já soju pro děti fakt nevyhledávám. Jako nezvencnu se z toho, když ji pozřou, ale cíleně ji nedám, radši kousek normálního masa, nemusí ho být moc, ale myslím, že kvalitní hovězí, kuřecí, králičí, krůtí je pro dítě v tomhle věku přínosnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13731
19.11.12 09:29

Já taky ne, sója je dobrá potravina (od určitého věku), ale jen „tradiční“ věci - tj. věci, které se konzumují tisíce let - jako třeba tofu, tempeh… púrotože jsou fermentované (zkvašené), a tím prospěšnější. Na rozdíl od sójového mléka, jogurtu a masa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7139
19.11.12 09:33

Já občas jo, reakce nebyla tak dávám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
19.11.12 09:38

Nedávám. Ani ne tak vuli alergii, něco sojového už starší dostal ve školce, myslím, že i v buřtu na kempování taky byla. Ale celkově soju nevedu. Nemyslím si, že by soja byla superplodina. Když už, zkusila bych nějaký tradiční výrobek ze soji - tempeh, tofu… Ale ty moderní náhražky ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1449
19.11.12 09:43
@AnastazieB píše:
Já taky ne, sója je dobrá potravina (od určitého věku), ale jen „tradiční“ věci - tj. věci, které se konzumují tisíce let - jako třeba tofu, tempeh… púrotože jsou fermentované (zkvašené), a tím prospěšnější. Na rozdíl od sójového mléka, jogurtu a masa.

tofu neni zkvasene :D ani fermentovane, a tempeh jsou sojove boby prorostle specialni plisni takze ani to bych nenazvala fermentaci, to ja jen tak na okraj
a zakladatelko, soju bych vubec chlapeckovi nedavala, precti si o estrogenujicim vlivu soji na male chlapce. Sojove maso je navic prumyslove zpracovany vyrobek, nic zdraveho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
19.11.12 10:02

Nedavam, ani my sojove maso nejime. :)

• Citovat
  • Upravit
4466
19.11.12 10:10

No já ho nekupuju, nikdy jsem ho asi ani nikde neviděla, ale nejsme alergici a na každém druhém obalu je „zpracováno v závodě, kde se zpracovává sója“ či jak je to, tak jsem to neřešila. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31271
19.11.12 10:12

Já ho do jídla dávám minimálně i pro nás, takže malýmu ho asi hned tak nedám…
to už mu fakt radši dám kus flákoty.

Ale třeba tempeh mi chutná, občas si ho v zdravé výživě koupím a myslím, že bych malému dala kousek ochutnat (tak jako už mu dávám všechno včetně medu, oříšků, mandarinky a před pár dny už ochutnal i kiwi) ;)

ale že bych malýmu prvoplánově uvařila něco sojového, to ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
19.11.12 11:28

Dávám, ale mám odzkoušeno. Díky ABKM má sóju od 16tého měsíce v mléce, takže když bylo bez reakce, začala jsem používat i při vaření. Nám to chutná..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3037
19.11.12 11:37

Tak dekuju :kytka: Ja jednou za cas nam sojovy maso uvarim, mame ho radi. Chtela jsem ty obedy malymu taky obcas obzvlastnit, tak ale nic :mrgreen:,dostane zase to svoje obvykly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí