Dáváte sojové maso?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Dáváte sojové maso?
Ahojky, mam dotaz. Dáváte dětem sojové maso? A od kdy? Synovi je 16 měsiců, tak jsem mu ho chtěla dát, ale ted ctu, ze je to alergen, tak nevim ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Soja je opravdu silný alergen. Navíc je nějaký produkt soji nacpán ve spoustě potravin, takže já soju pro děti fakt nevyhledávám. Jako nezvencnu se z toho, když ji pozřou, ale cíleně ji nedám, radši kousek normálního masa, nemusí ho být moc, ale myslím, že kvalitní hovězí, kuřecí, králičí, krůtí je pro dítě v tomhle věku přínosnější.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já taky ne, sója je dobrá potravina (od určitého věku), ale jen „tradiční“ věci - tj. věci, které se konzumují tisíce let - jako třeba tofu, tempeh… púrotože jsou fermentované (zkvašené), a tím prospěšnější. Na rozdíl od sójového mléka, jogurtu a masa.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nedávám. Ani ne tak vuli alergii, něco sojového už starší dostal ve školce, myslím, že i v buřtu na kempování taky byla. Ale celkově soju nevedu. Nemyslím si, že by soja byla superplodina. Když už, zkusila bych nějaký tradiční výrobek ze soji - tempeh, tofu… Ale ty moderní náhražky ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AnastazieB píše:
Já taky ne, sója je dobrá potravina (od určitého věku), ale jen „tradiční“ věci - tj. věci, které se konzumují tisíce let - jako třeba tofu, tempeh… púrotože jsou fermentované (zkvašené), a tím prospěšnější. Na rozdíl od sójového mléka, jogurtu a masa.
tofu neni zkvasene
ani fermentovane, a tempeh jsou sojove boby prorostle specialni plisni takze ani to bych nenazvala fermentaci, to ja jen tak na okraj
a zakladatelko, soju bych vubec chlapeckovi nedavala, precti si o estrogenujicim vlivu soji na male chlapce. Sojove maso je navic prumyslove zpracovany vyrobek, nic zdraveho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já ho nekupuju, nikdy jsem ho asi ani nikde neviděla, ale nejsme alergici a na každém druhém obalu je „zpracováno v závodě, kde se zpracovává sója“ či jak je to, tak jsem to neřešila. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já ho do jídla dávám minimálně i pro nás, takže malýmu ho asi hned tak nedám…
to už mu fakt radši dám kus flákoty.
Ale třeba tempeh mi chutná, občas si ho v zdravé výživě koupím a myslím, že bych malému dala kousek ochutnat (tak jako už mu dávám všechno včetně medu, oříšků, mandarinky a před pár dny už ochutnal i kiwi) ![]()
ale že bych malýmu prvoplánově uvařila něco sojového, to ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dávám, ale mám odzkoušeno. Díky ABKM má sóju od 16tého měsíce v mléce, takže když bylo bez reakce, začala jsem používat i při vaření. Nám to chutná..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak dekuju
Ja jednou za cas nam sojovy maso uvarim, mame ho radi. Chtela jsem ty obedy malymu taky obcas obzvlastnit, tak ale nic
,dostane zase to svoje obvykly.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit