Poradna pro otázky pojištění, hypoték a spoření
Soňa Janáčková
Tak možnost péct dva chleby najednou umí i Eta Duplicia. Mám ji doma a jsem s ní spokojená. Jogurty dělám v peřinách ![]()
Jackie ahoj ![]()
tak já taky pátrám..a zas to pro změnu vypadá že vyhraje Eta - jednak pro český návod a samostatný program pečení.Ten Unold ho nemá.To je pro mě docela velká chyba protože se chystám dělat v tom i sekanou a různé jiné.Nevím jestli když Unold má samostaný program,tak jestli by to bylo zrovna to pečení.
Jackie zdá se mi ale že Eta je dost těžká - jak moc ti to při manipulaci s ní vadí?
Jituš nevadí. Ve staré kuchyni jsem měla málo místa a dávala ji na linku na každé pečení a v pohodě. Já nemám s čím srovnat, protože je to moje první pekárna, takže mi ani nepříjde, že je těžší než ostatní ![]()
Samostatnej program je super. Taky používám a v podstatě využívám všechny programy.
Já bych šla do Ety hlavně z důvodu, že na ni za pár kaček seženeš každej díl v jejich prodejně. Nám se třeba stalo, že jsem někde ztratila jeden hák a v pohodě jsem koupila za pár korun. Je na ně prodloužená záruka a já mám od Ety doma spoustu věcí. Většinu elektro co odchází tak nový kupuju Etu a nemůžu si ji vynachválit. Zatím ani jedna reklamace od žehličky na vlasy až po vysavač ![]()
CO se týká hlučnosti tak my teda v noci dveře do ložnici míváme zavřený. Ale neslyším vůbec nic a to přes noc taky peču, teda nad ránem, ale byl ráno čerstvej chlebík. Má ještě fajn fuknkci, že po upečení udržuje chleba hodinu teplej, což nám zrovna vyhovuje. ![]()
Teda Jackie
![]()
když se vlastně zamyslím nad tím co jsem kdy měla od Ety tak si nemůžu vzpomenout že bych něco reklamovala.Dokonce mám doma 8 let (nejmíň
)starý vysavač který bez problémů fachá a to i přesto že můj manžílek s ním párkrát vysál omítku.
To jak píšeš s těmi náhradními díly je skutečně velké plus které ostatní pekárny nemají.
Hodně jsi mě potěšila tím že teflon je stále ok a že ji neslyšíš přes dveře
Říkám si taky že když se na linku postaví podélně tak toho místa zabere asi jako chlebník ne?
Jak vlastně dlouho trvá nejkratší program a nač jej nejvíc používáš?
Jo já ji právě ne délku postavenou mám a a takhle zabere fakt kousek ![]()
A teflon je fakt jak novej, nikde na něm není vidět ani škrábaneček.
No já nejčastěji peču na 2 hodiny 55 min. Jsou tam i kratší i delší programy. Já nejčastěji peču tmavý chlebíky s kdečím, pokaždé něco jinýho, mazanec páč ten může malej a moc nám chutná. Hodně ji používám i na těsta, třeba i na pizzu. No v podstatě se u nás nezastaví ![]()
Jen teda snad marmeládu jsem ještě nezkoušela.
Jackie děkuju ![]()
nakonec teda vyhrála Eta - hodně mi pomohly tvé zkušenosti,u toho Unoldu mi hodně vadilo že nemá program samostatné pečení.Nikde nebylo možné se dopídit zdali to ten jeden jeho vlastní program kterým disponuje umí.Takže Etu jsem objednala a zrovna dnes má příjít.Už se těšííííím. ![]()
Jackie,byla by ode mě velká drzost poprosit tě o nějaké osvědčené recepty?Třeba na ty tmavé i obyč chleby?A ten mazanec?Nemáš nějaký tip na dobré internetové stránky s těmito recepty?Prosíííím ![]()
Jackie píše:
Tak možnost péct dva chleby najednou umí i Eta Duplicia. Mám ji doma a jsem s ní spokojená. Jogurty dělám v peřinách
Jackie, díky. Netušila jsem, že to umí i jiná. Tak se asi budu rozhodovat mezi těmito dvěma.
A jogurty v peřinách by u nás asi neuspěly
Já jsem si jednou takhle dala do peřin rendlíček se špenátem pro malého, abych ho nemusela ohřívat, zapomněla a něj a šla stlát. Jak to dopadlo, tak to je jasné, špenát byl všude
![]()
Jitko, spoustu receptů je na MMB a tady - http://domacipekarny.dama.cz/
Holky pekařky ahoj ![]()
tak nám včera dorazila pekárna
Postavila jsem ji na čestné místo na lince
a začala studovat návod.První zádrhel se ukázal být v tom že jsem nepochopila že tlačítko START/STOP je sice dotykové,ale že nestačí se ho dotknout,ale musí se podržet.
Už jsem si říkala že jsem asi úplně blbá.
Poté už šlo všechno hladce,vyzkoušeli jsme cibulový chleba a kromě toho že nám zůstala po upečení v chlebu díra (ne po hácích,ty jsme vyndali)ale z toho že jsme do pekárna pořád zvědavě nakukovali a ve zřejmě nevhodné chvíli se pokusili horní tvořící se kůrku chleba naříznout.Alespoň myslím a doufám že to bylo tím. ![]()
Dnes se chystám vyzkoušet půlenou formu - mazanec a nějaký chlebík.
Jo a - hoodně jsem blahořečila kompletnímu českému návodu a i česká tlačítka jsou super!!
Jackie díky za pomoc při rozhodování! ![]()
Jitko, docela závidím, v dobrém
Já pekárnu chci už dlouho, ale stavíme, budeme zařizovat, takže pekárna je až poslední věc, co koupíme. Moc bych si ji přála k narozeninám, tak uvidíme. Tak přeji hodně pekařských úspěchů.
Jen škoda, že se neozval někdo, kdo má tu Etu Duplicu, docela by mě zajímalo, jak se v tom dělá ten jogurt a vůbec další zkušenosti. Ale je to novinka, tak ji ještě moc lidí nemá. Zkusím za čas diskusi obnovit ![]()
madi píše:
Jitko, docela závidím, v dobrémJá pekárnu chci už dlouho, ale stavíme, budeme zařizovat, takže pekárna je až poslední věc, co koupíme. Moc bych si ji přála k narozeninám, tak uvidíme. Tak přeji hodně pekařských úspěchů.
Jen škoda, že se neozval někdo, kdo má tu Etu Duplicu, docela by mě zajímalo, jak se v tom dělá ten jogurt a vůbec další zkušenosti. Ale je to novinka, tak ji ještě moc lidí nemá. Zkusím za čas diskusi obnovit
Madi,
já mám Etu Duplicu - ale ne tu Vital.Mám tu jako Jackie.Podle mne se ty dvě liší jen v tom že Vital má nějakou funkci na zvolení teploty.Na rozdíl od té naší co prostě jen peče,tak Vital umí i jen ohřívat ![]()
Ale nevím - jen tipuju.
Madi my jsme na tom s penězi taky bídně.Letos jsme dostavěli dům,splácíme hypo přes stavebko,máme 2 puberťáky a jedno 2,5 letý dítko - tudíž jsem na rodičáku.Zařízení máme většinou starší
V létě jsem si říkala že bych ji mocmoc chtěla pod stromeček,ale stále byly nějaké „nutnější“výdaje takže jsem nic neušetřila.
Nebýt toho že manželova ségra o tom mým přání velikým věděla,a nenadělila nám pod stromeček peníze na ni - at si ji koupíme po vánocích až budou slevy - tak ji nemáme.Mimochodem byla o 500kč levnější než před vánoci.
takže tak.....ahoj ![]()
Jé nazdárek holky,
Tak JItuš gratulka k prvnímu pečení!!!!
Nemáš vůbec za co, jsem moc ráda, že jsi spokojená.
Madi s peřinama jsi mě fakt pobavila
To je fakt, to je důvod proč ne ![]()
Já hodně peču z tohoto serveru: http://domacipekarny.dama.cz/
Recepty jsou tady užasný a zatím se mi všechno povedlo na porpvé. Takže žádný zklamání ![]()
Příspěvek upraven 06.01.11 v 20:28
A tady je recept třeba na mazanec. U nás ho milujeme.
275 ml mléka
100 g rozpuštěného másla nebo Hery
3 lžíce krystalového cukru
2 lžíce vanilkového cukru
1 lžička soli
500 g polohrubé mouky čtvrtka kostky drždí
Program základní, kůrka světlá a velikost velký. ![]()
Jituš to se mi taky na té Etě líbí. Tlačítka, návody, recepty, všechno je česky ![]()
jitkabokule píše:madi píše:Madi,
Jitko, docela závidím, v dobrémJá pekárnu chci už dlouho, ale stavíme, budeme zařizovat, takže pekárna je až poslední věc, co koupíme. Moc bych si ji přála k narozeninám, tak uvidíme. Tak přeji hodně pekařských úspěchů.
Jen škoda, že se neozval někdo, kdo má tu Etu Duplicu, docela by mě zajímalo, jak se v tom dělá ten jogurt a vůbec další zkušenosti. Ale je to novinka, tak ji ještě moc lidí nemá. Zkusím za čas diskusi obnovit
já mám Etu Duplicu - ale ne tu Vital.Mám tu jako Jackie.Podle mne se ty dvě liší jen v tom že Vital má nějakou funkci na zvolení teploty.Na rozdíl od té naší co prostě jen peče,tak Vital umí i jen ohřívat
Ale nevím - jen tipuju.
Madi my jsme na tom s penězi taky bídně.Letos jsme dostavěli dům,splácíme hypo přes stavebko,máme 2 puberťáky a jedno 2,5 letý dítko - tudíž jsem na rodičáku.Zařízení máme většinou staršíV létě jsem si říkala že bych ji mocmoc chtěla pod stromeček,ale stále byly nějaké „nutnější“výdaje takže jsem nic neušetřila.
Nebýt toho že manželova ségra o tom mým přání velikým věděla,a nenadělila nám pod stromeček peníze na ni - at si ji koupíme po vánocích až budou slevy - tak ji nemáme.Mimochodem byla o 500kč levnější než před vánoci.
takže tak.....ahoj
Jitko, včera jsem to studovala, opravdu jsou ty pekárny hodně podobné, ta nové má jen některé funkce navíc. Ale vlastně nevím, jestli bych je využila. Probírali jsme to s manželem a ten mi tvrdí, že když už to budeme kupovat /někdy/, tak ať si vyberu tu s těma více funkcema, jelikož mě pak nebude poslouchat, jak si stěžuju, že bych ocenila ty funkce, které tam nejsou ![]()
Jinak my stavíme, doděláváme vnitřky a to je největší žrout peněz. Nějaké ještě máme a ne málo, ale nedokážu odhadnout, jestli stačí. Třeba v kuchyni bych se ráda rozšoupla a koupila dobré spotřebiče, ale nevím. Pekárna je zatím v pozadí, ale přijde na ní řada, určitě ! ![]()
Dneska mi manžel říkal, že ji asi fakt koupíme, jelikož chleba mají zdražovat ![]()
Madi, ![]()
já se taky chtěla rozšoupnout v kuchyni
jenže jak stavba pokračovala zdárně ku konci tak peněz ubývalo…a ubývalo
až na kuchyň nezbylo.Takzže máme z bazaru,od truhláře jsme si nechali dodělat chybějící skříňky aby nám to tak nějak vyšlo na míru do „U“,novou pracovní desku a musí mi to stačit.CHJO. ![]()
Ale co,přece si nebudeme půjčovat love ještě na novou kuchyn - k tomu všemu - no ne?
Tvůj manžel má pravdu že chelba šel zas nahoru - jako všechno ostatní,jenže bez chleba se neobejdem.Pravda je ta,že chlebík doma dělaný a vlastně i mazanec co jsem zkoušela - je taková dobrota že k tomu ani nemusím mít žádný salám
Pro nás je to fajn i proto že máme i noční proud - 3hodky odpoledne a 5 v noci.Takže když si nastavím dobu pečení na noční proud tak nás chleba fakt nevyjde draho.
Jackie
dík za recepty - jen se zeptám - do toho mazance nepřijde vajíčko nebo žloutek? ![]()
Máte někdo doma tuto pekárnu - Eta Duplica Vital???
http://www.etapekarna.cz/…na-na-chleba
Pekárnu vybírám už dlouho. Tohle bude nejspíš novinka, zaujala mě u ní především možnost péct dva druhy chleba najednou (nevím jestli bych využila, možná ano), možnost přípravy jogurtu (což bych využila určitě), kvásku. Prostě novinky, které u jiných pekáren nejsou.
Jak se vám osvědčila, jste spokojené?