Eta Siesta - problém s pečením

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
19746
12.2.11 21:19

Jinak já dávám droždí čerstvé, na 500 gramů mouky asi 1/3 kostičky.

A jako odměrku teď používám kojeneckou lahvičku, líp se mi s ní manipuluje než s tou originál od Ety :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
12.2.11 21:22
Adélky píše:
Jinak já dávám droždí čerstvé, na 500 gramů mouky asi 1/3 kostičky.A jako odměrku teď používám kojeneckou lahvičku, líp se mi s ní manipuluje než s tou originál od Ety :lol:

taky mě přijde hrozná…malá a miniaturní značky…no…lahvičku snad ještě někde najdu… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
12.2.11 21:24

Já tu vodu normálně odvážím na váze, 1ml =1g a je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
12.2.11 21:51

Já mám zkušenost se sušeným droždím dobrou, používám buď zelený pytlíček (tuším dr oetker) nebo bílý pytlíček s modrým ptákem. Odměrku na lžičku a lžíci používám tu od pekárny. Všechno kyne jak má a až na toho jednoho pokusného zmetka, kdy jsem naivně přidala vodu, tak jsou všechny chleby jedlé. Jinak hledám recepty výhradně na Dámě, sleduju celkové hodnocení receptu a diskuzi pod ním a podle toho se rozhodnu, zda do něj jdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Resutz
13.2.11 10:05

Ahoj, u nás funguje jen sušené droždí s modrým ptákem. Pokud jsem měla jiné, tak to dopadlo všelijak. S vodou už ti holky poradily. A ještě jednou se mi nepodařil chleba, když jsem použila klasickou hladkou mouku z Tesca, tu jejich. Tchýni to samé. Resut

• Citovat
  • Upravit
24798
13.2.11 18:32

Hele, jsem vyfotila to těsto :mrgreen:
Je to teda mazanec, ale to je fuk. Na dotek vůbec nelepí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
16.2.11 19:39

Tak jsem di koupila směs na kmínový chléb v globusu…přidává se jen voda, kterou jsem odvážila a kvasnice…
je pravda, že už dopadlo o něco lépe než ty předešlé, ale pořád je divný…poprvé se těsto lepilo, tak jsem přidala mouku (hladkou)…ale pořád to není ono…
takže teď se vrhnu do receptu, co jste mi sem vložily…a jestli ne…tak asi budu střílet…protože když neudělám ani chlweby z pytliku… :-? :-? :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
616
28.1.13 10:26

Holky prosím vás, kdo máte tuhle pekárnu, můžete mi poradit.
Když používám program Pečení, potřebovala bych někdy delší dobu pečení než je těch přednastavených 60 min. Tak si tlačítkem čas přidám 10 min, na displeji vidím 1:10 hod, to je v pořádku, ale pak když to spustím, tak těch přidaných 10 min to vůbec nepeče a teprve pak slyším jak to cvakne a začíná péct.
Má to tak být? To si tam nemůžu přidat ten čas pečení? Snad jsem to napsala nějak normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30300
18.11.13 19:23

Zkouším oživit diskuzi. Máme pekárnu už přes rok. Ze začátku jsem bojovala s vodou a kvasnicemi než jsem vychytala jak udělat dobrý chléb, nepropadlý atd. Pak to rok fungovalo, pečeme pořád podle stejného receptu a teď se nám už dvakrát (ne po sobě) stalo, že se chleba ještě v pekárně zdrcnul. Nevíte někdo čím to může být? Dneska jsem pekárnu neotvírala ani jednou a už při vyndání bylo vidět, že je sražený. Suroviny používáme pořád stejné, odměrky stejné a jednou se povede podruhé ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
18.11.13 20:11
@Aspera píše:
Zkouším oživit diskuzi. Máme pekárnu už přes rok. Ze začátku jsem bojovala s vodou a kvasnicemi než jsem vychytala jak udělat dobrý chléb, nepropadlý atd. Pak to rok fungovalo, pečeme pořád podle stejného receptu a teď se nám už dvakrát (ne po sobě) stalo, že se chleba ještě v pekárně zdrcnul. Nevíte někdo čím to může být? Dneska jsem pekárnu neotvírala ani jednou a už při vyndání bylo vidět, že je sražený. Suroviny používáme pořád stejné, odměrky stejné a jednou se povede podruhé ne.

Já mám pocit že je to kvasnicema.. ale samozřejmě jen tipuju, taky se mi to občas stane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30300
18.11.13 20:22

@marmelada78 ty dávám pořád stejné. Dokonce z tohoto balíčku první chleba v pohodě druhý zdrcnutý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.7.19 22:28

domácí pekárna - místo bochníku dvě koule

Pekárnu jsem používala bez problémů téměř rok. V poslední době se mi jíž několikrát neudělal klasický tvar chleba, ale nevzhledný bochník. Okolo háků se udělají dvě koule těsta, které se upečou, mírně spojí, ale zůstanou nízké, tuhé a s klasickým tvarem chleba nemají nic společného. celou dobu používám stejné směsi, kam se přidává jen voda, popřípadě olej, takže špatným vážením surovin to nebude. Háky mám také správně umístěné a víko pekárny nenadzvedávám. Zkoušela jsem i jinou směs, pokud by ta co mám doma měla nekvalitní mouku nebo droždí, ale se stejným výsledkem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí